Novice

Volkswagen s konceptom T-Cross Breeze napoveduje novo družino športnih terencev

Naj vas T-Cross Breeze v brezstrešni različici ne zavede, saj Volkswagen z njim napoveduje novega športnega terenca, ki bo zapolnil ponudbo pod modelom Tiguan.

Namen koncepta T-Cross Breeze je Volkswagen razkril v uradni izjavi, kjer so zapisali: ”Konceptni T-Cross Breeze ponuja prvi vpogled v novo razvito modelno družino SUV. V prihodnosti se bodo modeloma Tiguan in Touareg pridružili še trije novi športni terenci.” Ob tem je Klaus Bischoff, vodja oddelka za oblikovanje, dejal, da koncept predstavlja novo kompaktno vozilo, ki ga bodo izdelali kmalu. Koncept T-Roc, ki je bil predstavljen v Ženevi pred dvema letoma, se po velikosti meri z Golfom, medtem ko je T-Cross Breeze dimenzijsko podoben Polu.

Koncept poganja prisilno polnjen litrski trivaljni agregat s 109 ”konji” in 175 njutnmetrov navora. Moč se na sprednji kolesni par prenaša preko 7-stopenjskega samodejnega menjalnika, ki poskrbi, da 1.250 kilogramov težak koncept od 0-100 km/h potrebuje 10,3 sekunde. Ni najhitrejši, a naj bi bil po podatkih Volkswagna zelo učinkovit.

V potniški kabini so odstranili vse nepotrebne gumbe in stikala, upravljanje pa poteka preko površin, občutljivih na dotik, in gest.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Superšportnik Centenario je nastal v spomin Ferrucciu Lamborghiniju
Rimac je nadgradil Concept_One v megavatni Concept_S