Novice

Volkswagen se umika iz WRC

Britanski medij Autocar se je dokopal do informacije, da naj bi se po koncu letošnjega svetovnega reli prvenstva umaknil štirikratni zaporedni zmagovalec Volkswagen.

V torek naj bi upravni odbor Volkswagna na sestanku v Wolfsburgu sprejel odločitev, da bo obdržal vseh 200 zaposlenih v diviziji Volkswagen Motorsport in se preusmeril k dirkanju v tekmovanju TCR. Program je namenjen zasebnim ekipam in ostalim dirkaškim programom v skupini Volkswagen, med njimi najverjetneje tudi reli programu Škode.

Pred sedmo silo naj bi predstavniki Volkswagna stopili, ko bodo z umikom seznanili vse zaposlene. ”Prioriteta je svetovati našim zaposlenim o načrtih. Nato bomo naznanili javnosti, da se umikamo iz WRC-ja. Vse do takrat ne bo nič uradnega,” je po navedbah Autocar dejal neimenovani visoki predstavnik podjetja.

Kljub temu, da Volkswagen že razvija dirkalnik za novo sezono, ga nemški proizvajalec nima namena prodati zasebnim ekipam. ”Sredstva, vključena v razvoj dirkalnika za sezono 2017, bodo absorbirana v obstoječi proračun oddelka za razvoj in raziskave. Nimamo načrtov, da bi ga ponudili zasebnim ekipam. V mirovanju bo,” je razkril vir.

Volkswagen se iz relija umika po zelo uspešnem udejstvovanju, kjer so štirikrat osvojili naslov konstruktorskega prvaka, hkrati pa je Sébastien Ogier štirikrat zapored postal zmagovalec med vozniki. Žal se bo zaradi izbruha afere Dieselgate očitno Volkswagen odrekel še enemu dragulju. Po odhodu Audija iz vzdržljivostnih dirk je to drugi udarec za dirkaški šport.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen se umika iz WRC"


yashica
7 leta 4 meseci nazaj

O ne, šefov VW-ja tudi ta umik ne bo zadovoljil. Že lep čas čivkajo, kako je proizvodnja še vedno predraga, tudi za golfa 7, čeprav so stroški napram mk6 za 20% nižji in čas izdelave enega vozila krajši za 30%. Tudi brez afere bi mogočni šefi “klestili” stroške kjer bi se dalo. Z Winterkornom ali brez, padec kvalitete je zaradi pogoltnosti in pritiskanja na dobavitelje več kot očiten. Na koncu je udarec lahko edino za kupca.

jack86
7 leta 4 meseci nazaj

Jbt, kaj ŽAL da se umikajo, prav jim je! Kar so kuhal, pa imajo zdaj. Me zanima, koliko odškodnine bodo dobili evropski lastniki, ali se bodo zadovoljili s 47€ bonusa na servisih…

 
Ford prenavlja model Ecosport
General Motors je v Veliki Britaniji odprl največji obrat za izdelavo policijskih vozil