Novice

Volkswagen z elektromotorjem opremil dva velikoserijska modela

Volkswagen je za mednarodni avtomobilski salon (IAA) v Frankfurtu (10.–22. september) pripravil kar dve svetovni premieri.

Predstavil bo dva nova, izjemno učinkovita električna avtomobila: e-up! in e-Golf. Najuspešnejši evropski avtomobilski proizvajalec bo tako dva velikoserijska modela prenesel v dobo električne mobilnosti. Oba avtomobila z ničelnimi emisijami sta popolnoma prilagojena za vsakodnevno uporabo, imata štiri vrata in sta bogato opremljena. Med drugim so serijski: avtomatska klimatska naprava z ogrevanjem in prezračevanjem mirujočega vozila, radijsko-navigacijski sistem, ogrevanje vetrobranskega stekla, dnevne LED-luči in pri e-Golfu LED-žarometi, ki so pri Volkswagnu novost. Poleg tega oba novinca postavljata nova merila za učinkovitost: e-up! na 100 km porabi le 11,7 kWh električne energije in je tako novi svetovni prvak v učinkovitosti.

Dva avtomobilska razreda višje pozicionirani e-Golf se lahko pohvali z odlično vrednostjo 12,7 kWh. Pri ceni električne energije 0,258 EUR/kWh (Nemčija, stanje 31. julij 2013) je za 100 km vožnje z e-up! tako treba odšteti le 3,02 evra, z e-Golfom pa okoli 3,30 evra.

Vir: Volkswagen

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen z elektromotorjem opremil dva velikoserijska modela"


ucmanster
10 leta 7 meseci nazaj

Majo pa drago elektriko v Nemčiji!

Pri nas je 2,5x cenejša. Kljub temu da ste članek samo kopipejstali, bi lahko navedli, kolk je treba odšteti za 100 km v Sloveniji

http://www.elektro-gorenjska.si/resources/files/Cenik_gospodinjstva_01062011.pdf

 
50 let speedwaya v Ljubljani
Z novimi asistenčnimi sistemi do vožnje brez prometnih nezgod