Novice

Volkswagnov avtonomni otroški voziček

Na Nizozemskem so pri Volkswagnu na podlagi zanimive ideje pričeli z ustvarjanjem povsem avtonomno vozečega otroškega vozička.

vw_netherlands_baby_stroller-800x447

Pri nizozemski izpostavi Volkswagna so preko socialnega omrežja Facebook povprašali javnost, kako bi lahko izboljšali katerikoli produkt, izvzemajoč avtomobile. Med najpogostejšimi odgovori je bilo, da bi lahko ustvarili avtonomen otroški voziček, pri čemer so idejo črpali iz znamkinega televizijskega oglasa za novi Passat, ki se predvaja na Nizozemskem.

Omenjeno idejo so vzeli precej resno ter pričeli z ustvarjanjem povsem svojstvenega prototipa. Na avtonomno vozeči voziček so vgradili radarski sistem, ki je enak kot pri novem Golfu. V praksi zadeva funkcionira tako, da spredaj vgrajena kamera spremlja enega izmed staršev otroka v vozičku. Voziček ga spremlja na sprehodu ter zna pri tem povsem sam zavirati in pospeševati.

Ker je omenjena pogruntavščina zaenkrat še v testni fazi, ni znano, če bo kdaj tudi na prodaj. Oziroma ali se bo našlo dovolj zainteresiranih kupcev, ki  se jim med sprehodom ne da niti potiskati vozička z lastnim otrokom.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Volkswagen Nederland)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz je novi razred C Coupe oborožil s športnimi geni
Konceptni BMW M4 GTS je dirkalna cestna zver