Novice

Volvo Drive-E: nova družina pogonskih sklopov

Volvo Car Group je predstavil novo družino dvolitrskih, štirivaljnih motorjev Drive-E, ki voznikom ponujajo vrhunski spoj zmogljivosti in nizkih CO2 emisij. Volvo S60 T6 s 306 KM in novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom je prvi avto v svojem razredu, ki ponuja več kot 2 konjski moči na gram izpusta CO2, samo z uporabo motorja na notranje izgorevanje. D4 s 181 KM in ročnim menjalnikom pa je prvi dizelski avto v premium D razredu z emisijami CO2 nižjimi od 100 g/km.

“Med razvojno fazo Drive-E motorjev smo obljubili, da bomo vozni užitek in učinkovitost pripeljali v novo dimenzijo. Uradni evropski certifikat NEDC sedaj potrjuje, da naši motorji prekašajo konkurente v razmerju moč – emisije CO2,” pravi Derek Crabb, podpredsednik inženiringa pogonskih sklopov pri Volvu.

S 306 KM in le 149 g/km CO2 emisijami (6,4 l/100 km) je Volvo S60 T6 postal prvi avto v svojem razredu, ki nudi več kot 2 konjski moči na gram CO2. Avto pospeši od 0 do 100 km/h v 5,9 sekunde.

Bencinski motor s kompresorjem in turbino
Novi dvolitrski, štirivaljni motor T6 se ponaša tako s kompresorjem kot turbo puhalom. Z uporabo kompresorja smo dosegli večji navor pri nizkih vrtljajih in s tem dali motorju občutek velikega, atmosferskega motorja. Mehansko gnani kompresor prične delovati takoj, pri nizkih vrtljajih, medtem ko turbina vskoči, ko se poveča pretok zraka skozi motor.

“Ustvarili smo paleto manjših, inteligentnejših motorjev, s krivuljami moči, ki omogočajo dinamično vožnjo, primerljivo z večvaljnimi motorji. Obenem pa še naprej zmanjšujemo porabo goriva in izpuste CO2 emisij,” doda Derek Crabb.

Volvo S60 T5 z 245 KM in novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom je prav tako zelo konkurenčen. Ima nizkih 137 g/km CO2 emisij, kar se prevede v porabo 5,9 l/100 km.

Vodilni dizel v svojem razredu – le 99 g/km
Volvo S60 D4 s 181 KM in ročnim menjalnikom je vodilni v svojem razredu po emisijah CO2, s samo 99 g/km in porabo goriva 3,8 l/100 km. Volvo V60, z do 17-palčnimi platišči, se tudi spusti pod mejo 100 g/km po NEDC certifikatu in doseže nizkih 99 g/km.

Drive-E dizelski motorji, kot prvi na svetu, uporabljajo tehnologijo i-ART, ki meri tlak vsake šobe za vbrizg goriva, za razliko od enojnega senzorja tlaka v skupnem vodu.

Vsaka šoba za vbrizg goriva ima vgrajen čip, ki nadzoruje tlak vbrizgavanja. S temi podatki sistem i-ART poskrbi, da se v vsakem ciklu vbrizga idealna količina goriva.

“Kombinacija visokega vbrizgalnega tlaka (2.500 barov) in i-ART tehnologije vozniku zagotavlja visoko zmogljivost, izboljšano porabo goriva in občutno nižje emisije. To je tehnološki preboj primerljiv z našim izumom lambda sonde za katalizator leta 1976,” pravi Derek Crabb.

Pripravljeni za elektrifikacijo
Drive-E motorji so že tovarniško pripravljeni na elektrifikacijo, saj kompaktnost štirivaljnikov omogoča vgradnjo električnega motorja v sprednji ali zadnji del vozila, medtem ko je baterija vgrajena na sredini avtomobila.

“Uspeh našega priključnega hibrida V60 je pokazal, da se užitki v vožnji in nizke emisije medsebojno ne izključujejo. Hkrati smo že potrdili prihod povsem novega XC90 z bencinskim motorjem, v letu 2014,” pravi Derek Crabb. Zaključi z besedami: “Prvi avtomobil Volvo iz leta 1927 je imel dvolitrski štirivaljni motor. Tako lahko mirne vesti rečemo, da novi Drive-E motorji ostajajo zvesti naši zapuščini.”

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nagradna igra Nokian
Kontrolne lučke na armaturni plošči v avtomobilu niso za okras