Novice

Volvo prenavlja družino kompaktnih vozil z arhitekturo CMA

Volvo bo po zadnjih informacijah v začetku leta 2018 v salone pripeljal kompaktnega križanca po imenu XC40, ki bo kot prvi model slonel na novi modularni arhitekturi CMA.

Viri so za spletni medij Automotive News potrdili, da bo XC40 prvi model švedskega proizvajalca, ki bo slonel na novi kompaktni modularni arhitekturi CMA. Na novo generacijo napredne arhitekture se bosta v letu 2019 preselila še V40 in V40 Cross Country.

Izvršni predsednik Volva, Hakan Samuelsson, je potrdil, da je izdelava kompaktnega terenca najvišje na listi priorit, vendar zaenkrat še ni želel uradno razkriti imena in časovnega okvirja prihoda. Potrdil pa je, da bodo imeli vsi kompaktni modeli nameščene ”hišne” motorje, na voljo bosta tudi priključni hibrid in tehnologija za avtonomno vožnjo.

Vozila z novo generacijo arhitekture CMA bodo izdelovali v obratu Gent v Belgiji. Skupaj s prihodom nove arhitekture bodo kmalu, skladno z načrti, razširili ponudbo kompaktnih vozil. Poleg novega kompaktnega terenca, bosta med prvimi na novo arhitekturo prešla še V40 in V40 Cross Country.

Volvo CMA arhitektura
Arhitektura CMA v prerezu.

Švedski proizvajalec vozil je v obrat Gent investiral 200 milijonov evrov ter ga s pomočjo novih strojev pripravil na izdelavo modelov, ki bodo sloneli na arhitekturi CMA. V tovarni trenutno izdelujejo modele S60, V40, V40 Cross Country in XC60. Pri razvoju arhitekture prihodnosti je Volvo sodeloval s sestrskim podjetjem Geely Auto, zato bo Volvov obrat Chengdu na Kitajskem prav tako izdeloval vozila na enaki osnovi.

Volvo je svoj pomladitveni ciklus začel z XC90, ki sloni na arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture). Slednja bo osnova za nov model S90, naslednika modela S80, in ostale večje limuzine. Od arhitekture SPA si bo nova kompaktna arhitektura CMA sposodila številne elemente, poleg agregatov in priključnega hibrida še informacijski sistem, klimatske komponente, podatkovne rešitve in varnostne sisteme. Jedro ponudbe pri kompaktnih vozilih bo tvoril novi priključni hibrid T5, brat večjega in zmogljivejšega T8.

”Ne bomo si sposojali agregatov od drugih proizvajalcev. Namesto tega bomo ponudili tri- in štirivaljne agregate iz našega programa. V kompaktnih modelih bomo ponudili tudi priključni hibrid. Avtonomna vožnjo bo opcijsko razpoložljiva od leta 2020 naprej, na voljo pa bo tudi v kompaktni liniji vozil,” je dejal Samuelsson.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Worldcarfans. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
234 kilovatov in 1.200 kilogramov za novo Astro TCR
Nissan z Jatcom razvil nov brezstopenjski menjalnik CVT