Novice

Volvo se spogleduje z digitalnim trendom razkrivanja pri lansiranju na svetu prvega dizelskega priključnega hibrida

Aprila Volvo odpira knjigo naročil za najbolj tehnično dovršen volvo do sedaj: volvo V60 priključni hibrid (Plug-in Hybrid) – svetovna premiera dizelskega priključnega hibrida.

To inovativno vozilo predstavlja naslednji stopnjo pri razvoju elektrifikacije, kjer je Volvo korak pred konkurenco. Lansiranje prvih 1.000 vozil je podprto s serijo duhovitih »webizod odkrivanja«, na spletu na ogled od 30. marca.

»Kampanje luksuznih vozil so si običajno zelo podobne, s tem lansiranjem pa nismo želeli narediti običajnih oglasov svetlečih avtomobilov. To vozilo je tehnološki spodbujevalnik blagovne znamke in zato ga želimo obravnavati s spoštovanjem, ki si ga zasluži – kot vsaka druga tehnološka inovacija,« pravi Richard Monturo, podpredsednik globalnega marketinga. »Zato smo ustvarili serijo zabavnih webizod – kratkih filmov, naslovljenih Unboxing, ki razkrivajo revolucionarne tehnološke inovacije na svetu prvega dizelskega priključnega hibrida.«

Serija petih webizod se zgleduje po trendu potrošništva, kjer potrošniki nalagajo videoposnetke in jih delijo z vse večjim občinstvom tehnoloških oboževalcev. Webizode poudarjajo prodorne tehnološke značilnosti avtomobila. Filmi prikažejo tudi tri kratke teste, ki kažejo edinstvene lastnosti vozila. Filme je režiral odličen Saul Metzstein, trenutni režiser serije Dr Who na BBC1.

Priključni hibrid V60 lahko napolnimo na običajni vtičnici (230V/6A, 10A ali 16A) in ima doseg do 50 km na način Pure (baterija) brez emisij. Če prestavite na način Hybrid ter tako dovolite, da dizelski in električni motor sodelujeta ter omogočata optimalno ravnovesje med voznim užitkom in vplivom na okolje, gre v zrak le 49 g/km CO2 emisij in vozilo porabi pičlih 1,9 l/100 km goriva. Doseg je do 1000 km. Če pa izberete način Power, ima avtomobil maksimalno moč, z 280 KM in pospeškom od 0 do 100 km/h v 6,2 sekundah.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hondin koncept osebne mobilnosti U3-X bo predstavljen v ‘Cité de l’Architecture et du Patrimoine’
Chevrolet čestita ljubljanskemu hokejskemu klubu HDD Tilija Olimpija za izjemne dosežke v sezini 2011/2012