Novice

Volvo V40 D4 z novimi pogonskimi sklopi Drive-E

Najmočnejši motor z najnižjimi emisijami v svojem razredu

Volvovi novi pogonski sklopi Drive-E, ki nudijo najboljšo mešanico voznosti in nizkih CO2 emisij, so sedaj na voljo tudi v Volvu V40 in V40 Cross Country. CO2 emisije Volva V40 D4 s 190 KM in ročnim menjalnikom so znižane na izjemnih 85 g/km – ponudba, ki ji ne konkurira nihče.

»Volvo V40 D4 nudi masivnih 80 KM več voznega užitka od drugih avtomobilov v razredu s CO2 emisijami te ravni. To je še dodaten dokaz, da pogonski sklopi Drive-E ponašajo učinkovit vozni užitek na novo dimenzijo,« pravi Michael Fleiss, podpredsednik pogonskih sklopov pri Volvo Car Group.

V40 bo opremljen z dvema motorjema štirivaljne Drive-E družine: bencinskim turbo T5 z 245 KM in turbo dizelskim D40 s 190 KM. 8-stopenjski samodejni menjalnik dodatno prispeva k izboljšani vožnji.

Izjemna mešanica

»Izjemen start in odzivnost, združena z gladkim zvokom motorja, bosta naredila okretne avtomobile V40 še bolj zabavne za vožnjo, brez kompromisov pri zahtevah sodobnih strank po varčnosti in minimiziranih CO2 emisijah,« doda Michael Fleiss.

Za zagotavljanje želene odzivnosti, gladke in učinkovite voznosti so motorji Drive-E združeni ali z Volvovim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ali izboljšanim 6-stopenjskim ročnim, oba z izboljšano porabo goriva. Različice s samodejnim menjalnikom imajo ročice na volanu za ročno menjavanje prestav.

Dizel z inovativno tehnologijo i-Art

Dizelski D4 turbo prihaja s 190 KM in 400 Nm navora. Motor se ponaša s prvo i-ART tehnologijo na svetu, ki meri tlak vsake šobe za vbrizg goriva, za razliko od enojnega senzorja tlaka v skupnem vodu.

Vsaka šoba za vbrizg goriva ima vgrajen čip, ki nadzoruje tlak vbrizgavanja. S temi podatki sistem i-ART poskrbi, da se v vsakem ciklu vbrizga idealna količina goriva.

»Kombinacija visokega vbrizgalnega tlaka 2.500 barov in i-ART tehnologije vozniku zagotavlja visoko zmogljivost, izboljšano porabo goriva in občutno nižje emisije,« pravi Michael Fleiss.

Dizel se ponaša tudi z izboljšavami, kot so vrhunski dvojni turbinski polnilnik, zmanjšano trenje in pametna rešitev ventilov na hladilnem sistemu za hitrejšo fazo segrevanja po mrzlem startu.

V40 D4 s porabo goriva 3,3 l/100 km

Poraba goriva pri Volvu V40 D4 s samodejnim menjalnikom je znižana na 3,3 l/100 km (EU kombinirano), kar se odraža v 85 g/km CO2 emisij. V40 Cross Country porabi 4,0 l/100 km (104 g/km) prav tako z ročnim menjalnikom.«

Štirivaljni bencinski turbo T5 ima 245 KM in 350 Nm navora. Poraba goriva pri V40 z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom je 5,8 l/100 km (136 g/km).

Predstavljeni v letu 2013

Prvi dvolitrski, štirivaljni motorji Drive-E, med razvojno fazo imenovani VEA (Volvo Engine Architecture), so bili predstavljeni jeseni 2013. Od maja 2014 bodo vsi modeli Volvo, razen XC90, na voljo z motorji nove družine pogonskih sklopov.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novomeški ForFour v maskirni obleki
Koncept Kia Truckster