Novice

Začetek gradnje nove Hyundaieve tovarne na Češkem

Sreda, 25. april 2007, predstavlja za Hyundai Motor Company pomembno prelomnico. Prav na ta dan se je pričela gradnja nove Hyundaieve proizvodne kapacitete, prve v Evropi, vredne 1,1 bilijon evrov.

Nova Hyundaieva tovarna, evropska podružnica v lasti Hyundai Motor Company, bo zgrajena na Češkem, natančneje v kraju Nosovice. Njene proizvodne kapacitete bodo na letni ravni v začetni fazi omogočale izdelavo 200.000 vozil. Proizvodnja se bo začela z izdelavo petvratne različice i30, nekoliko kasneje se mu bo pridružil nov, še nepredstavljen model kompaktnega enoprostorca s tovarniško oznako YN. V naslednji fazi se bodo proizvodne kapacitete povečale še za 100.000 vozil. Količina bo dodana postopoma do leta 2011, vzporedno z vpeljavo proizvodnje tretjega modela, ki se bo proizvajal v novi tovarni.
Nova Hyundaieva tovarna bo še dodatno okrepila prisotnost blagovne znamke Hyundai v Evropi. Združevala bo dolgoletne izkušnje proizvodnje vozil, pridobljene v Koreji, na Kitajskem, v Ameriki, Turčiji in Indiji. Izkušnje, v kombinaciji z novimi in naprednimi proizvodnimi kapacitetami ter usposobljenim in učinkovitim kadrom, bodo omogočili izdelavo vozil visoke kakovosti, ki se bodo zlahka kosala z evropskimi konkurenti.
Hyundaieva tovarna na Češkem bo na začetku obratovanja omogočila zaposlitev 2.845 delavcem. Dodatnih 675 delovnih mest se bo odprlo v drugi fazi. V povezavi z dobavitelji pa bo število novih delovnih mest do zagona tovarne s polno zmogljivostjo doseglo predvidoma število 7.000.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Začetek gradnje nove Hyundaieve tovarne na Češkem"


{B}3[A]S[T]!_X™
17 leta 8 dni nazaj

haha…billion je v angleščini in pomeni miljarda in ne bilijon. Toliko o znanju angleščine!

Mick Jerry
17 leta 9 dni nazaj

Miljardo so najbrž mislili. Za čisto novo tovarno je to še nekako sprejemliva cifra, čeprav vseeno precej velika.
@Eden: 1.1 miljona evrov ni nič za eno tovarno.

eden
17 leta 9 dni nazaj

mogoče so mislili miljona, ker bilijon adijo ne še najbogatejši zemljan nia tolko 😀

frgo
17 leta 9 dni nazaj

1.1 biljona €, sure. Naložba se bo pa izplačala čez 50000 let 😉

 
Ford fiesta za Miss universe 2007
Škoda izdelala 500.000 octavij