Novice

Zanimivo: Aston Martin DB5 Paula McCartneya na dražbi

Pripravite denarnice, zdaj gre zares: legendarni model Aston Martin DB5, katerega prvi lastnik je legendarni Sir Paul McCartney, gre na dražbo.

Avkcijska hiša RM bo 31. oktobra v Londonu na dražbi ponudila avtomobil Aston Martin DB5 letnik 1964, ki si ga je kot novega omislil Sir Paul McCartney. Ocenjena vrednost avtomobila sega od 300.000 – 380.000 £, kar za prave ljubitelje ne bi smel biti prevelik zalogaj, saj gre za enega najbolj slavnih avtomobilov na svetu.

Aston Martin DB5 s 4-litrskim 6-valjnim motorjem premore 280 konjskih moči, iz proizvodnje pa je prišel 3. julija 1964 v Sierra modri barvi ter s črno usnjeno notranjostjo. Med dodatno opremo so se znašli amortizerji znamke Armstrong Selectaride, kromirana platišča, radio Motorola ter gramofon Philips Auto-Mignon, kar verjetno niti ni tako nenavadno za profesionalnega glasbenika.

Vozilo je bilo v lasti McCartneya šest let, od takrat pa je zamenjalo že več lastnikov in doživelo obsežno prenovo. Glede na status vozila in njegovega slavnega prvega lastnika, bo dražba zagotovo zbudila veliko zanimanja med zbiratelji.

Več podatkov o vozilu najdete na spletni strani RM Auctions.

Avtomobilizem.com

(vir: AutoGuide.com, RM Auctions)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Car Corporation pomaga voznikom pri vsakodnevni vožnji na delo s tehnologijo, ki samodejno sledi sprednjemu vozilu
Audi glavni sponzor svetovnih prvenstev v smučanju