Novice

Zaradi Facebooka brez vozniškega dovoljenja?

V Aveyronu v Franciji je trenutno v preiskavi deset oseb, ki so obtožene, da so na Facebooku objavljali slike in lokacije, kjer se nahajajo policijski radarji in kontrole, zaradi česar bi lahko celo izgubili vozniško dovoljenje.


Leta 2012 so Francozi sprejeli zakon, s katerim v avtomobilih prepovedujejo uporabo detektorjev radarjev in GPS opremo, ki označuje lokacije hitrostnih radarjev. Istega leta je bila ustanovljena tudi Facebook skupina, ki je objavljala slike in lokacije policijskih kontrol. Trenutno ima skupina kar 9.000 članov.

Vendar pa je sedaj policija, skupaj z javnim tožilcem, obtožila deseterico oseb iz omenjene Facebook skupine ter s tem sprožila nemalo polemik. Varuhi reda si namreč precej »kreativno« tolmačijo zakonodajo, saj smatrajo, da mobilni telefon, s katerega je mogoče dostopati do Facebooka, na ta način postane »naprava za odkrivanje radarjev«.

Sojenje v Aveyronu se bo pričelo 9. septembra, v primeru obtožbe, pa bo deseterica morala plačati kazen v višini 1.500 evrov, hkrati pa bodo izgubili vozniška dovoljenja – precej huda kazen za uporabo Facebooka!

Avtomobilizem.com (Vir: autoblog.rs. Foto: Pierre Courtejoie)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Iversen zadnji kralj Parkna, Žagar za točko ob polfinale
Oddaljen nadzor nad avtomobilom