Novice

Zažene avto in napolni telefon

Si predstavljate današnji svet brez baterij? Tehnologije za shranjevanje električne energije se neprestano razvijajo, saj imamo zaradi prenosnih naprav vse večje potrebe po njeni dostopnosti kadarkoli in kjerkoli.

Prvi mobilni telefoni so bili veliki skoraj kot opeka, večino njihove zgradbe pa je predstavljala prav baterija. Danes je precej drugače, za dan uporabe pametnega telefona poskrbi baterija dolžine polovice naprave in približne debeline štirih milimetrov.

Po zaslugi naprednih materialov in tehnologij lahko danes baterija velikosti telefona poskrbi celo za zaganjanje vašega avtomobila, kar so dokazali tudi pri podjetju Juno Power. Izdelali so napravo, ki je na prvi pogled videti kot pametni telefon ali, če želite, zunanji disk, v resnici pa gre za izjemno učinkovito električno baterijo.

Poimenovali so jo Jumpr (angl. jump start – zagnati avto), saj je prvenstveno namenjena kot prva pomoč pri izpraznjenem avtomobilskem akumulatorju – kot odlično nadomestilo za običajne večje in težje naprave. Baterija uporablja litijske polimere, njenih 200 gramov mase pa poskrbi za 300 A, 12 V in kapaciteto 6 Ah. Proizvajalec zagotavlja leto garancije in 500 polnjenj za Jumpr po predprodajni ceni 69,99 ameriških dolarjev, prvi kupci pa naj bi se jih razveselili v maju ali juniju.

Juno Power navaja, da Jumpr lahko zažene praktično katerikoli štiri- ali šestvaljni motor. Ker je opremljen z USB priklopom, pa poskrbi tudi za vse lačne elektronske napravice, kot so pametni telefoni, tablice in prenosni računalniki.

Kapaciteta: 6.000 mAh
Dimenzije: 139 x 75 x 15 mm
Masa: 198 g
Izhod 1: 12V (150-350A).
Izhod 2: USB 5V 2.1A
Minimalno število ciklov: 500+

Avtomobilizem.com (Vir: Autoevolution, Juno Power. Foto: Juno Power)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Zažene avto in napolni telefon"


toMmy
9 leta 11 meseci nazaj

Pošteno! 🙂

 
Toyotina tovarna v Franciji je izdelala 2,5-milijonti Yaris
Kazenske točke za pešce