Novice

Zmaga v Dolomitih za Roka Turka in naslov prvaka v Michelin pokalu

Rally San Martino di Castrozza v Dolomitih je bila letošnja predzadnja preizkušnja v italijanskem Michelin pokalu, na rallyju pa sta nastopila tudi Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin.

S Peugeotom 208 R2 sta se spopadla s hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini 108 kilometrov po zavitih cestah preko gorskih prelazov, katerih okoliške vrhove je v petek pobelil celo sneg. A po petkovem dežju je v Dolomite posijalo sonce, kar je obetalo pravo dirkaško soboto, tako za dirkače kot gledalce!

Po uvodnem nočnem superspecialu sta Rok in Blanka vodstvo v razredu R2B prevzela že takoj v soboto zjutraj in sta prednost pred konkurenti večala iz hitrostne preizkušnje v preizkušnjo ter jo obdržala vse do cilja: “Odlično, kakšen rally! Po mokrem in spolzkem superspecialu sva svoj tempo ujela že takoj naslednje jutro in ga čez dan samo še stopnjevala. Uživala sva v dirkanju, hitrostne preizkušnje so bile tiste prave, spektakularni razgledi po Dolomitih pa so samo še dodali piko na i. Celotna ekipa je opravila svoje delo brezhibno in nova zmaga je tu!”

S tretjo letošnjo zmago v svoji skupini italijanskega Michelin pokala je Rok še povečal število osvojenih točk pred številno konkurenco na neulovljivo prednost in se tako že lahko veseli naslova prvaka!

Vir: Evora PR. Foto: Uroš Modlic

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pa vi, veste dovolj o pnevmatikah?
Formula E je naelektrila Peking