Predstavitve

Svetlejši pogled naprej

Alfa Romeo Stelvio in Giulia: slovenska predstavitev

Znamka Alfa Romeo je posodobila Stelvia in Giulio s sodobnejšimi žarometi v tehniki LED ter naborom aktualnih tehnologij proizvajalca.

Po zgledu modela Tonale

Znamka Alfa Romeo je pred dobrim letom dni predstavila dolgo pričakovani Tonale, ki je s svojim prihodom hkrati jasno prikazal osvežen oblikovalski pristop in uvedel sodobne napredne tehnologije. Med slednjimi je tudi digitalni certifikat NFT, ki preko tehnologije veriženja blokov lahko beleži glavne dogodke v življenjskem ciklu vozila. S soglasjem kupca tako NFT beleži podatke o opravljenih servisih in iz njih ustvari potrdilo, da je bilo vozilo ustrezno vzdrževano.

Alfa Romeo Stelvio Giulia (13)Prenova Giulie in Stelvia zvesto sledi zastavljenim smernicam. Sprednji del pri obeh razkriva nove matrične žaromete v tehniki LED po konceptu »3+3«. Sestavlja jih 12 modulov LED, kar omogoča tudi prilagajanje osvetlitve razmeram na cesti. Nekoliko drugačna sta še črna trikotna maska in spodnji del z dvema odprtinama za dovod zraka v vzorcu V. Tudi zadek obeh kaže spremembe na lučeh v tehniki LED: Giulia ima prosojen pokrov zadnjih luči, medtem ko so zadnje luči pri novem Stelviu zaščitene z dimljenim steklom. Stelvio ima poleg tega prenovljen spodnji del zadnjega odbijača z difuzorjem in zaključki izpušnih cevi v črni barvi.

Digitalni kokpit

Pred voznikom se nahaja digitalni 12,3-palčni zaslon merilnikov z informacijami o vozilu in delovanju voznih pomočnikov. Omogoča izbiro enega od treh prednastavljenih prikazov: Evolved, Relax in Heritage, ki se zgleduje po modelih znamke iz šestdesetih in sedemdesetih let. Osrednji zaslon infozabavnega sistema ostaja nespremenjen, kupcem pa naj bi bile na voljo povezane storitve Alfa Connect Services, ki ob brezžičnih posodobitvah omogočajo upravljanje določenih funkcij avtomobila s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu (odpiranje/zapiranje prtljažnih vrat, utripajoče luči).

Alfa Romeo Stelvio Giulia (10)Osvežena Giulia in Stelvio sta na voljo v različicah Super, Sprint, Ti, Veloce in novem paketu Competizione. Slednji predstavlja najvišji opremski nivo ter je na voljo izključno s sivim barvnim odtenkom zunanjosti Moon Light v kombinaciji z 21-palčnimi platišči in rdeče obarvanimi zavornimi čeljustmi. V notranjost paket Competizione vključuje usnjeno oblogo armaturne plošče, kontrastne šive in zvočni sistem Harman Kardon.

Vozna dinamika v ospredju

Pogonska novost pri modelih Stelvio je dizelska različica 2.2 Multijet s 118 kW (160 KM) moči s pogonom na zadnji kolesni par. Motorno ponudbo nadgrajujeta znana bencinski motor z 206 kW (280 KM) moči in dizelski motor s 154 kW (210 KM) moči, oba s štirikolesnim pogonom Q4. Vse pogonske kombinacije vključujejo 8-stopenjski samodejni menjalnik proizvajalca ZF.

Cene za prenovljeni Stelvio se pričenjajo pri 46.490 evrih za izvedenko Sprint 2.2 Multijet 160, enako uradno ceno pa ima tudi najcenejša Giulia Super 2.0 Turbo 280 AT8 Q4. Za konec dodajamo cenik modela Giulia in cenik modela Stelvio.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Svetlejši pogled naprej"


radar
3 meseci 29 dni nazaj

Slike notranjosti?

 
Glava družine z novim imenom
Nujno sodelovanje