Predstavitve

Ta že ni siva miška

Geely Coolray: regijska predstavitev

Znamka Geely je na naših cestah med najmanj vidnimi, kar se zna v naslednjih letih dodobra spremeniti. Po uvodnem nastopu na trgu z modelom Atlas je na včerajšnji regijski predstavitvi zastopnik znamke v ospredje postavil novega križanca razreda B-SUV, ki bo kupce nagovarjal z izstopajočim videzom, bogatim paketom opreme in zanimivo ceno.

Kako se izgovori?

Eden od pogovorov, ki se neprestano ponavljajo med kolegi, je tisti o pravilni izgovorjavi imena znamke Geely. In če boste v angleško govorečih deželah slišali govoriti o Geelyju z “g”, je za naše kraje menda bolj primerna in prava tista z “dž” na začetku. Pa saj niti ni tako pomembno, prepričana sem, da vas bodo svetovalci na eni od devetih uradnih lokacij znamke (Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj, Logatec, Martjanci, Radomlje, Treblje, Vojnik) v vsakem primeru dobro razumeli.

Energijska bomba

Križanec Coolray, ki je zasnovan na modularni platformi BMA, je na trgu že nekaj časa, a je bil po navedbah predstavnikovGeely Coolray avtomobilizem.com_6 znamke pred kratkim posodobljen z vidika oblikovanja, pogona, tehnologij in varnosti. K nam prihaja z enim pogonskim sklopom na osnovi 1,5-litrskega turbobencinskega štirivaljnika (128 kW/172 KM, 290 Nm), ki mu je dodan 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. S tem kar precej odstopa od siceršnje ponudbe segmenta B-SUV, kar se bo komu zdelo zanimivo, drugega pa zna odvrniti.

So pa pri znamki motorizaciji primerno novinca oblikovali tudi za nastop pred publiko. Pogled opazovalca pritegne (včasih že kar preveč) posameznih stiliziranih elementov, s katerimi so želeli poudariti njegovo športnost: 18-palčna platišča, rdeče čeljusti zavor, izrazit zadnji spojler in štirje zaključki izpušnih cevi. Tudi v notranjosti se niso zadrževali, deluje pa vse skupaj dokaj dodelano in premišljeno, sploh za ta cenovni razred. Posebej zanimiv je videz tazličice GF+  v ekskluzivnem odtenku barve sivke, ki se spreminja glede na svetlobo.


Coolray v številkah – dolžina: 4.380 mm, širina: 1.810 mm, višina: 1.615 mm, medosna razdalja: 2.600 mm, prostornina prtljažnika: 330 l.


Geely Coolray avtomobilizem.com_2Notranjost zaznamuje črno-rdeče kontrastno okolje, kjer je pred voznikom nameščen 10,25-palčni zaslon merilnikov, ki ga dopolnjuje sredinsko nameščeni 12,3-palčni zaslon na dotik infozabavnega sistema. Na pogled ni videti, da bi pri Geelyju pozabili na kakšno od zdaj že običajnih funkcionalnosti sodobnega avtomobila, ko je govora o povezljivosti in vozniških pomagalih, bi se pa dalo po prvih prevoženih kilometrih dodati kakšno pripombo na delovanje prilagodljivega tempomata.

Prepričljiva cena

Coolray je na vsak način avtomobil, ki ga je smiselno preizkusiti, če se odločate za nakup avtomobila tega razreda. Za skeptike na tem mestu dodajam, da ga v skladu s tradicijo skupine na trg pošiljajo s 4-letno garancijo. Boste pa presenečeni, kaj vse se najde v avtomobilu za 26.990 evrov, kolikor znaša vstopna cena (za začetek si lahko ogledate priloženi cenik).

Besedilo: Urška Mihelič Radolović. Foto: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Ta že ni siva miška"


mrtwelvetrees
1 mesec 8 dni nazaj

Posoda za gorivo je malo majhna za bencinarja, pa škoda ker nima matričnih žarometov.

srcnik
1 mesec 8 dni nazaj

Ok, sicer deluje precej zanimivo in všečno, samo zakaj pišete, kot da je cena ugodna? Vstopni model za 27k€, ki je velikosti capturja? Zakaj je to ugodno? Ne vem zakaj, samo od kitajca bi pričakoval cene kot joh ima mg, ko je zs 17.500. Ok, saj ima ta več opreme in je lepši, samo vseeno tam 22-23k€ bi moral bit max., ne pa od 27k€ naprej…

xxl
1 mesec 7 dni nazaj

Samo usnje in panoramsko streho vržeš, pa je že 4 jurje manj.

1 mesec 8 dni nazaj

Sredinska konzola je v napoto velikim

Al_Capone
1 mesec 8 dni nazaj

Kaj je to?

1 mesec 8 dni nazaj

Bizaren stajling za to kar je pod pokrovom. Sicer pa tudi npr. Mercedes, ki naj bi v svetu avtomobilizma nekaj predstavljal prodaja A klase z AMG paketi in 1.5 dizlom s 115 konji pod pokrovom. Bljak.

 
Večnamenski prostornež
Generator prodajnih številk