~toMmy~ je napisal/-a: ... Vem, da je težko podat neko konkretno mnenje, ampak vseeno... kako konkurenčne so se ti zdele v zasnežen klanec? Misliš da bi šlo v hud klanec dokaj suvereno?
~toMmy~ je napisal/-a:Uf odlično ste se to dogovorili!![]()
darkside je napisal/-a: ... Bomo videli, če bo testirana tudi pri ADAC-u.
darkside je napisal/-a:Kratek test na snegu: https://www.youtube.com/watch?v=eequ6-Im3E0
chan je napisal/-a:Na takratnem par desetmetrskem poligonu je šlo za test speljevanja sredi zasneženega klanca (steptan sneg), pri čemer je bila trakcija malenkostno slabša, kot pri zimski (po domače: malce bolj je "kopala" kot zimska, a je avto nato brez težav splezal do vrha) - a je napram klasični letni pnevmatiki, ki je z velikimi mukami prišla do vrha, bila bistveno bolj suverena. Seveda pa je ob tem potrebno priznati, da so bile na testnih vozilih nameščene povsem nove, neobrabljene pnevmatike.
J.McLane je napisal/-a: A primerjave z drugimi celoletnimi na snegu pa niso delali, po vsem kar sem prebral se mi zdi da bodo pozimi res bolj za silo in verjetno še slabše kot kake druge celoletne. Na mokri podlagi je pa res, da je večina zimskih gum slabših od letnih, tu ne dvomim, da se bodo najbolje izkazale.
J.McLane je napisal/-a: Me pa zanima kako se bodo obnašale po enem ali dveh letih.
Bat_zajla je napisal/-a:Pri zasnovi gume morajo povsod sprejeti kompromise. Glasnost, obraba, poraba, oprijem na mokrem, suhem, snegu, ledu, vodljivost, zavorna pot. Vse te karakteristike se nasportujejo. Če hočeš, da je ena lastnost boljša, bo posledično druga slabša. Vsaka guma ima svoj namen in zato ima ene lastnosti boljše kot druge. Ni gume ki bi imela vse lastnosti najbolše. Preprosto se to neda doseči. Lahko pa proizvajalec z novimi tehnologijami in materiali, poizkuša negirati ta nasprotja. In tukaj pridejo do izraza premium proizvajalci, ki uvajajo nove tehnologije v samo konstrukcijo gume in material ki se uporabi. Popolne gume pa nikoli ne bo!
pskoda je napisal/-a:Mah kakšna dobra celoletna gumaje lahko inovativna naprem zdajšnim celoletnim, ki so itak v k... nima pa osnovnih šans med letno in zimsko gumo.
pskoda je napisal/-a:Škoda časa in denarja za probo tega šrota
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov