aygo je napisal/-a:Dobra odločitev, saj izkušenih strokovnjakov na forumu primanjkuje.
speedfreak je napisal/-a:hmmmm.kdo pa je ta "strokovnjak"
speedfreak je napisal/-a:hmmmm.kdo pa je ta "strokovnjak"
alexmazda je napisal/-a:Ena zanimiva: po pregledu kar nekaj Mazd modela RX-8 sem prišel do ugotovitve, da jih ima večina s preko 60.000 prevoženimi km zamenjan motor s strani tovarne (na svetovnem merilu je številka baje polovica vseh motorjev serije 1). Torej, moje vprašanje je sledeče: Ali je mazdin wankel motor v modelu RX-8 (oznaka 13B Renesis) avtomatično nagnjen k prekomerni obrabi ali pa je na delu resna inženirska napaka? Kaj izkušenj s tem?
crt je napisal/-a:Res je, da je Wanklov motor s svojo idejno zasnovo revolucionaren na področju motorjev z notranjim izgorevanjem in da ima s svojimi »povišanimi« obrati (v primerjavi z Otto ali Diesel motorji) že od samega začetka težave s tesnjenjem v izgorevalnem prostoru. Vendar, ne glede na to, razvojni inženirji stalno izboljšujejo pomanjkljivosti, četudi so vozila oz. motorji že v obtoku. Ko spremenijo in preizkusijo izboljšavo, jo iz naslova tako morebitnih kavzalnih napak kot tudi samega ugleda, plasirajo do potrošnikov (v obliki vpoklicev); tako je možno, da vam v času garancije (včasih tudi izven nje) zamenjajo kompleten sklop oz motor.
Rok Černjavski
amarinic je napisal/-a:Pozdravljen.Najprej bi rad pohvalil ta forum in seveda tebe Rok,da si vzameš čas in priskočiš na pomoč.Kot vsi imam tudi jaz problem.Imam škodo Octavio 2,0 bencinarja,letnik 2000.Dogaja se da ko se vozim normalno cirka 70,80 na uro mi avto rahlo trokira.Najprej sem opazil da je bila kriva cevka iz sesalnega kolektorja.Bila je zamašena,cevko sem menjal in je bilo vse v redu,nakar se mi po 5 mescih spet to dogaja,ampak cevka je čista,trokira spet pije pa tudi do 17 litrov in ne pridem več na normalnih 8 do 8,5 litrov Že tak dosti pije,kaj pa je preveč je preveč.ko pa avto vgasneš pa tak zasmrdi po bencinu iz avspuha.prosim če mi lahko kaj svetuješ .HVALA;Andrej
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov