Novice

Astra Sports Tourer: lažja, bolj praktična in tehnološko osveščena

Opel bo na prihajajočem salonu v Frankfurtu, poleg nove kombilimuzine, razstavil še karavansko različico Astre. Po junijski premieri je Opel, le nekaj dni pred odprtjem enega največjih salonov na svetu, predstavil drugega člana v Astrini družini, kmalu pa bi lahko družino dopolnila še kupejevska in limuzinska različica.

Astra Sports Tourer bo tako kot običajna Astra slonela na novi lahki arhitekturi, ki bo poskrbela za do 200-kilogramski prihranek pri masi. Kot rezultat bo nova generacija na cesti bolj zabavna in bolj učinkovita.

Nova generacija bo enake velikosti kot odhajajoči model – dolga bo 4.702 milimetrov, široka 1.871 milimetrov in visoka 1.499 milimetrov. Vstopni model bo  skupaj z voznikom tehtal 1.263 kilogramov, kar je za 130 kilogramov manj, kot tehta predhodnik.

Kljub nespremenjenim dimenzijam nudi peta generacija karavanske Astre več prostora za potnike in prtljago. Voznik ima za 26 milimetrov več prostora za glavo, potniki na zadnji klopi pa 28 milimetrov več prostora za noge. Za 80 litrov je ob podrti zadnji klopi večji prtljažni prostor, po novem bo zmogel 1.630 litrov.

Med praktične novosti sodijo prostoročni sistem odpiranja prtljažnega prostora s pomikom noge, deljiva zadnja klop v razmerju 40:20:40 in sistem FlexOrganizer, ki prinaša različne razdeljive mreže in sisteme za shranjevanje pripomočkov.

Zunanji videz povzema oblikovalske smernice kombilimuzine, z rahlo usločeno streho pa so oblikovalci poskrbeli, da Sports Tourer deluje daljše, kot je v resnici. Ta efekt so še poudarili z razdeljenim stebričkom C.

Motorno paleto sestavljajo tako bencinski kot tudi dizelski agregati. Med najbolj zanimivimi so bencinski litrski trivaljnik, 1,4-litrski prisilno polnjeni agregat s 103 kilovati ter  1,6-litrski bi-turbo bencinski agregat s 147 kilovati. Dizelsko ponudbo bosta zastopala novi 1,6-litrski in dvolitrski CDTi.

S kombilimuzino si bo karavan delil tudi nove matrične žaromete IntelliLux, kot tudi številne varnostne elemente – sistem za prepoznavo prometnih znakov, sistem za nadzor voznega pasu, sistem za samodejno zaviranje v sili in sistem Opel OnStar z osebnim povezljivostnim centrom ter asistenco. Najnovejša večopravilna enota se bo sporazumevala s pametnimi telefoni z  operacijskima sistemoma iOS in Android.

Naročila bodo v Nemčiji začeli zbirati 10. oktobra, kmalu pa bodo sledile še ostale države, med katerimi bo seveda tudi Slovenija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Častni gost s 338 kilovati
Lahko na reliju v Novi Gorici naši prekrižajo načrte Italijanu Scandolu?