Novice

Častni gost s 338 kilovati

Na srečo so pri uvozniku Toyote in Lexusa dobro premislili sosledje dogajanja, saj so šele ob zaključku teoretične in praktične predstavitve varnostnih elementov novega sistema Toyota Safety Sense (TSS) na poligon varne vožnje Vransko pripeljali atraktivno presenečenje dneva: športni kupe Lexus RC F.

Eminentni gostje vedno pridejo v dobri družbi. Za volanom je sedel izkušeni lisjak Andrej Jereb, ki je po progi postopoma sprostil prav vsakega konja, da je lahko RC F prevzel pozornost prisotnih.

Lexus RC F je opremljen z osemvaljnim agregatom s 338 kilovati in 543 njutnmetri navora, vse skupaj pa nadzoruje osemstopenjski samodejni menjalnik. Z impresivnimi voznimi lastnostmi in odličnim voznikom za volanom je bil na testnem krogu zadnji del več časa postavljen povprek kot v smeri vožnje. S svojim lahkotnim drsenjem skozi zavoje bi neizkušen gledalec lahko celo dobil občutek, da je vse skupaj sila preprosto.

Praktično ni bilo udeleženca demonstracije, ki ne bi po zaključku vožnje z Andrejem v Lexusu RC F izstopil nasmejan, verjetno smo bili od daleč še najbolj podobni razposajeni gruči otrok. Z Andrejem vred.

Če želi kdo tudi sam preizkušati umetnost drsenja, je Lexus RC F v Nemčiji na voljo precej pod sto evrskimi tisočaki (od 74.900 evrov za osnovno izvedbo, od 88.150 evrov dalje za različico RC F Carbon), pri nas pa bi bila zaradi povečanih dajatev bistveno višja.

Besedilo in foto: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najbolj prestižen terenec Bentley Bentayga nared po treh letih razvoja
Astra Sports Tourer: lažja, bolj praktična in tehnološko osveščena