Novice

Hondin Civic v kupejevski preobleki

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v kalifornijskem Los Angelesu, ki novinarjem svoja vrata odpira v sredo, 18. novembra, bo japonska Honda predstavila trivratno kupejevsko različico modela Civic.

Medtem ko je avtomobilski proizvajalec iz Tokia pred dvema mesecema odvrgel tančico z limuzinske verzije desete generacije njihovega najbolj prodajanega modela, je sedaj objavil še prve uradne fotografije kupejevske verzije. Trivratnik, ki sicer tehnično bazira na osnovi limuzinske različice, oblikovno dodobra sledi linijam konceptnega Civica Coupe, ki ga je lahko javnost občudovala na spomladanskem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Ostale tehnične značilnosti bodo znane čez en teden ob uradni predstavitvi na losangeleškem salonu, zaenkrat pa je znano, da bo ameriškim kupcem na voljo tudi z novim 1,5-litrskim prisilno polnjenim bencinskim motorjem, ki razvije 175 »konjev« moči. Drugi karoserijski izpeljanki desete generacije modela Civic (limuzinska bo na ameriškem trgu na voljo že 12. novembra z začetno ceno 18.640 USD) bo kasneje sledila še klasična petvratna kombilimuzina.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Euro NCAP začenja testirati sisteme za varovanje pešcev
Najbolj »zlati« avtomobili