Novice

Lexus v proizvodnjo pošilja koncept LF-LC

Podpredsednik evropskega Lexusa je potrdil, da se športni koncept LF-LC seli v serijsko proizvodnjo.

Pri Lexusu so uradno potrdili, da bo koncept LF-LC, ki je bil prvič predstavljen leta 2012 na avtomobilskem salonu v Detroitu, prešel v velikoserijsko proizvodnjo. Alain Uyttenhoven, podpredsednik Lexusa v Evropi je dejal, da bo LF-LC cenovno veliko bolj dostopen kot superšportnik LFA ter bo predstavljal neposredno konkurenco Mercedes-Benzu razred S Coupe in Maseratiju Gran Turismo.

”Ne bo izdelan izključno iz karbona s ceno 350.000 funtov. V smislu zgradbe bo bolj običajno vozilo, ki ga lahko proizvajamo v velikih količinah in ne le v seriji petstotih vozil. To kaže na več emocij s strani znamke,” je dejal Uyttenhoven.

Uradnih novic o pogonskem sklopu še ni, vendar lahko predvidevamo, da bo v LC-LF vgrajen hibridni pogon. Koncept je poganjal hibridni sistem s 373 kilovati in kar 98 odstotkov vseh prodanih Lexusovih vozil v Evropi je hibridov. Po zadnjih govoricah naj bi Japonci poleg tega motorja ponudili tudi twin-turbo osemvaljni agregat.

Uyttenhoven ni želel razkriti časovnega okvirja prihoda novega modela, povedal pa je, da bo serijski videz lahko zelo podoben konceptu. ”V Veliki Britaniji je 25 odstotkov naših vozil opremljenih z opremo F sport in številni kupci se pozitivno odzovejo nanjo. Poleg modela LFA proti koncu leta prihaja še RC-F. Ali bomo imeli več modelov F? Da, in mogoče prihajajo prav kmalu.”

Podpredsednik je pojasnil, da so pri ljudeh prevečkrat igrali na racionalnost ter pogrešajo malce več strasti. ”Kar boste videli in kar smo storili – in novi NX je pravi pokazatelj tega – je, da se bodo naša vozila v prihodnosti polarizirala v smislu dizajna.” Med drugim je tudi namignil, da bi lahko izdelali manjši športni terenec, ki bo pozicioniran pod modelom NX. ”Manjši SUV? Moj odgovor je, da bi bilo to smiselno. Nismo dali še nobene uradne objave, ampak to bi lahko imelo smisel za evropski in kitajski trg, kjer imajo takšna vozila velik delež, toda nikamor ne bomo hiteli,” je še zaključil Uyyttenhofen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja kompakten športni terenec Volvo XC40
Volkswagnova robotizirana centrirka