Novice

Mazda draži s skico nove CX-3

Mazda bo novembra uradno predstavila svojega kompaktnega terenca CX-3 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Novi športni terenec bo predvidoma zasnovan na enaki platformi Skyactiv-Chassis, kot jo poznamo že pri tretji generaciji Mazde2. S tem bo model CX-3 postal že peto Mazdino vozilo s tehnologijami Skyactiv in oblikovalskimi smernicami Kodo.

S slike lahko vidimo, da novi CX-3 svoj navdih išče pri Mazdi2, ki bo nadgrajena z dvignjenim podvozjem in bolj terenskim videzom. Poleg enotnega videza bi si lahko kompaktni terenec z Mazdo2 delil tudi motorno paleto, ugiba pa se, da bi lahko Mazda v novinca vgradila tudi dvolitrski agregat, poznan iz nove generacije Mazde3.  V višjih stopnjah opreme naj bi bili na voljo tudi številni Mazdini asistenčni varnostni sistemi. Po nekaterih podatkih naj bi bila CX-3 lepša, a obenem dražja kot večji CX-5, zato bi lahko bili priča padcu cen večjega brata.

Novi CX-3 bo na ceste zapeljal prihodnje leto in bo konkurenčen predvsem Nissanu Jukeu, prihajajoči Hondi HR-V, Jeepu Renegadeu in Fiatu 500X. Na salonu bo Mazda predstavila tudi prenovljeno Mazdo6 in CX-5, vendar so glede omenjenih modelov še precej skrivnostni. Več je znanega o Mazdi2, ki bo imela minimalistično notranjost, katero si bo uporabnik lahko prilagodil po svoji željah s številnimi barvnimi kombinacijami in oblazinjenji. Iz večjih modelov se bo preselil velik multimedijski zaslon, za doplačilo pa bo na voljo tudi zaslon za prikaz hitrosti. Nova Mazda2 bo v Evropi na voljo z novo razvitim čistim dizelskim motorjem male prostornine Skyactiv-D 1.5 in z različnimi verzijami moči bencinskega motorja Skyactiv-G 1.5. Poleg tehnologij Skyactiv bo na voljo tudi s številnim naborom aktivnih varnostnih pripomočkov i-Activsense.

Avtomobilizem.com (Vir: Automobilemag. Foto: Mazda)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mazda draži s skico nove CX-3"


Firediver
9 leta 6 meseci nazaj

Koliko colske so to platišča? Aja, itak je fantastika, ko pride ven bodo kvečjemu 17″ ali 18˝

 
Škoda s prihodom nove Fabie ukinja različico RS
Nissanov novi križanec Kicks Concept