Novice

Nissanov novi križanec Kicks Concept

Pri japonskem Nissanu so prejšnji teden razkrili skice prototipa novega križanca, ki naj bi zapolnil nišo med Jukom in Qashqajem. Na avtomobilskem salonu v Sao Paulu pa so dokončno predstavili študijo Kicks Concept, ki naj bi bila zelo blizu dokončnemu proizvodnemu modelu.

Trije križanci v Nissanovem prodajnem naboru očitno niso dovolj, saj je japonski proizvajalec po Juku, Qashqaju in X-Trailu sedaj predstavil še nov koncept mini SUV-ja. Mali križanec naj bi bil prvenstveno namenjen hitro rastočemu brazilskemu trgu.

Oblika novega Nissanovega križanca Kicks Concept je produkt dveh studiev: ameriškega v San Diegu (Nissan Design America) ter brazilskega v Riu de Janeiru (Nissan Design America Rio). S svojo kupejevsko obliko želi združiti tradicionalno kompaktno športno uporabno vozilo ter športni avtomobil. Shiro Nakamura, podpredsednik Nissanovega globalnega oblikovalskega centra, ob tem dodaja, da je njegov videz precej premijski, uporabniki pa bodo ponosni, da si ga lastijo. Avto deluje kot brazilski Jiu-jitsu borec.

Nissan Kicks Concept je dolg 4.300 mm, širok 1.800 mm ter visok 1.600 mm ter ima 2.620 mm dolgo medosno razdaljo. Novi križanec je tako ta 17,5 centimetra daljši od Juka in ima za 9 centimetrov daljšo medosje. S svojo »plavajočo« streho deluje podobno kot Land Roverjev bestseller – RR Evoque.

Medtem vodilni možje pri Nissanu pravijo, da je študija Kicks Concept mišljeno prvenstveno za potrebe brazilskega trga, kjer naj bi ga tudi proizvajali, vendar bi lahko model kasneje ponudili tudi ostalim trgom.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com, autoexpress.co.uk. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda draži s skico nove CX-3
Nadaljevanje modelne ofenzive z Mazdo6 Coupe