Novice

Poleti prihaja osvežena Seat Ibiza

Seat je opremil priljubljeno Ibizo z novimi motorji, večopravilno enoto, varnostnimi sistemi in različnimi možnostmi individualizacije ter jo s tem pripravil na nov življenjski cikel.

Ibiza je kupce vedno iskala s svojim zapeljivim in dinamičnim zunanjim videzom, ki so ga pri španskem proizvajalcu vozil tokrat le nadgradili. Spremembe zunanjosti so zato omejene na nove žaromete z dnevnimi LED-lučmi, nova 16- in 17-palčna aluminijasta platišča ter novi barvi lakov, mesečevo srebrno in čili rdečo.

Več sprememb je vidnih v potniški kabini, kjer so nameščeni nov volan, prezračevalne šobe, spremenjena armaturna plošča in multimedijski sistemi. Največji poudarek pri zasnovi notranjosti je bila njena preprosta uporaba in maksimalna kvaliteta.

Kupec se bo lahko odločil med številnimi individualizacijskimi komponentami, s katerimi si bo svojo novo Ibizo lahko prilagodil po svojih željah. Nova multimedijska enota bo lahko komunicirala preko številnih povezljivih aplikacij, med njimi so seveda Seat Full Link z integriranim Mirror Link sistemom, ki podpira aplikacije Apple CarPlay in Android Auto.

Nova Seat Ibiza je prvi model v Seatovi paleti, ki vključuje ekskluzivne povezljivostne rešitve “powered by Samsung”. Španski proizvajalec avtomobilov se je s Samsungom dogovoril za sodelovanje pri razvoju inovativnih povezljivostnih rešitev in kot prvi korak bo v posebnem modelu Seat Ibiza Connect v več kot 35 državah nudil telefon Samsung Galaxy A3 s prednaloženo aplikacijo Seat ConnectApp.

“Nova Ibiza, ki bo od poletja 2015 naprej na voljo pri trgovcih, bo še nadgradila Seatov trenutni uspeh. Je prvi primer, kako bomo v prihodnosti uspešno formulo Leona vpeljali v vse modele iz našega programa. Poleg učinkovitosti, kakovosti in varnosti smo posebno pozornost posvetili področju povezljivosti. Nova Ibiza bo postala del omreženega sveta. Z več kot pet milijoni prodanih vozil po vsem svetu v preteklih 30 letih je Ibiza Seatov najuspešnejši model. Poleg tega so kupci Ibize izjemno mladi, tudi delež mladih žensk je občutno nad povprečjem.” je povedal Jürgen Stackmann, predsednik uprave družbe Seat.

Skupini varnostnih sistemov sta se pridružila sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in funkcija večnaletnega zaviranja, večjo prenovo pa je doživela tudi motorna paleta. Kot osnovni bencinski motor je uporabljen trivaljni litrski bencinski agregat, ki kot atmosferski motor razvije moč 55 kilovatov, kot turbomotor EcoTSI pa 70 kilovatov  ali 81 kilovatov. Ponudbo bo dopolnil 1,4-litrski bencinski agregat TSI s 110 kilovati. Dizelsko ponudbo bo zastopal novi trivaljni 1,4-litrski TDI dizelski agregat s 55 kilovati in 1,4-litrski TDI s 66 kilovati in 77 kilovati.

Od poletja naprej bodo kupcem še vedno na voljo tri karoserijske različice – trivratna SC, petvratna in karavanska ST.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Seat)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Poleti prihaja osvežena Seat Ibiza"


Gosic
8 leta 11 meseci nazaj

Upam, da bo vsaj osnovna imela potovalni računalnik.

pskoda
8 leta 11 meseci nazaj

Saj je Cupra 180hp

Blinder
8 leta 11 meseci nazaj

Potem pa še gti verzija.

 
Slovenska Volkswagnova mreža pometla s konkurenco
Prvi Suzukijev dizel