Novice

Volvo XC90: uradno razkrita notranjost

Pri Volvu so nas razveselili s prvimi fotografijami notranjosti novega Volva XC90, popolno razkritje njegove zunanjosti pa so napovedali za sezono dopustov, avgusta. Za model XC90 pravijo, da je ena najbolj pričakovanih letošnjih novosti, s čimer se strinjamo tudi v našem uredništvu.

Od znotraj navzven – program, na katerega bodo razkrili novi model XC90, se uradno začenja prav danes, s prvimi fotografijami luksuzne notranjosti tega velikega športno terenskega avtomobila, ki je bil prvič predstavljen že leta 2002. Njegov vstop na trg je na nek način pomenil revolucijo v smislu kombinacije prostornosti, prilagodljivosti in varnosti, zato je postal globalen prodajni fenomen. Zanimivo bo videti, kako mu bo uspelo tokrat.

Pri Volvu pravijo, da gre za njihovo najbolj prestižno notranjost do sedaj, navdih zanjo pa prihaja iz dežele njegovega izvora, Švedske, in njenega značilnega čistega oblikovanja.

Najbolj izstopajoč element notranjosti je zagotovo zaslon na dotik, ki je videti kot tablični računalnik in predstavlja središče vseh nadzornih in asistenčnih sistemov v avtomobilu.

Pri izboru materialov se niso niti najmanj zadrževali: mehko usnje, les ter, kot češnja na vrhu, steklena ročica menjalnika iz delavnic Orreforsa, slavnega švedskega izdelovalca kristala. Ekskluzivna igrivost namesto gole funkcionalnosti, so poimenovali izbrane detajle pri Volvu.

Pri Volvu poudarjajo še nove ergonomsko oblikovane sedeže, ki bodo v drugi in tretji vrsti ločeni in s tem pripomogli k še boljši prilagodljivosti prostora. Za dobro počutje do sedmih potnikov pa bo poskrbela štiriconska samodejna klimatska naprava, ki ji bo moč dodati še ločeno klimatizacijo za potnike v tretji vrsti.

Novi XC90 bo prvi model v paleti, ki bo nastal na novi platformi SPA, s širšim izborom oblikovalskih možnosti, boljšimi voznimi lastnostmi in prednostmi najnovejših varnostnih tehnologij ter povezljivosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volvo XC90: uradno razkrita notranjost"


Marek_
9 leta 10 meseci nazaj

Okusno

Daedalus
9 leta 10 meseci nazaj

Uf. :O

 
Avtomobilska varnost pasjih prijateljev
Lancia bo upokojila Delto, sledi Voyager

Več vsebin

Testi

Volvo XC60 D5 AWD Summum aut – Osebna dilema