Novice

Za dve tretjini Nemcev je Volkswagen še vedno izjemen avtomobil

Kljub razburjenju, ki ga zadnji mesec povzroča dizelski škandal, kar 65 % Nemcev še vedno meni, da znamka Volkswagen proizvaja izjemne avtomobile.

 

Rezultati neodvisne spletne raziskave, ki jo je objavilo podjetje za marketinške raziskave Prophet*, kažejo, da se kar 65 % vprašanih povsem ali v veliki meri strinja z izjavo, da je škandal pretiran ter da Volkswagen kljub temu izdeluje izvrstne avtomobile. Šest od desetih vprašanih verjame, da znamka “Made in Germany” na dolgi rok ne bo utrpela posebne škode zaradi afere Dieselgate, 63 % pa jih meni, da bo slednja kaj kmalu pozabljena. Devet od desetih vprašanih misli, da Volkswagnovo prirejanje emisij ni osamljen primer med proizvajalci avtomobilov.

Kljub temu je nekaj vprašanih izrazilo skrb, da bi težave skupine Volkswagen lahko vplivale na delovanje drugih podjetij, katerih posel sloni na nemškem slovesu inženirske hrabrosti in zanesljivosti.

Pri Boschu, enemu največjih dobaviteljev komponent avtomobilski industriji, ki v Evropi daje kruh kar 750.000 zaposlenim, so mnenja, da se bodo dizelski avtomobili v Evropi kljub zadnjim dogodkom še vedno prodajali v enakem tempu kot do sedaj. Izvršni direktor Volkmar Denner je kljub temu priznal, da bo za to potrebno narediti dodaten korak: ” … v obliki aktivne kampanji za dizel, ki bo hitro razpršila trenutno negotovost velikega števila potrošnikov.” Denner pri tem ni želel komentirati vloge Boscha, ki je dobavljal sporno programsko opremo za nadzor delovanja motorja.

Sigmar Gabriel, minister za gospodarstvo, je izjavil, da bo nemška vlada kljub vsemu morala poskrbeti za boljšo dostopnost električnih avtomobilov. Če se bodo dizli torej morali bojevati z naraščajočo učinkovitostjo bencinskih motorjev ter finančno podprto večjo popularnostjo električnih in alternativnih pogonskih različic na štirih kolesih, lahko pričakujemo tudi kar nekaj propagandnih prispevkov koncerna z dobrimi besedami o dizelskih avtomobilih.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Carscoops, Prophet. Foto: Urška Radolović.)

*Vzorec 1.000 vprašanih.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Za dve tretjini Nemcev je Volkswagen še vedno izjemen avtomobil"


ban
8 leta 6 meseci nazaj

Med zadnjimi desetimi tsti sta celo dva nemška avta.

xxl
8 leta 6 meseci nazaj

No,no,zdaj pa malo pretiravaš.

Peuggeott
8 leta 6 meseci nazaj

Ne samo za Nemce,tudi za vašo spletno stran je vw izjemen avtomobil,ker samo o njih pišete teste in delate marketing.Dobro plačajo?

 
Saab 9-3 bo osnova za turško nacionalno vozilo
Qoros napoveduje novega športnega križanca