Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 11, 2010 7:54 pm

hundi je napisal/-a:Torej avto je 2.0, 100KW, CRDI, AWD, ročni menjalnik 6x

Prevozil cca 700km in nimam nikakršnih pripomb. Avto se pelje kot se šika. Ne niha ko se pelješ v ovinek ali preko grbin, ne šklepeta in ropota, ne cvili :lol:
Res sem se trudil najti kakršnokoli napako v izdelavi: barva, karoserija, plastike notri, zunaj itd vse 100% OK
Ker še nima preko 1000 km (utekanje) ga še nisem navil preko 3000 obratov vendar se že zdaj pelje precej poskočno.
Poraba 6,5 l dizla /100km.
Pomočnik pri spustu in pri speljevanju v klanec - bomba.
Avdio sistem zame dokaj dober
Luči svetijo super pa niso xenon, ledice za podnevi so carske.
Sedeži zelo komfortni in imjo dober stranski oprijem
Položaj za volanom se res da nastaviti kot ti paše.
Za vzvratno vožnjo ima kamero in senzorje kar priporočam saj nazaj ne vidiš dobro. S kamero se vidi vse tisto kar ne vidiš v stranskih ogledalih

Res sem zadovoljen

:D

[/img]

S kirga konca si hundi? Pdobnega sem videl v Velenju..
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Po okt 11, 2010 7:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po okt 11, 2010 7:54 pm

meni je ta avto tud zelo všeč, sem se pa zadnjič vsedel v njega s svojimi 196 cm, pa moram povedat, da sem se pri izstopu iz njega butnil v zgornji del odprtine vrat, z levo ramo pa v stebriček. notri drugače ogromno prostora za noge, vzdolžno in ob armaturi, to me je pa res zmotilo, pa sem imel sedež do konca dol, pa še ne čisto nazaj... drugače pa super avto res.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po okt 11, 2010 7:57 pm

@hundi

lejp, bravo 8)

Še kakšni info s časom.

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Sr okt 20, 2010 5:31 pm

evo da se še jaz oglasim. kupujem novega sportaga pa sem malo v dvomih glede motorjev. a kdo kaj ve o 1,6 gdi motorju. zanima me, kako je glede vzdržljivosti, ali je dražji za vzdrževanje. je to nova tehnologija ali je ista kot pri micubišiju. ker pri naših prodajalcih dobiš razno razne odgovore, celo da je to turbo motor :shock:
na tujem forumu pa sem zasledil, da je gdi občutljiv na visoko raven sulfatov (če sem si prav zapomnil) in bi znal delati težave. to je bolj mišljeno za singapur in podobne države. aja pa da ima zvok bolj podoben dizlu kot pa bencinarju :?:

pa še ena stran o specifikacijah, ki jo očitno naši sposobni prodajalci ne znajo najti :evil: :evil:

http://www.kmss.sk/showroom/sportage%20fl.aspx

pa pod sliko sportaša klikni na TECH. UDAJE da odpre teh. lastnosti

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Sr okt 20, 2010 5:45 pm

aja, pa čestitke za nov avto hundi. sm ti kr mal fouš. sem vozil testnega isto beli, dizel 2,0 samo da ima še ksenon in ostalo opremo več. avto je odličen za vozit, veliko tehnike za pomoč pri vožnji in za velik nasmešek na obrazu :-P za moje pikolovsko oko kar se tiče vizualnosti sem opazil, da je na prstne odtise občutljiva avt. klima oz. plastika okoli nje in pa razmak pri zadnjih vratih (lok na boku nad gumo), ki se mi zdi malenkostno velik. a to je še vedno tako majhna, če lahko rečem slabost, ki me pa nikakor ne odvrne od nakupa. sedaj vozim proceeda 1,6 in sem z avtom zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr okt 20, 2010 5:49 pm

crazyedo je napisal/-a:evo da se še jaz oglasim. kupujem novega sportaga pa sem malo v dvomih glede motorjev. a kdo kaj ve o 1,6 gdi motorju. zanima me, kako je glede vzdržljivosti, ali je dražji za vzdrževanje. je to nova tehnologija ali je ista kot pri micubišiju. ker pri naših prodajalcih dobiš razno razne odgovore, celo da je to turbo motor :shock:
na tujem forumu pa sem zasledil, da je gdi občutljiv na visoko raven sulfatov (če sem si prav zapomnil) in bi znal delati težave. to je bolj mišljeno za singapur in podobne države. aja pa da ima zvok bolj podoben dizlu kot pa bencinarju :?:

pa še ena stran o specifikacijah, ki jo očitno naši sposobni prodajalci ne znajo najti :evil: :evil:

http://www.kmss.sk/showroom/sportage%20fl.aspx

pa pod sliko sportaša klikni na TECH. UDAJE da odpre teh. lastnosti

Ni turbo in je nov motor. 140 konjev. Zvok pa ni podoben dizelskemu :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Sr okt 20, 2010 6:04 pm

me še zanima ali bi znal biti ta 1,6 gdi motor enako zmogljiv kot je v proceedu 1,6 cvvt. po specifikacijah je nekako takole: sportage je za 123 kg težji ima za 11 nM več, je za 0,3 sek. počasnejši, končna pa je manjša za 14 km/h kar igra vlogo da je suv. ne gre se mi za neko draganje samo, da se na cesti pomikam normalno in predvsem varno prehitevam. ker imam namen kupiti 1,6 gdi urban oprema ali pa 2,0 cvvt z active opremo, ki je pa rang manjša. kako bi se vi odločili?

oops oops

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr okt 20, 2010 6:08 pm

Ima motor direktni vbrizg?

Kot nekdanji Mitsujev motor GDI?

Torej nekako takšen kot NA FSI?

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Sr okt 20, 2010 6:16 pm

motor je gdi (gasoline direct injection), naj bi pod večjim pritiskom mislim da pod 150 bari, vbrizgaval gorivo in še nevem kaka tehnologija, kar pripomore do boljše moči, navora in manjši izpust co2. a je to vse res ali samo komercijala? in kako se to odziva na cesti. ker ima sportage 1,6 gdi 1380 kg.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 20, 2010 6:23 pm

Urban ima morje več opreme od Active paketa, GDija še nisem vozil sem pa bral na nekem hrvaškem forumu, da je ta gdi kar solidno performančen, pri sosedih je gdi že kak teden v prodaji. Po podatkih sportaš GDi pospeši do 60mph v 10.7s kar je primerljivo s ceedom 1.6CVVT.
Zadnjič spremenil Marek_, dne Sr okt 20, 2010 6:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Sr okt 20, 2010 6:31 pm

sem tudi za urban opremo ker jo je res ogromno pa tiste ledice pa led smerniki, da ne govorim o tempomatu, parkirnih senzorjih zadaj, dvojna klima, . . . :D mislim noro :shock:
a so na hrvaškem na voljo za prodajo, se pravi za naročilo ali so v salonu testni, da se jih da sprobati za vozit?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 20, 2010 6:35 pm

Za slovenijo jih še ni, ampak so v prihodu. Na nekaterih trgih se jih že dobi.

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Ne okt 24, 2010 8:22 am

crazyedo je napisal/-a:aja, pa čestitke za nov avto hundi. sm ti kr mal fouš. sem vozil testnega isto beli, dizel 2,0 samo da ima še ksenon in ostalo opremo več. avto je odličen za vozit, veliko tehnike za pomoč pri vožnji in za velik nasmešek na obrazu :-P za moje pikolovsko oko kar se tiče vizualnosti sem opazil, da je na prstne odtise občutljiva avt. klima oz. plastika okoli nje in pa razmak pri zadnjih vratih (lok na boku nad gumo), ki se mi zdi malenkostno velik. a to je še vedno tako majhna, če lahko rečem slabost, ki me pa nikakor ne odvrne od nakupa. sedaj vozim proceeda 1,6 in sem z avtom zelo zadovoljen.

Hvala tebi in ostalim za čestitke.
Ne delim mnenja s teboj , da je karkoli narobe z razmakom pri vratih (poglej razmak spodaj pri vratih in ostale razmake so praktično isti le pločevina je drugače ukrivljena in daje vizueli vtis večjega razmaka). Sem preveril in vse linije razmakov so v nulo :D
Drugače pa raje vzemi malega dizla kot bencinca saj ima več navora in to šteje pri udobni vožnji.

Prevozil 2 jurja in čedalje bolj zadovoljen. Poraba povprečno 6.4-6.5l
Brez pripomb tudi na bolj terenskih vožnjah ( slabe makadamske strme ceste in gozdne strme ceste. Avto deluje OK.

Če bi bil
Ni zime za eskime

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 24, 2010 9:15 am

Popravek po uradnih podatkih iz hrvaškega cenika ima 1.6GDi pospešek 0-100 v 11.1s, 1.7CRDi pa v 12.3s.

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Re: 2010 Kia Sportage

Napisal/-a hundi Če nov 11, 2010 2:59 pm

Evo po 4K km vse po starem in BP
Sprememba: zimske gume s platišči 16col :D
Priponke
Pavl1.jpg
pripravljen za zimske radosti
Ni zime za eskime

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi Po dec 20, 2010 2:33 pm

Oj :hi
kaj zej, še nobeden ni kupu ?

Ameri pa že predelujejo :D

http://www.autoblog.com/photos/sema-2010-kia-sportage-business/
Ni zime za eskime

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 22, 2010 6:19 am

Kdaj pa pride 185KM diesel?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr dec 22, 2010 9:02 am

hundi je napisal/-a:Oj :hi

bi, pa je ne dajo.... :) ...ne, ne da nam čakati pol leta, pa trenutno preigravamo opcije, da bi jo šli v Bratislavo iskat...

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr dec 22, 2010 9:59 am

hundi je napisal/-a:Ameri pa že predelujejo :D

http://www.autoblog.com/photos/sema-2010-kia-sportage-business/

wow, tale je pa men ful ušeč :shock: 8)

Uporabniški avatar
hundi
Nov uporabnik

Napisal/-a hundi To dec 28, 2010 8:45 am

Nejko je napisal/-a:
hundi je napisal/-a:Oj :hi

bi, pa je ne dajo.... :) ...ne, ne da nam čakati pol leta, pa trenutno preigravamo opcije, da bi jo šli v Bratislavo iskat...

A si ujel božička...? :DDD
Ni zime za eskime
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov