Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: 2010 hyundai i40

Napisal/-a Polo78 Pe sep 09, 2011 11:08 am

Ceed je napisal/-a:Saj ne, da ni i40 drag, ampak je Passat še vedno dražji, Variant Highline 2.0tdi 28.500€ in še ta nima prtljažnih sani, zložljivih ogledal, el. sedeža, kamere, bluetooth, USB...

V mislih sem imel Passata s comfortline opremo in 2.0 tdi motorjem, ki pa je cenovno tu nekje kot i40, če mu dodaš nekaj tiste manjkajoče opreme, ki jo Hyundai ima. In za Passata ter nasploh vse VW-je dostikrat govorimo, da so dragi in precenjeni, zato poglejmo ostalo konkurenco, kjer pa dejansko dobiš enako dober avto za precej manj denarja. Ne, s takimi cenami se i40 pri nas ne bo dobro prodajal (če si uvoznik kot rečeno ne bo omislil konkretnih popustov). Sam sem ga imel v ožjem izboru za naslednji avto ampak za tak denar ga ne grem niti pogledat, žal... :|
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe sep 09, 2011 11:19 am

Fantastičen avto, cena je pa tudi po moje malo pretirana. Dobro, fino je, da ima možnost raznih bonbončkov, ki so do zdej bli večinoma v "nemški" ponudbi - ala sledljivi bixenon pa lane assist pa ventilacija sedežev pa ipd. To za zdej manjka hyundaiju (in kii!) nižje - aktualni i30/ceed. Je pa ta avto prehitro tako drag. No ok, recimo tej ceni konkurenčna. Samo, i40 je prvi res "waw" avto v tem razredu, ki ga je hyundai sproduciru. In oni bi takoj ga tudi cenovno postavli ob bok passatom, superbom, p508kam ipd. To je vsekakor problem. Lep primer je škoda - prva oktavia je bla super avto za malo denarja, aktualna pa ima že bolj "konkurenčno" ceno - a od takrat do danes je minilo skoraj 15 let!

Tko da hyundai, super avto, ni (več) dvoma o tem, samo bo treba pa še mal "zrast" za take cene. 30k+ za top of the line avto s srednje bogo konjenico - ne se bat, superb, še vedno si na prestolu :D

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe sep 09, 2011 12:56 pm

Hyundai ni več poceni, saj tudi ne moremo več govoriti o cenenih modelih ;)

sašo5 je napisal/-a: to ceno, ki si navedel je passat je 2.0, hyundai 1.7 - čeprav ne poznam(poznamo) hyundaiev motor, verjamem da se VW pelje za klaso bolje......

Resda bo potrebno počakati na prve vtise z voženj novega I40, pa vendarle so novodobni Hyundaiji (tudi Kie) že izjemno blizu VW ter njihovim koncernskim derivatom.

modri D. je napisal/-a: Lep primer je škoda - prva oktavia je bla super avto za malo denarja, aktualna pa ima že bolj "konkurenčno" ceno - a od takrat do danes je minilo skoraj 15 let

Škodina zgodba je le drugačna, saj je pod okriljem matičnega koncerna, kateremu pač še vedno ne sme skakati v zelje. Imidž pač nikakor ne sme nikdar preseči VW-jevega.
Korejska "agresivnost" ter posledična samozavest se kaže sedaj že nekaj zadnjih let, kar je že doprineslo, da je koncern med top 5 svetovnih proizvajalcev.

Polo78 je napisal/-a:In za Passata ter nasploh vse VW-je dostikrat govorimo, da so dragi in precenjeni, zato poglejmo ostalo konkurenco, kjer pa dejansko dobiš enako dober avto za precej manj denarja.

Passat načeloma še vedno velja za "ugoden" in konkurenčen nakup. Če pa odmislimo pri konkurenčnih znamkah akcijske pakete (npr. Mazdin Mirai, ipd), pa je po cenikih, s podobno opremo konkurenca še vedno za malenkost dražja - vendar so razlike majhne (!).
Podoben primer je v razredu kompaktnih SUV, kjer sta korejska predstavnika IX35 ter Sportage takisto cenovno pozicionirana, kot konkurenca (Kuga, Yeti, tudi RAV4, ...), pa imata vseeno odlične prodajne št. (v zadnjem času je v Nemčiji Sportage že uspešnejši od dolgoletnega bestsellerja RAV4).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe sep 09, 2011 3:21 pm

So preprosto naredili takšen preskok naprej, da bi si s precej nižjo ceno od konkurence bolj kot ne samo še kvarili ugled. Moram priznati, da bi si sam tega hyundaia bolj želel kot recimo Insignie ali pa Mondea, ...pa tudi isto velja kar se njegove japonske konkurence tiče. In, verjamem da nisem edini...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 09, 2011 4:39 pm

se popolnoma strinjam z vsem, kar je omenil polo78. Avto je občutno predrag, o kvaliteti in teh stvareh pa je brezveze že sedaj izgubljati besed, ker čas bo pokazal koliko odtehtanega denarja je avto resnično vreden.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe sep 09, 2011 7:18 pm

Lignage je napisal/-a:So preprosto naredili takšen preskok naprej, da bi si s precej nižjo ceno od konkurence bolj kot ne samo še kvarili ugled. Moram priznati, da bi si sam tega hyundaia bolj želel kot recimo Insignie ali pa Mondea, ...pa tudi isto velja kar se njegove japonske konkurence tiče. In, verjamem da nisem edini...

TAKOOO JEEEEE..... ŽIVIO GOVORNIK!!!!

...če ne bi mel te blesave korejske notranjosti, bi mi bil takorekoč "prvi za C5 tourerjem"!!! po izgledu in karakterju... in definitivno pred pujsami a'la Mondeo/Insgnija/508 ali dolgcajti a'la Passat/Superb/9-3 etc... ampak, to kaj si mislim jaz, v celi zgodbi v obče ni pomembno!

tisto kar je pomembno, je eno majhno dejstvo, da s ceno tega Hyundaja ni kej dost narobe! prej bo nekaj narobe z našimi zaplankanimi glavami!
sam že nekaj generacij Hyundajevih in Kiinih modelov govorim, da se rapidno bliža čas, ko se iz njihovih avtov ne bomo več mogli delat norca! in hej... lej ga vraga... to je prvi RES tak Hyundajev model (pri Kii za takega štejem novega Sportagea, za pol takega pa trivratni C'eed, še pred njim)!!!
ok... se bom malo potegnu nazaj... to JE prvi evropskim avtom "on par" Hyundai, pod pogojem, da so popedenali tudi njegove vozne lastnosti! njihovi avti iz zadnjih, "talepših" generacij (vključno s trivratnim Ceedom), svoji evropski konkurenci glede tega niso bili dorasli! mogoče tudi ta še zmeraj ni. vendar, ne vem zakaj, ampak nekak mi ta i40 (pa tudi Kiina različica z imenom Optima) zgleda, da tudi po voznih lastnostih ni več kej posebej daleč za svojo konkurenco!

torej, da ne razpredam... kakor koli obrneš in ne glede na naše "večvrednostne komplekse", je tale Hyundai videti popolnoma konkurenčen evropskim vozilom v svojega segmenta! in to v kvaliteti izdelave, uporabljenih materialih, kot tudi v dizajnu! prišli so torej do točke, ko bo za odločitev o nakupu njihovega vozila odločilen OKUS kupca in ne več izjemno ugodna cena! to je bil njihov zelo jasen cilj za katerega so morali veliko in trdo delat! posledično ima s tem (in s konkurenco) primerljivo tudi ceno! za finese okrog nje bo pa itak poskrbel trg sam...

mi si bomo pa svoje zaplankane komplekse morali zdravit na čem drugem.... vsekakor pa je mislit, da nam morajo Korejci prodajat "prave ledvice" za pol cene zato, ker nam nemci po zelo visoki ceni prodajajo "muda za bubrege" zgolj slaba tolažba za lastne komplekse! živili... :)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe sep 09, 2011 7:49 pm

Tudi ta korejska notranjost, ki si jo omenil, ni več tako zelo korejska, odkar imata Insignia ali pa nov Focus tudi korejsko po izgledu, še bolj korejsko kot ta i40. In tudi meni ni armatura nevemkaj všeč, se mi pa zdi, da se bo večini tak stil v notranjosti kar dopadel.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 09, 2011 7:53 pm

@drugmirko; si že testiral ta avto ali si ga vsaj ogledal; ker iz tvojih besed o kvaliteti in kakovosti in voznih lastnostih razberem, da si avto že izkusil? je temu tako?

Se pa strinjam, da je avtomobilska tehnologija tako daleč, da verjamem da tudi ti nekdaj vzhodni "šalabajzerski" izdelki, danes postajajo vse bolj konkurenčni in kakovostni. Pa kot vidim spadam v tisti krog ljudi, ki še vedno bolj zaupa evropski proizvodnji :)
Zadnjič spremenil zany, dne Pe sep 09, 2011 7:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe sep 09, 2011 7:57 pm

Zdanji del je kar ušečen
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe sep 09, 2011 9:42 pm

Lignage je napisal/-a:Tudi ta korejska notranjost, ki si jo omenil, ni več tako zelo korejska, odkar imata Insignia ali pa nov Focus tudi korejsko po izgledu, še bolj korejsko kot ta i40. In tudi meni ni armatura nevemkaj všeč, se mi pa zdi, da se bo večini tak stil v notranjosti kar dopadel.

sej mi gre tudi pri njih približno enako na "organ"... =P! ampak to je itak stvar individualnega okusa. nimam problema s tem, če je nekomu ta dizajn lep. meni pač ni... :)
zany je napisal/-a:@drugmirko; si že testiral ta avto ali si ga vsaj ogledal; ker iz tvojih besed o kvaliteti in kakovosti in voznih lastnostih razberem, da si avto že izkusil? je temu tako?

Se pa strinjam, da je avtomobilska tehnologija tako daleč, da verjamem da tudi ti nekdaj vzhodni "šalabajzerski" izdelki, danes postajajo vse bolj konkurenčni in kakovostni. Pa kot vidim spadam v tisti krog ljudi, ki še vedno bolj zaupa evropski proizvodnji :)

seveda ga nisem testiral... v živo ga še videl nisem! in ga tudi ne bom teku gledat... si ga bom pa z veseljem ogledal, če v kakšnem cityparku srečam kakega razstavnega... ;)

vendar... imam oči, izkušnje in zdravo pamet, ki lahko marsikaj zaključi tudi s fotk visoke resolucije ;)!
kakšen tehnološki in dizajnerski preskok so, od nekdanjega Accenta, Elantre, Cerata, Sportagea ipd., naredili z zdajšnjimi -drugače ali enakoimenskimi modeli- sem osebno izkusil v fizisu! recimo, da se je "preporod" začel tam nekje z Getz-om in s prvim Kiinim Sorentom... kar spomni se, kako so bli vsi navdušeni tisti nad tem SUV-om! pa bi ti zelo težko opisal, kak "lojtrni voz" je bil ta Sorento... milo rečeno, FAP 13SK, "kiper, dupla vuća", letnik '72, s hidravlično nakladalno roko, ki sem ga "dužu" v JNA se je peljal približno tako zanič kot tisti Sorento! isto lahko mirno rečemo tudi za ostale njihove modele... po voznih lastnostih "drla", pa še grdi za na povrh...
sedanjim modelom (i20, i30, ix35, C'eed, Sportage, Sorento) je že težje očitat kej takega (nekaterim, kot Sportageu, praktično nemogoče), v glavnem šepajo pri voznih lastnostih, pa gre v bistvu samo za generacijo, generacijo in pol, od prej omenjenih vozil...
torej, vozil sem tistega Sorenta, Ria in Accenta (bil vožen v Carnivalu in Lantri), od novih pa C'eeda (rahlo "lesen" občutek čez ovinke, vendar sv. leto naprej od dve generacije Ria nazaj) in bil vožen v novem Sportageu (brez pripomb, vendar nimam pretiranih izkušenj s tem tipom vozil)...

zadnjih 10 let s vsakim svojim modelom naredijo v dizajnu in izdelavi OČITEN preskok naprej! v "praksi" sem jih na povprečno tri leta, videl in izkusil dovolj, da si predstavljam kakšno je njihovo napredovanje... zato je končni rezultat te moje "slikovne dedukcije" bil, da je i40 ponovni kvantni skok naspram prejšnji generaciji Hyundajevih in Kiinih vozil! in glede na to, da vem kakšni so njihovi zadnji modeli (i30, Ceed, Sportage...) mi ni bilo težko zaključit to, kar sem napisal zgoraj!

še posebej, ker je konkretno ta avto, poleg ponovnega napredka v oblikovanu in izdelavi, očiten preskok tudi v "filozofiji" avtomobila! do sedaj so njihovi modeli (še posebej te velikosti) bli bolj naklonjeni američanom in njihovim preferencam! tale je od "prvega šraufa" naprej projektiran za evropskega kupca! to se zelo lepo vidi iz dimenzij in ergonomije v kabini... in zato se nam tudi zdi toliko boljši, kot recimo nekdanja Sonata, ki je glih tako mela vse in še več od svojih konkurentov, vendar je pihala na dušo američanom.

kljub temu, da avta nisem še niti videl, stojim za tem, kar sem napisal v zgornjem postu... ni problem njegova cena, problem je v naših kompleksih!
Hyundai in Kia pa zelo načrtno lezeta tam, kamor sta se namenila... med evropski main-tream! če je med njimi kej podobno "več vrednostno" mislečih, jih bosta najbrž že v naslednji generaciji ali dveh prehitela! in če ste se kdaj vprašali zakaj je recimo Citroen ustvaril linijo DS in kot obseden proizvaja kupe modelov za njo, mate odgovor na fotkah v tej temi... ;)!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 09, 2011 9:52 pm

drugmirko je napisal/-a:...............milo rečeno, FAP 13SK, "kiper, dupla vuća", letnik '72, s hidravlično nakladalno roko, ki sem ga "dužu" v JNA se je peljal približno tako zanič kot tisti Sorento! isto lahko mirno rečemo tudi za ostale njihove modele... po voznih lastnostih "drla", pa še grdi za na povrh...

ha, ha, ha_zameril se ti je, ker te je "hebalo" heblanje; priznati pa moraš eno dobro lastnost: ko cel vozni park raznoraznih tamov/dojcev in ostalega sranja pri -20 ni niti pomislil, da bi užgal, je "fapče" kresnilo iz prve...... :lol:

drugmirko je napisal/-a:kljub temu, da avta nisem še niti videl, stojim za tem, kar sem napisal v zgornjem postu... ni problem njegova cena, problem je v naših kompleksih!
Hyundai in Kia pa zelo načrtno lezeta tam, kamor sta se namenila...

že, že, vendar tudi drugi ne "stojijo" :arrow: razlika bo vedno - logično, da v prid evropejcev....

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe sep 09, 2011 10:05 pm

sašo5 je napisal/-a:
ha, ha, ha_zameril se ti je, ker te je "hebalo" heblanje; priznati pa moraš eno dobro lastnost: ko cel vozni park raznoraznih tamov/dojcev in ostalega sranja pri -20 ni niti pomislil, da bi užgal, je "fapče" kresnilo iz prve...... :lol:

jep... to pa drži!:)
pod tamii/dojci smo pa par cajtngov zakurli, pa je tudi šlo... =P :mrgreen:

sašo5 je napisal/-a:že, že, vendar tudi drugi ne "stojijo" :arrow: razlika bo vedno - logično, da v prid evropejcev....

tudi res... pa vendar bo, če bo šlo tako naprej, razlika vse manjša in manjša in marsikoga bodo tudi prehiteli. še posebej pri kakšni "pametni" politiki a'la rebadgana Lancia, zaspani "rabljen stari Audi" Seat...ipd ;).
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe sep 09, 2011 11:54 pm

sašo5 je napisal/-a:že, že, vendar tudi drugi ne "stojijo" :arrow: razlika bo vedno - logično, da v prid evropejcev....

Tako razmišljanje se mi ne zdi ok. Tudi zato ker so z izjemno ambicioznostjo dokazali, da jim glede ponudbe marsikateri evropski proizvajalec danes lahko zavida. Če samo primerjaš manjša enoprostorca kot sta Venga ali ix20 s ponudbo pri evropskih konkurentih jima resnično težko karkoli očitaš. Meni sta trenutno privlačnejša od vse svoje evropske konkurence, povsem enako si upam trditi tudi npr. za modela Sportage in ix35. Pa res nikoli prej nisem bil Korejcem naklonjen, ampak, kakorkoli obrneš, presenečajo še naprej in zato je tako razmišljanje krivično ;)

drugmirko je napisal/-a:tudi res... pa vendar bo, če bo šlo tako naprej, razlika vse manjša in manjša in marsikoga bodo tudi prehiteli. še posebej pri kakšni "pametni" politiki a'la rebadgana Lancia, zaspani "rabljen stari Audi" Seat...ipd ;).

Jah, koncern Fiat je ta prvi evropski koncern, ki so ga Korejci že povozil. Ker pri Fiatu grejo s celo glavo ravno v tisto, česar so se Korejci z zadnjo generacijo otresli. Oz. to kar se danes dogaja v koncernu FIAT je še nekoliko huje, če greš vso stvar primerjat. In ja, tudi Exeo ni nič drugega kot zanesljiv izhod v sili in je daleč stran od kakšne ambicioznosti. Ampak evropski proizvajalci imajo to srečo, da se lahko na takšne načine znajdejo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 10, 2011 1:41 am

Uf kar burna debata! :D Ok kot prvo, kdo pravi, da bodo v praksi s popustom cene že zdaj na nivoju nekatere evropske konkurence? Kaj pa trdicionalni korejski popusti? ;)

Vmešali ste tudi male SUV-e... ok med Yetijem in Sportage-om bi se verjetno prej odločil za Korejca, čeprav sta pri moji velikosti oba praktično neuporabna, ampak na Tiguana pa za moje zahteve nimajo odgovora. Pri Tiguanu me je na začetku razočarala Golf Plus (oblikovalski polom) armatura, presenetila pa prostornost na zadnji klopi, potem sem ga pa vozil že z CR motorjem in je moje ne ravno prepričljivo mnenje obrnil na glavo! Res pa, da je ta niša relativno nova praktično za vse, izjema sta Freelander in Rav4, ampak tudi cenovno ciljata malo višje. Ampak...

Ok imamo še "golfov" razred, ki je zelo "odprte" sorte in se ni težko zrinit zraven z dobro ponudbo, kot sta recimo Ceed in i30, ker se gre za raznolike stranke in price/performance igra veliko vlogo. I40 je že na dosti bolj spolzkem terenu! Konkurenca ima v tem rangu dosti bolj ustaljene modele z dobro izraženim karakterjem. Nenazadnje tudi dva tisočaka razlike v ceni predstavljata slabih 10%, kar pri tem denarju ni spet neka odločilna razlika, če ne kupuješ ravno najosnovnejše verzije, imaš pa v tem razponu zelo pestro izbiro! Zdaj pa vprašanje... Po čem i40 izstopa, da bi ga nekdo za podoben denar izbral raje kot bolj ustaljene konkurente? Ok tu so kupci, ki si zdaj lahko privoščijo več, kot so si recimo ob nakupu Lantre, ki jim je odlično služila. Je nekaj ljudi, ki ba bodo kupili denimo zaradi izgleda...

Ampak na koncu... Superb je zelo dober avto in nadpovprečno prostoren, Mazda6 dizajnersko izstopa in je bolj dinamično naravnana, C5 prepričuje z udobjem, spet Passat meni dizajnersko odgovarja ravno zato, ker ni tako baročno oblikovan kot ostali... vglavnem kup predstavnikov tega razreda se postavlja z bolj ali manj ustaljenimi aduti, i40 je nekaj novega, po prvih testih sodeč naj bi pa šlo za zelo nevtralen avto po voznih lastnostih.

Zdaj pa čeprav ga večinoma pohvalimo... Zakaj bi ga osebo izbrali med to množico in če bi ga sploh?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 10, 2011 2:36 am

sem že 1x napisal (niti ni samo moje mnenje, v gostilniških debatah je velikokrart prisotno)

-vidimo na slikah nek novi korejski ali japonski proizvod in vsi navdušeni "vauuuuuuuuuu" - pride stvar na cesto, v nekaj mesecih se uzgubi v sivini povprečja....(zadnje čase lep primer prav ix35 ali Velostarja ali mimogrede za Avensisa, se je ambiciozno govorilo "konkurenca" Audiju A4 ali celo MB-C-ju, pa se mi zdi, da jih lahko na prste ene roke preštejemo onih dveh pa "ko dreka" na cestah....)

-vidimo na slikah neko novo evropsko stvaritev: rec. zopet "ubogega" passata omenjam; grd ko 100 hudičev, celo "Lešnikov" je bil in še je pojem........dandanes passat postaja vse bolj "in" hudičevo dobro se je prijel, podobno je s C5, od SUV-jev je pa lep primer Kuga ali Tiguan z leti postajo vse bolj zanimivi, neko bi rekel "dozorevajo" .............in še najbolj svež primer (na naši uvodni strani predstavljen) na slikah pa že lani viden RCZ; popolnoma hladno je šel mimo nas, ampak v živo avto "seka" da je kaj, v Brežicah sta dva (črn in bel) ne morem se ju nagledat, naravnost fantastično delujeta - poezija ali kot bi moj oče nekoč dejal, da obstajajo avti "z dušo" in med te "kosookih" ne moremo štet

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So sep 10, 2011 9:37 am

drugmirko je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Tudi ta korejska notranjost, ki si jo omenil, ni več tako zelo korejska, odkar imata Insignia ali pa nov Focus tudi korejsko po izgledu, še bolj korejsko kot ta i40. In tudi meni ni armatura nevemkaj všeč, se mi pa zdi, da se bo večini tak stil v notranjosti kar dopadel.

sej mi gre tudi pri njih približno enako na "organ"... =P! ampak to je itak stvar individualnega okusa. nimam problema s tem, če je nekomu ta dizajn lep. meni pač ni... :)

Sicer pa, če tko pogledaš v katerem od konkurentov je pa kaj boljše? Danes je očitno modno dolgočasje in velike površine črnin. Take žlahtnosti v notranjosti kot je bila recimo svoje čase v kakšni Lancii Lybri danes ne opaziš nikjer več... :?

~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj pa čeprav ga večinoma pohvalimo... Zakaj bi ga osebo izbrali med to množico in če bi ga sploh?

Zato ker je večina evropske konkurence vedno bolj "bleda", po drugi strani je pa Hyundai ravno medtem ogromno pridobil.

-vidimo na slikah nek novi korejski ali japonski proizvod in vsi navdušeni "vauuuuuuuuuu" - pride stvar na cesto, v nekaj mesecih se uzgubi v sivini povprečja....(zadnje čase lep primer prav ix35 ali Velostarja ali mimogrede za Avensisa, se je ambiciozno govorilo "konkurenca" Audiju A4 ali celo MB-C-ju, pa se mi zdi, da jih lahko na prste ene roke preštejemo onih dveh pa "ko dreka" na cestah....)

S tem i40 in tudi drugimi najnovejšimi izdelki je stvar vseeno po novem zelo drugačna in sam se strinjam z drugmirkom in tistim pisanjem o naših zaplankanih kompleksih. To je res zanimivo, da nekateri ljudje niso sposobni opaziti očitnih sprememb, ampak še zmeraj razmišljajo čist isto kot prej, čeprav je izdelek povsem drugačen. Ta i40 resnično hoče biti zraven evropejcev, kar se pa Avensisa tiče, pa ne bi mogu ravno rečt, ker se pač pri Toyoti do konca oklepajo svoje "sivine".

Pa tudi glede omembe Passata bi rad dodal, da je v bistvu Passat po obliki čista klasika in ima v svojem razredu tudi najbolj zveste kupce, tako da bo Hyundai najmanj kupcev vzel VW-u. Jih bo bolj kakšnemu Oplu, Fordu in francozom, četudi se ne pelje tako dobro(?), ampak saj ljudje itak takih sprememb ne zaznavajo tako zelo očitno in se ne odločajo za nakup samo po enem kriteriju.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So sep 10, 2011 12:11 pm

@sašo5 se podpišem pod tale post. Hyundai in Kia sta postali zelo resni in konkurenčni znamki, vendar je napredek pri vodilinih evropskih znamkah še vedno tolikšen, da bo pomoje še dolgo, da bi tema znamkama uspelo prehitet evropo(ne verjamem da se bo to kdaj zgodilo). Po eni strani se mora razumet, da se novi modeli Kie in Hyundaia proizvajajo izrecno v evropi za evropski trg, kar seveda govori v prid kakovosti glede na starejše modele. Zopet pa največ odtehta okus posameznika; eni ljubijo kič, drugi preproste neizrazite linije. Jaz si ne zatiskam oči, napredek teh znamk je očiten, kot na kakovosti in oblikovno, ampak meni na ljubo ostajam zvest evropi :)

aja pa @drugmirko; nisem hotel nobenega prepira, samo zanimalo me je na podlagi česa govoriš o kvaliteti, kar v končni podobi ni pomenilo da ti ne verjamem. :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So sep 10, 2011 8:02 pm

drugmirko je napisal/-a:tisto kar je pomembno, je eno majhno dejstvo, da s ceno tega Hyundaja ni kej dost narobe! prej bo nekaj narobe z našimi zaplankanimi glavami!
sam že nekaj generacij Hyundajevih in Kiinih modelov govorim, da se rapidno bliža čas, ko se iz njihovih avtov ne bomo več mogli delat norca! in hej... lej ga vraga... to je prvi RES tak Hyundajev model (pri Kii za takega štejem novega Sportagea, za pol takega pa trivratni C'eed, še pred njim)!!!
ok... se bom malo potegnu nazaj... to JE prvi evropskim avtom "on par" Hyundai, pod pogojem, da so popedenali tudi njegove vozne lastnosti! njihovi avti iz zadnjih, "talepših" generacij (vključno s trivratnim Ceedom), svoji evropski konkurenci glede tega niso bili dorasli! mogoče tudi ta še zmeraj ni. vendar, ne vem zakaj, ampak nekak mi ta i40 (pa tudi Kiina različica z imenom Optima) zgleda, da tudi po voznih lastnostih ni več kej posebej daleč za svojo konkurenco!

torej, da ne razpredam... kakor koli obrneš in ne glede na naše "večvrednostne komplekse", je tale Hyundai videti popolnoma konkurenčen evropskim vozilom v svojega segmenta! in to v kvaliteti izdelave, uporabljenih materialih, kot tudi v dizajnu! prišli so torej do točke, ko bo za odločitev o nakupu njihovega vozila odločilen OKUS kupca in ne več izjemno ugodna cena! to je bil njihov zelo jasen cilj za katerega so morali veliko in trdo delat! posledično ima s tem (in s konkurenco) primerljivo tudi ceno! za finese okrog nje bo pa itak poskrbel trg sam...

mi si bomo pa svoje zaplankane komplekse morali zdravit na čem drugem.... vsekakor pa je mislit, da nam morajo Korejci prodajat "prave ledvice" za pol cene zato, ker nam nemci po zelo visoki ceni prodajajo "muda za bubrege" zgolj slaba tolažba za lastne komplekse! živili... :)

Skoraj z vsem se strinjam. i40 dejansko je primerljiv z vso evropsko ter japonsko konkurenco. Pozor, primerljiv! Ne nujno boljši (ali slabši). In od tu sledi logično vprašanje zakaj je potem od taiste konkurence konkretno dražji?

Glede zakompleksanosti... Sam že skoraj 3 leta vozim prav korejca (Proceed), kupil sem ga torej v času, ko je bila ta zakompleksanost precej večja kot danes. Sam teh kompleksov okoli značke nimam, kupim tisto za kar menim, da mi v danem trenutku nudi največ za določen denar. In takrat je točno to Ceed nudil, bojim se pa, da i40 (zaenkrat) tega (še) ne nudi. :(
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Re: 2010 Hyundai i40

Napisal/-a Marek_ So sep 10, 2011 9:49 pm

Fantje treba se je zavedati, da so navedene cene iz uradnega cenika, brez akcij, popustov. Po uradnem ceniku Insignie, pride osnovna 1.8tourer, ki ima slabše performanse in manj opreme od osnovne i40ke 1.6 24 380€, Mondeo 1.6 22.180€, C5 1.6 24.550€... Vse je odvisno od popustov.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Re: 2010 Hyundai i40

Napisal/-a drugmirko Ne sep 11, 2011 10:33 am

Polo78 je napisal/-a:
Skoraj z vsem se strinjam. i40 dejansko je primerljiv z vso evropsko ter japonsko konkurenco. Pozor, primerljiv! Ne nujno boljši (ali slabši). In od tu sledi logično vprašanje zakaj je potem od taiste konkurence konkretno dražji?

Glede zakompleksanosti... Sam že skoraj 3 leta vozim prav korejca (Proceed), kupil sem ga torej v času, ko je bila ta zakompleksanost precej večja kot danes. Sam teh kompleksov okoli značke nimam, kupim tisto za kar menim, da mi v danem trenutku nudi največ za določen denar. In takrat je točno to Ceed nudil, bojim se pa, da i40 (zaenkrat) tega (še) ne nudi. :(

evo vidiš... če pogledamo kdo od "ne fanov" je najbolj "zagovarjal" tega novega Hyundaja, sva bla to jaz in Lignage... in jaz (Lignage pa mislim, da tudi ne) nikoli nisem trdil, da je i40 boljši od svoje konkurence! trdil sem, da je po moji presoji to prvi (predvsem evropski) konkurenci RES primerljiv Hyundajev avto! kolikor je videt iz fotk, primerljiv praktično v vsemu! in to vključuje tudi ceno...
tisto na čemer smo se "sporekli" pa je "predsodek", da bi od svoje konkurence moral bit cenejši zato, ker je Hyundai!

Ceed je napisal/-a:Fantje treba se je zavedati, da so navedene cene iz uradnega cenika, brez akcij, popustov. Po uradnem ceniku Insignie, pride osnovna 1.8tourer, ki ima slabše performanse in manj opreme od osnovne i40ke 1.6 24 380€, Mondeo 1.6 22.180€, C5 1.6 24.550€... Vse je odvisno od popustov.

ekola... to, kar je zapisal Ceed, pa je v enem od mojih zgornjih postov povzeto s sledečimi besedami: za finese okrog nje bo pa itak poskrbel trg sam...

poanta vsega skupej pa je, da so časi, ko si se ob pogledu na njihove avte lahko upravičeno namrdnil in rekel "eh... Hyundai!", izgleda nepreklicno minili!
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov