Lignage je napisal/-a:Tudi ta korejska notranjost, ki si jo omenil, ni več tako zelo korejska, odkar imata Insignia ali pa nov Focus tudi korejsko po izgledu, še bolj korejsko kot ta i40. In tudi meni ni armatura nevemkaj všeč, se mi pa zdi, da se bo večini tak stil v notranjosti kar dopadel.
sej mi gre tudi pri njih približno enako na "organ"...

! ampak to je itak stvar individualnega okusa. nimam problema s tem, če je nekomu ta dizajn lep. meni pač ni...

zany je napisal/-a:@drugmirko; si že testiral ta avto ali si ga vsaj ogledal; ker iz tvojih besed o kvaliteti in kakovosti in voznih lastnostih razberem, da si avto že izkusil? je temu tako?
Se pa strinjam, da je avtomobilska tehnologija tako daleč, da verjamem da tudi ti nekdaj vzhodni "šalabajzerski" izdelki, danes postajajo vse bolj konkurenčni in kakovostni. Pa kot vidim spadam v tisti krog ljudi, ki še vedno bolj zaupa evropski proizvodnji

seveda ga nisem testiral... v živo ga še videl nisem! in ga tudi ne bom teku gledat... si ga bom pa z veseljem ogledal, če v kakšnem cityparku srečam kakega razstavnega...

vendar... imam oči, izkušnje in zdravo pamet, ki lahko marsikaj zaključi tudi s fotk visoke resolucije

!
kakšen tehnološki in dizajnerski preskok so, od nekdanjega Accenta, Elantre, Cerata, Sportagea ipd., naredili z zdajšnjimi -drugače ali enakoimenskimi modeli- sem osebno izkusil v fizisu! recimo, da se je "preporod" začel tam nekje z Getz-om in s prvim Kiinim Sorentom... kar spomni se, kako so bli vsi navdušeni tisti nad tem SUV-om! pa bi ti zelo težko opisal, kak "lojtrni voz" je bil ta Sorento... milo rečeno, FAP 13SK, "kiper, dupla vuća", letnik '72, s hidravlično nakladalno roko, ki sem ga "dužu" v JNA se je peljal približno tako zanič kot tisti Sorento! isto lahko mirno rečemo tudi za ostale njihove modele... po voznih lastnostih "drla", pa še grdi za na povrh...
sedanjim modelom (i20, i30, ix35, C'eed, Sportage, Sorento) je že težje očitat kej takega (nekaterim, kot Sportageu, praktično nemogoče), v glavnem šepajo pri voznih lastnostih, pa gre v bistvu samo za generacijo, generacijo in pol, od prej omenjenih vozil...
torej, vozil sem tistega Sorenta, Ria in Accenta (bil vožen v Carnivalu in Lantri), od novih pa C'eeda (rahlo "lesen" občutek čez ovinke, vendar sv. leto naprej od dve generacije Ria nazaj) in bil vožen v novem Sportageu (brez pripomb, vendar nimam pretiranih izkušenj s tem tipom vozil)...
zadnjih 10 let s vsakim svojim modelom naredijo v dizajnu in izdelavi OČITEN preskok naprej! v "praksi" sem jih na povprečno tri leta, videl in izkusil dovolj, da si predstavljam kakšno je njihovo napredovanje... zato je končni rezultat te moje "slikovne dedukcije" bil, da je i40 ponovni kvantni skok naspram prejšnji generaciji Hyundajevih in Kiinih vozil! in glede na to, da vem kakšni so njihovi zadnji modeli (i30, Ceed, Sportage...) mi ni bilo težko zaključit to, kar sem napisal zgoraj!
še posebej, ker je konkretno ta avto, poleg ponovnega napredka v oblikovanu in izdelavi, očiten preskok tudi v "filozofiji" avtomobila! do sedaj so njihovi modeli (še posebej te velikosti) bli bolj naklonjeni američanom in njihovim preferencam! tale je od "prvega šraufa" naprej projektiran za evropskega kupca! to se zelo lepo vidi iz dimenzij in ergonomije v kabini... in zato se nam tudi zdi toliko boljši, kot recimo nekdanja Sonata, ki je glih tako mela vse in še več od svojih konkurentov, vendar je pihala na dušo američanom.
kljub temu, da avta nisem še niti videl, stojim za tem, kar sem napisal v zgornjem postu... ni problem njegova cena, problem je v naših kompleksih!
Hyundai in Kia pa zelo načrtno lezeta tam, kamor sta se namenila... med evropski main-tream! če je med njimi kej podobno "več vrednostno" mislečih, jih bosta najbrž že v naslednji generaciji ali dveh prehitela! in če ste se kdaj vprašali zakaj je recimo Citroen ustvaril linijo DS in kot obseden proizvaja kupe modelov za njo, mate odgovor na fotkah v tej temi...

!