Vince je napisal/-a:tito156 je napisal/-a:Čez 20 let bodo avtomobili oblikovani po takratnih modnih trendih-ne precej drugače, kot danes. Pogon bo hibridni (bencin+elektrika),veliko pa samo električni...Dizlov ne bo več nikjer- razen morda še v gospodarstvu (avtobusi,tovornjaki,traktorji)...Varnostne opreme bo še več. Cestišča bodo sposobna sodelovat z avtomobilom in tako pomagat vozniku...
he he...ja ja...in kdo bo za to?! Raja bo, tisti dol z belimi rjuhami na glavi in tisti povsod okol z miljardami v žepu na račun avtomobilske industrije pa sigurno ne...in po čigavo misliš da bo?!
Nafta se bo črpala na polno do skoraj zadnjih zalog, zadnje zaloge bodo šle v roke "tistega", ki bo za njo največ dal, oz. bolje rečeno zadnje zaloge bodo meli tisti, ki bojo potem naprej krojil svet.
Takrat se zna narest kaka huda svetovna kriza...morte vedet, da je transport kot sam še najmanj pomemben na ravni prepeljavanja ljudi sem in tja. Če ni nafte se svet ustavi in se tud bo, zato ker mi smo lutke na vrvicah in krmilijo nas tisti, ki imajo v rokah črno zlato in to se bo vedno bolj stopnjevalo...
Tud najhujši madafakerji (Trump al bilo kdo), so brez črne župe navadni nebogljenčki.
Sorry za offtopic...
Vince:
Narobe si me razumel. Čez 20 let ne bo več dizlov v osebnih avtomobilih zato, ker ne bodo izpolnjevali takratnih ekoloških norm in ne zato, ker ne bi bilo več nafte.
Ta dizlmanija je pred dobrimi petnajstimi leti obnorela zahodno evropo, se v zadnjih letih razširila tudi pri nas, sedaj pa se ponovno umirja in tudi počasi, a zanesljivo končuje. Na nizozemskem so dizle praktično že iztrebli, ostala evropa pa jim bo počasi sledila...Zanimivo, dizle (lahko)vozimo samo v evropi, ostali svet jih ni nikoli sprejel. Ponekod (bližnji vzhod) sploh ni možno registrirat dizelskega avtomobila kot fizična oseba, dovoljeno je le za gospodarska vozila...
Zato močno upam, da jih bomo v naslednjih letih iztrebli še mi v evropi, ter s tem omogočili našim otrokom ( pa tudi nam) dihanje brez trdih delcev in ostale dizelske svinjarije...