Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

ilovenuggetz
Nov uporabnik

Dacia Bigster

Napisal/-a ilovenuggetz Sr okt 09, 2024 10:09 am

Pravkar uradno najavljen Dacia Bigster!

https://youtu.be/rwIZ2h0z6gc?si=7HYY74f2ICvMd4QK

670 litrov prtljaznega prostora, panoramska streha z oknom, gretje in hlajenje zadaj. 3 sedezi, srednji poklopljiv za smuci in s prostorcki za kozarcke, avtomatska dvizna vrata, 155 konjski 1,8 hibrid in 140 konjski blagi hibridi. Zacetna cena pod 25k! Hibrid pa pod 30k!

Tole je neverjetno kaj je Dacia spravila skupaj. Tale avto bo pozrl trg Tucson-u, Sportage-u in Kodiaqu.

Boljsi avto za prakticno pol cene!!!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Dacia Bigster

Napisal/-a xxl Sr okt 09, 2024 12:00 pm

Eco-g 140 kot tudi hibrid 155 se sliši zanimivo. Bomo videli, ko pride na trg.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 04, 2024 8:51 pm

Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

ziggec
Nov uporabnik

Napisal/-a ziggec To nov 05, 2024 8:08 pm

Teh reviewev je na youtubu zadnje tri tedne malo morje. Pa vsi po istem kopitu. Na kratko; isti kot duster, iste mašine in konfiguracije, samo več placa v potniškem in prtljažnem delu. Pa panoramska streha.

Me zanima kolk €€€ bodo realno ocolali tole čudo.

Release pa naj bi bil januarja 2025.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 05, 2024 8:35 pm

Duster nima Eko-g 140, niti 155 hibrida.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Po feb 17, 2025 5:23 pm

Na slovenski strani od Dacie so objavili cenik. MPC od 23.490 € za Essential 1.2 TCe 140 konjev (LPG še pride). Expression je 24.490 €. Najdražji hibrid Extreme je že 30.490 € :o Sicer trenutno izgleda pametno cenovno pozicioniran z motorjem 1.2 TCe. Hibrid se mi zdi relativno drag, 4x4 pa zelo drag. Me zanima kakšen bo v živo v zadnjem delu, spredaj je praktično Duster. Opremsko se mi zdi dovolj dobro založen. Postaja pa jasno - Dacia ni in ne želi biti več samo budget blagovna znamka. Ne po ceni in ne po opremljenosti vozil. Očitno delajo po receptu Škode. :D

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Po feb 17, 2025 9:48 pm

In katera znamka bo potem prevzela vlogo racionalnega nizkocenovnika? Bomo sploh še imeli kaj takšnega, kot sta bili nekoč Škoda in nazadnje Dacia?
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 18, 2025 11:20 am

Suzuki je še tukaj (približno).
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To feb 18, 2025 4:02 pm

Ob zgornjih vprašanjih te znamke modela oz. kakor kdo vidi in bo predvidel se opazi, kako zelo je pomemben tudi psihološki vidik in kaj naredi le zamenjava logotipa, ki se ga poveže z vsemi možnimi smernicami in detaili na/v vozilu ter tako ustvariš svoj popolnoma drug ID kot v preteklosti. Menjava designerja, ki pa je bistvo s svojo skupino pa to dejstvo še dodatno motivira. Velik delež teh idealov je tudi, ko ti koorporacija Renault S.A. "pusti" malo več svobode (kot je to VW AG pustil Škodi). Bigster je v tem mozaiku še en kvantni preskok več kot Duster. Takšna streznitev je za ostale designerje znak, da na lovorikah prejšnjih uspehov nadgradjo ideje ne le trende. Z vsem Spoštovanjem do ustvarjanja. Prejudiciram, pomemben tržni delež bo tudi ta vidik.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 18, 2025 5:03 pm

Nevarno so se približali z opremo Renaultu.... če bi imel še malo več opreme bi jim že jemal kupce. To se že vidi pri motorjih, ker jim Renault ne pusti vgrajevati bolj močnega motorja (mogoče pride kasneje ob faceliftu).

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator To feb 18, 2025 7:01 pm

Predvsem se mi zdi, da je Dacia vrhunsko zadela to kar je Evropi manjkalo - budget lifestyle vozila za outdoor ljudi. To kar so začeli delati s prvo Stepway verzijo so pripeljali do teh modelov danes. In to peljejo tako marketinško kot tudi izvedbeno - vozila to dejansko podpirajo in “dostavijo”. In tudi zato mi je malo žal, da ni na voljo vse tehnologije, ki je v Renaultih.

Midva s punco zadnjega pol leta bolj aktivno iščeva menjavo za najinega dizel karavana in zares druge znamke kot Dacie preprosto ne gledava. Ker je edina, ki zares ponuja vse kar potrebujeva (no in želiva), na enem mestu za najbolj pameten denar. V nekaterih zahtevah pa je celo edina, kar mi je zares weird.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To feb 18, 2025 8:47 pm

cashy je napisal/-a:In katera znamka bo potem prevzela vlogo racionalnega nizkocenovnika? Bomo sploh še imeli kaj takšnega, kot sta bili nekoč Škoda in nazadnje Dacia?

Nobena, ker nas zelena agenda pelje k zmanjševanju individualnega prevoza. Za elito EV, za ostale pa javni prevoz in petnajstminutna mesta.

slemarko
Nov uporabnik

Napisal/-a slemarko Sr feb 19, 2025 12:07 pm

Točno, in če pogledamo še malo bolj od daleč in široko, kam pes taco moli - petnajst minutno mesto je samo še korak stran od mrežaste kletke, v kateri kokoš dan za dnem nese jajce, lastnika, ki veselo pobira profit od j**c, pa bolj malo briga, če se bo kdaj sprehodila po dvorišču na zraku in soncu.
1994 Fiat Tipo 1,8 i.e.-prodano, 1996 Bmw 318 ti compact-prodano, 1999 Bmw 323 ti compact-prodano, 2002 Citroen Berlingo 1.6 16v-prodano
1996 MB C200 aut, 2000 MB C180, 2002 Dodge Durango 5.9 R/T, 2007 Jeep GC 3.0 CRD, 2008 Peugeot Partner 1.6 16V
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 88 gostov