Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Re: Stellantis (FCA&PSA) - Splošno o prihodnosti

Napisal/-a Gapiii Po dec 02, 2024 10:05 am

Še nekaj več besed o njegovem odstopu:

https://www.avtomobilizem.com/novice/bu ... 1-12-2024/

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po dec 02, 2024 7:35 pm

Kot avtomobilski navdušenec si želim hitrega in nebolečega propada Stellantisa, resuverenizacijo in repatriacijo evropskih proizvajalcev. Vodstvo posameznih devastiranih proizvajalcev morajo prevzeti inženirji in nagnati ekonomiste, posebej tiste milenijalce in wokerje. Domicilne države bi morale prevzeti večino lastništva, strogo prepovedti vstop kitajskemu kapitalu in ustvariti lastne oddelke za dizajn, raziskave in razvoj ter trženje.
Citroen ni samo proizvajalec avtov, ampak simbol Francozov in francoska kulturna/tehniška dediščina. Enak princip velja za vse ostale proizvajalce vključno s Fiatom.
Prvi pogoj, da se avtoindustrija sploh pobere je odprava zelene agende (EV, CO2 kuponi, tehnokratsko določanje dovoljenih emisij), nato pocenitev vozil, cenejše vzdrževanje, brzdanje digitalizacije in odvečne elektronike.
Verjetno bo treba začeti z novim ekonomskim ciklom, ker je vse bolj očitno, da gre za načrtovan ekonomski reset. Tovarne se zapirajo, delavci stavkajo, srednji razred pa hitro izginja. Za novi cikel pa je potreben svetovni mir in vzpostavitev dobavnih linij s surovinsko bazo Rusijo.
Rekel bi - slabi obeti.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 02, 2024 7:38 pm

Glede na obeti, bo prišlo do reseta. Prek WW3. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Po dec 02, 2024 8:07 pm

WW3? Kdo se bo boril? S telefonom v roki?

Drugače pa avtomobilov je enostavno preveč. Proizvodnja električnih avtomobilov je šla v napačno smer, ker se proizvajajo velike in težke 2 tonske krave, ki so nepotrebne na evropskih cestah.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To dec 03, 2024 7:38 am

Delajko, kar se kupuje.

Jaz še vedno trdim da najbolj uporaben avto je ala Berlingo, Caddy, ....
Majhen, prostoren, uporaben. To kar se dela sedaj je vse skupaj ..... ali pa moraš vzet SUV za 35k+ da je notri prostor.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 03, 2024 7:49 am

alexwell je napisal/-a:WW3? Kdo se bo boril? S telefonom v roki?

Drugače pa avtomobilov je enostavno preveč. Proizvodnja električnih avtomobilov je šla v napačno smer, ker se proizvajajo velike in težke 2 tonske krave, ki so nepotrebne na evropskih cestah.

Tudi sam se sprašujem, kako bomo branili domovino, če pa te bodo raketirali od daleč, dronsko bombardirali in še kibernetsko uničili. Tako, bolj izčrpavali kot pa zasedli.
Vzet puško pa iti v gozd...proti komu se boš tam boril?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 03, 2024 9:28 am

Tako, kot si napisal, s tem, da, če bi že res moral prejeti puško, ni šans. Vojno izsiljujejo stari prdci, pa naj gredo sami, seboj naj vzamejo svoje sinove in vnuke, mene, dezerterja lahko kar zaprejo. Vseeno mi je.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void To dec 03, 2024 9:42 am

Točno tako pameten človek razmišlja, v zaporu je bolje kot na fronti. Tako da kr lepo vi mene zaprite :lol:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 03, 2024 10:56 am

Pametan človek zagotovo ne prime za puško. Vojno vedno povzroči politika zaradi različnih strateških razlogov. Skozi različne medije te pripravi, da verjameš, da si ogrožen in se moraš braniti, napadalca pa prepriča, da mora napasti (11.9., Gaza, Sirija, Libanon, Afganistan...). Zato potrebujejo nas "amorfno gmoto". Oni ne bodo fizično sodelovali in tudi ne odgovarjali. Jaz tudi ne bom.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 03, 2024 12:39 pm

Ko je vojna ni več demokracije in proste izbire.
Če temu ne bi bilo tako, bi v vojski bili samo tisti fanatiki, ki se radi igrajo z municijo in pobijajo.

In v vojnih časih delujejo vojna sodišča, ki niso tako milostna kot civilna (v času miru).

driver8
Nov uporabnik

Napisal/-a driver8 To dec 03, 2024 12:57 pm

Vedno imamo izbiro, več možnosti na voljo. In včasih notranje omejitve, ki nam preprečujejo videti različne možnosti.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 03, 2024 1:11 pm

Počakaj na vojno, boš videl koliko izbire boš imel.

Če ne verjameš, vprašaj starejšo generacijo, ko je bil vpoklic 1991, kaj je sploh bilo na izbiro.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 03, 2024 3:33 pm

Takrat smo vsi verjeli, da smo ogroženi, nisi rabil nobenega siliti k orožju, danes je malo drugače in tudi drugače razmišljam. Če bom dobil metek v čelo, bo to milostni strel, proti temu kar sledi, po pritisku na rdeči gumb.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To dec 03, 2024 3:39 pm

Pubeci ne si želet vojne, vse je bolje kot to.
Sam sem mnenja, da bo v Ukrajini, kmalu konec. V Izraelu dvomim, ker vemo kdo je v vzadju ZDA. Jeba se mi pa zdi, da je lahko zaradi Tajvana.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 To dec 03, 2024 3:43 pm

Ko je vojna, je vojna za vse, tudi za ženske in otroci. Ne izbira po spolu, starosti, pameti, ...
Recimo da si vpoklican enoto 100 vojakov. Ti si proti in ostalih 99 vojakov ve, da se ne morejo zanesti na tebe, ko je najbolj potrebno. Kaj misliš da se bo zgodilo z tabo?
Kaj se zgoti z takšnimi, ki pobegnejo in se kasneje vrnejo?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To dec 03, 2024 4:38 pm

Firediver je napisal/-a:Počakaj na vojno, boš videl koliko izbire boš imel.

Če ne verjameš, vprašaj starejšo generacijo, ko je bil vpoklic 1991, kaj je sploh bilo na izbiro.

Nobenega vpoklica ni bilo l. 91. Tudi v naslednjih mesecih ali letih ga ne bo. Nazadnje so naši pradedki umirali v avstroogrskih in nemških uniformah v Bukovini, Galiciji ali ruskih stepah. Edina nevarnost je v italijanskem in avstrijskem iredentizmu. Primorska in Štajerska.

Priporočam nakup starodobnika, ki ga lahko ljubiteljsko vzdržujete in po potrebi uporabite (Citroen ZX, Opel astra1, P306...) .

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 03, 2024 4:45 pm

Vpoklica ni bilo, ker je vojna bila prekratka, na srečo. Zato sem se je, kljub zelo primerni starosti, izognil. Kar se tiče avta, ja, to kar imam bo najbrž še kar nekaj časa doma. Ne vidim smisla, v teh grozečih časih, zapravljati denar za nov avto.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix To dec 03, 2024 5:49 pm

boštjan_01 je napisal/-a:Kaj se zgoti z takšnimi, ki pobegnejo in se kasneje vrnejo?

V Bosni se je "13. Minhenska brigada", po vojni, vrnila na tavelka ja*ca in zavzela politicna ter gospodarska vodstvena mesta.

//mal sarkazma, vendar, po pripovedovanjih sarajevskih prijateljev, z veliko mero resnice.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To dec 03, 2024 6:33 pm

limas je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Počakaj na vojno, boš videl koliko izbire boš imel.

Nobenega vpoklica ni bilo l. 91. Tudi v naslednjih mesecih ali letih ga ne bo. Nazadnje so naši pradedki umirali v avstroogrskih in nemških uniformah v Bukovini, Galiciji ali ruskih stepah. Edina nevarnost je v italijanskem in avstrijskem iredentizmu. Primorska in Štajerska.

Priporočam nakup starodobnika, ki ga lahko ljubiteljsko vzdržujete in po potrebi uporabite (Citroen ZX, Opel astra1, P306...) .

Sicer ne vem, zakaj vi mislite pod vpoklic samo pri velikih vojnah, ampak leta 1991 15.000-20.000 aktiviranega moštva TO in policije (redni + rezervisti) niso spraševali, ali bi se šli malce vojne tako, na lastno željo, kot sanjate tukaj na forumu.
Leto 1991 sem izpostavil, ker je dovolj živih pričevalcev o tem, kaj se je dogajalo v vojaškem smislu.

Je pa stvar percepcije glede te vojne: Kdor je koga izgubil ali pa mu je pogorela bajta, je bila to velika vojna, mlajšim generacijam pa se zdi, da to sploh ni bila vojna ("prekratka", "premalo žrtev", ni bilo splošne mobilizacije, ni bila država totalno uničena... itd.).

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Po dec 09, 2024 9:46 am

Hitro so pozabili Tavaresa. Po enem tednu od njegovega odhoda se želijo vrniti v ACEA, ravno te organizaciji je Tavares močno nasprotoval.

https://www.avtomobilizem.com/novice/to ... 9-12-2024/
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov