TrijoAdijo je napisal/-a:Focus Mk1 se bulš pele kot 156. Vem, ker prvega sem imel, drugo sm vozil (brez luftov v podvozju). Če pa primerjamo focus mk1 in 159...no ja...ni primerjave. Se 159 dosti boljše pelje. Vem, ker jo imam. In 159 se dosti boljše pelje kot 156. Po drugi stran pa...focus mk1 se dosti boljše pelje kot vsi kasnejši focusi.
fokusa nisem vozil, tako da primerjave ne morem dati, ma če praviš, da je 159 bolš, potem mislim, da si falil oz vozil podrto 156ko....čez ovinke govorim
ko pa primerjaš 156 in 159.....kje se 159 bolš pelje? po AC....sigurno, po regionalki normalna vožnja, verjetno tudi, čez ovinke "dinamično".....dvomim....156 je igrača, 159 pa težka krava....bom čez prst rekel cca 250kg raje več.... kar se zelo pozna na legi in odzivnosti
156, če je ok podvozje in amortizerji se skozi ovinke zelo ok pelje, volan ima dokaj direkten ( malo več kot 1 obrat v vsako smer) z veliko povratnimi informacijami, medtem ko je 159 dosti bolši avto kot celota, je le korak naprej , tudi leta (tehnologija) se poznajo, ma je bol "sterilen"
156 je bila igrača, ma ko si se vozil "lepo" in počasi , pa je marsikateri avto bolj fin za vozit ( tudi trenutni opel astra

, dokler se le voziš, ko pa poženeš, pa se stanje obrne za 180°)
sicer pa....vsakemu svoje, meni se je 156ka usedla v srce, 159 mi je bila vedno všeč ampak to ni bilo to.....vse kasneje je bilo kar nekaj....no giulia je pa spet

.....
aja @TrijoAdijo, zgoraj jaz nisem primerjal lege forda in alfe ampak volan ( direktnost, povratne info) , ker je @whitee napisal, da ima fokus veliko bolj direktnega