Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...
 
meganer
Uporabnik
 
Prispevkov: 1020
Pridružen: So nov 03, 2012 9:25 pm

Amzs asistenca

Napisal/-a meganer Če maj 20, 2021 7:13 am

Trenutno placujem 3 asistence. Sedaj pa razmišljam, da bi vzel AMZS družinski paket .... kjer so asistence notri. Predvsem me zanima za tujino.


Ali ste imeli kake izkušnje iz tujine?
Velikokrat vlečem s seboj tudi prikolico ......


Nekje sem "slišal" da je AMZS dobra za po Sloveniji, da za tujino pa ni najboljša ......


Cenovno je pa tudi tam-tam.
Tukaj placam 3 asistence in zavarovanje za tujino in sem na istem.


Ali ima kdo kake izkušnje?
 
danci1973
Uporabnik
 
Prispevkov: 1006
Pridružen: Pe jun 25, 2010 8:10 am
Kraj: Maribor

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a danci1973 Če maj 20, 2021 8:37 am

Brat ima AMZS asistenco in ko se mu je pred nekaj leti v Livignu pokvaril avto (vodna črpalka spustila dušo in vodo), je poklical AMZS in so uredili vse:
1. lokalno avtovleko do najbližjega servisa
2. ko je ta servis povedal, da rezervnega dela ne more dobit prej kot v enem tednu, so organizirali avtovleko do Slovenije (do doma oz. servisa blizu doma)

Kasneje je dobil povrnjene še stroške hotela in stroške prevoza domov.

V glavnem - bil je zelo zadovoljen s potekom vsega in ima AMZS asistenco tudi danes.
 
dejanb75
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 40
Pridružen: Po sep 17, 2018 4:18 pm

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a dejanb75 Če maj 20, 2021 1:13 pm

Poglej splošne pogoje kaj asistenca pri posamezni zavoravalnici nudi (število dni rezervnega avtomobila, reševanje na cesti, vleka domov- omejitve koliko km oz. koliko € ti krije...). Jaz imam Triglav asistenco plus in mislim, da ti v tujini nudi več kot AMZS in ostale zavarovalnice (genrali....). Je pa zato malo dražja.
Pri potovanju v tujino upoštevaj, da po navadi greš na pot v soboto se pravi, da se ti bo avto pokvaril v soboto. In če se odločis da ti bodo avto popravljali v najbližjem servisu mesta okvare pomeni da bodo v ponedeljek ugotovili okvaro in naročili del, ki bo prišel v torek in ti bodo do srede popravili. V najboljšem primeru. To pa je že 4 dni. To upoštevaj ko primerjaš kaj ti asistenca nudi v primeru najema rezervnega avta.
Jaz sem asistenco v tujini potreboval 2x. Na hrvaškem crknil alternator (jasno da je bila sobota). Imel Triglav asistenco in v ca 1 uri je bila avtovleka pri meni. Problem je nastal ker sem imel le 4 dni nadomestnega vozila in je šlo na tesno. Drugič uničil gumo na najetem avtodomu v Belgiji (spet sobota), poklical asistenco (se ne spomnim katero ker je bil rent) in so bili zelo hitro pri meni. Jasno je bilo treba spet čakati ponedeljek in novo gumo (avtodom ni imel rezervne gume). Ker so mi dostavili rezervni avto ni bilo problema.
Kar pa se tiče odzivnosti: nekoč, blizu doma sem klical asistenco Triglav in še AMZS ker sem bil član. Kdor bo pač prej prišel. In ugotovil da bi v vsakem primeru prišel isti lokalni lastnik avto vleke…. Tako, da je glede odzivnosti po mojem povsod enako. Predvsem v tujini mislim da imajo vse asistence iste partnerje tam.
Upam, da sem ti pomagal. Če ti AMZS nudi isto kot dosedanja asistenca mislim, da bi pri treh avomobilih bila cenovno to dobra izbira.
 
meganer
Uporabnik
 
Prispevkov: 1020
Pridružen: So nov 03, 2012 9:25 pm

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a meganer Če maj 20, 2021 1:44 pm

Za 136eur ma. Asistenco ter zdravstveno zavarovanje za tujino.
Potem nebi vzel Corisa, ker je tukaj vključeno.Sej pravim ...... gledam, berem.
 
Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2099
Pridružen: Ne okt 27, 2002 12:56 pm
Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a RedBaron Če maj 20, 2021 10:13 pm

Triglav ima zelo dobro asistenco!! Visoko kritje in neomejeno št. intervencij v zavarovalnem obdobju. Je pa vezana na vozilo in ne krije prikolice, razen če je lahek priklopnik.

AMZS pa ima omejeno št. intervencij (mislim da v družinskem paketu 2× v primeru okvare, 2× v primeru nesreče in 4× pomoč na cesti) je pa vezana na osebo in ne na avto. Se pravi, tudi če si potnik v vozilu, lahko koristiš AMZS. Vključen je tudi nadomestni avto, vendar je 3 ali 4 dni v enem letu (ne na intervencijo) in pa krije tudi prikolico, ki ni lahek priklopnik. Odšlepajo jo na isto lokacijo kot avto. Kritje je v višini 1500€, v tujini. Tu mislim, da ima triglav višje kritje (odvisno od paketa)
Pa potem ti AMZS nudi še nočitev v tujini (200€), nadomestnega voznika (500€), kredit v sili (1000€)...

Sem koristil asistenco Triglav, Sava, Generali, AMZS in nikjer ni bilo problemov. Sicer res, da ne v tujini!!

Je pa finta pri generaliju, da imaš na zavarovalno obdobje 5× asistenco, kar je, po mojem mnenju, načeloma čisto v redu, vendar je hudič v detajlih, kajti 1. vleka je na poljubno lokacijo, vse ostale pa do prvega servisa...
 
RUNAČ
Novinec
 
Prispevkov: 134
Pridružen: Če jul 09, 2020 5:18 pm

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a RUNAČ Če maj 20, 2021 11:45 pm

Pred leti (kakšne 7 let nazaj) smo imeli pri hiši avto, kateri je trikrat v enem letu potreboval Triglavovo asistenco. Nato se je problematično zadevo končno uredilo tako kot je treba in je bil pri hiši še dve leti in pol brez kakšnih nepričakovanih obcestnih postankov.

Ker je hudič v detailih, sem po naslednji sklenitvi zavarovanja ugotovil, da je bonus padel za tri razrede (k sreči iz 1. v 4.). Ker sam nisem bil zraven ob sklenitvi police, da bi za to vprašal agenta, predvidevam, da je bil razlog v trikratnem koriščenju nadomestnega avta. Sam sem namreč vsakič vztrajal, da nam ob avtovleki pripada tudi nadomestni avto, če že plačujemo za to (glede na moje teženje smo ga potem drugič in tretjič tudi dobili z malo negodovanja na nasprotni strani).

Sicer pa najbolje, da ta padec bonusa pojasni nekdo, ki ve kaj več o tem.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl
 
Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 741
Pridružen: So sep 19, 2015 10:54 am
Kraj: Koper-Ljubljana

Re: Amzs asistenca

Napisal/-a avto fan1308 Ne maj 23, 2021 12:55 pm

Hm ponavadi je da stranka ne dobi dodatnih popustov v primeru koriščenja vleke, za zbijanje bonusa pa še nisem slišal bi bilo potrebno vprašati kaj pravi tisti agent.
Citroen C5 najbolj (h)udoben avto na celem svetu
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Citroen C4 1.6 HDi 2011 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov