cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Zanimivo, da iste osebe, ki nakupujejo v tujini in bi po možnosti tam še avto registrirali, če bi se dalo, na polno moralizirajo glede sive ekonomije (na drobno) in bi pošiljali MMS durs-u...![]()
Davke bi treba pobrat pri tistih, ki se jih na veliko izogibajo, da so lahko dobesedno bogat(ejš)i, omejit črpanje kapitala iz podjetij ipd. Nekateri bi se pa spravili na male privatnike, ki so se v določenih primerih praktično prisiljeni delno izognit davku (pač neumen sistem), če hočejo obstat (oni in zaposleni!) oz. zaslužit kaj več od minimalca, svoj denar pa zapravljate v tujini, tam plačujete davek in "skrbite" za njihovo gospodarstvo. Dvojna merila, se vam ne zdi?
Ne vem sicer na koga točno leti tale post ampak mislim, da razumeš bistva in si enostavno preveč zaplankan. Zakaj smo v EU? Ker nam omogoča prost pretok ljudi in blaga! Zakaj bi torej nekaj kupil v sloveniji, če je pa dražje pa še ponudba totalno mizerna? Slovenija mora postati konkurenčna Avstriji, Nemčiji...ampak to ne bodo dosegli z višanjem in uvajanjem novih in novih davkov.
Glede slikanja računov in malih zasebnikov, ki bolj za sproti delajo in so nekako res prisiljeni, da goljufajo z računi, ker edino tako lahko sploh preživijo in si le tako lahko privoščijo še kakšnega zaposlenega se sicer nekoliko strinjam ampak ravno zaradi tega bi morali znižati davke!! Pa saj je bilo že vse napisano ampak očitno nekateri enostavno nočete razumeti.
rnisan je napisal/-a:@adis: A so obresti za kredite za podjetja toliko nizje kot za fizicne osebe? Npr. gledal sem malo informativne izracune za stanovanjske kredite na 10 in 20 let. Pri 100000 € in desetih letih vrnes okrog 130000€, pri 200000 in 20 let pa vrnes 330000€. To je bistveno vec od tvojih 10%.
~toMmy~ je napisal/-a:
Ne razumem, zakaj se ti jaz zdim zaplankan, ampak reeeees ne razumem. Pač me moti dvojna morala nekoga, ki bi slikal vse račune (in nehote spravil koga ob službo/podjetje), hkrati se pa na drug način izogne našemu davku in prenaša svoj denar v tujino. Tudi denar zapravljen izven meja naše države posredno pomeni podobno negativno stvar, kot je utaja davka, posledice so namreč podobne.
adis je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:adis je napisal/-a:vedno pravim in še vedno stojim za tem, da se je treba situaciji prilagodit in živet dalje a kaj ko nekateri enostavno nočete in nočete spremeniti svojega sloga življenja situaciji primerno in prilagoditi svoje želje tem situacijam in nekateri še vedno mislite, da vam to pripada... dragi moji nič nam ne pripada, vse si moramo prislužiti.
Ja Adis, tudi plače je treba prilagodit situaciji... ne pa da gre vse gor, davki in vse to, plača pa ostaja ista. En zgoraj je napisal, da je reševalec in dobi 800€ plače. To ja zame obsurdno! Pa pojdi skozi mesec s to plačo, pa najemnina, otroci, vrtec, hrana, pa da za dopust vzameš počitniški kredit, gume pa kupiš s petrolovo kartico na obroke... glej, to zame ni življenje! Edino, da si pri starših doma kot 70% slovenceljnev.
Po pisanem sklepam da ti je tukaj zelo lepo... pa me čudi, ker bosanci ste znani, da greste s trebuhom za kruhom oz. vas že starši tako učijo da je treba it v tujino za boljšim.
da razčistiva nekaj pojmov:
- moja starša sta prišla v Slovenijo ko sta bila stara 16-17 let in sta bila že takrat samostojna in ja s "trebuhom za kruhom" in ko sta prišla v Slovenijo sta imela le vrečko z oblačili in NIČ drugega. Z trdim delom ( cca. 20 let) in z prekleto veliko odrekanja brez, da bi si privoščila kakšne super duper počitnice itd in preseravanjem z avtomobili in nevem čem vsem sta kupila hišo, jo odplačala, investirala za obnovo ( zunanjost, notranjost... VSE). Nič jima ni bilo dano na pladnju, nič nista dobila zastonj in nič nista vzela od nikogar ampak sta si vse prislužila z svojimi rokami za "tekočim trakom"!
mene sta moja dva naučila, da spoštujem to kar imam in prekleto dobro se zavedam, da so ljudje, ki imajo več od mene ( naj imajo) in so ljudje, ki imajo manj kot jaz ( bog jim pomagaj). in če me kdo vpraša ali mi je lepo? DA, je mi lepo, ker vem da sem nekaj ustvaril ( nakup lastne nepremičnine) in vem zakaj delam po 11 ur na dan VSAK DAN in bodite veseli, da še imate službe in da plača pride na račun vsak mesec.
MasTTer je napisal/-a:Naj mi noben ne reče, da tistih par tisoč presežnih delavcev v javni upravi ni problem! 1.000 delavcev X 1.500 bruto plače = 1.500.000€ mesečno! Na letni ravni je to 18MIO pri 3.000 je to že 54MIO in ker imajo večje plače kot sem računal je zelo hitro nad 100mio v enem letu. Zdaj pa premislite kakšen znesek je to. Problem je v tem, da noben ne upa čistko naredit, ker si bo z tem zaključil poslansko kariero in lepo plačo!
MasTTer je napisal/-a:Danes teško dobiš kredit z 3-4% obrestno mero. Mogoče pri kakšnem stanovanjskem kreditu. Vendar je to le "neto" obretsna mera. Če se tu zraven zračunajo še vsi dodatni mesečni stroški, odobritev kredita itd. prideš hitro na 5-6% obresti.
Leasing je pa nad 8%, z vsemi stroški prideš na +10%.
Kakšen hiter kredit je pa okoli 12% bruto obrestna mera z vsemi stroški...
Ja danes so krediti pregrešno dragi kljub temu, da je euribor nizek, pa banke dvigujejo obrestne mere ali sploh ne dajo kredita, ker imajo preveč denarja zunaj, kar se teško vrača. Pred leti si pa dobil res kredit z fiksno 2,5% obrestno mero + euribor. Takega imam jaz za avto, sem imel res srečo takrat. Pa še dobil ga nebi, če nebi bil dober komitent banke, vsaj tako so mi rekli...
cruiser1 je napisal/-a:Zakaj se mi zdiš zaplankan? Zato, ker očitno še zdaj ne veš, da smo del EU in, če jaz nekaj kupim v katerikoli državi, ki je del EU gre nekaj od plačanega davka v skupno blagajno EU od katere slovenija dobi denarna sredstva, če jih je seveda sposobna pridobiti s kakšnim pametnim projektom ampak tu pa naša država spet prevečkrat zataji. Če smo pri tem kdo nosi denar ven iz slovenije ste to vsi tisti, ki ste vsa leta dopustovali na Hrvaškem. Jaz vedno dopustujem v državah EU, torej vsaj od leta 2004 s tem bolj pomagam sloveniji, kot tisti, ki ste ta čas hodili na Hrvaško. Je pa res, da je od 1. jul. tudi hrvaška v EU.
Pa še o kupovanju izdelkov v sloveniji. Koliko teh izdelkov, ki jih kupite pri nas je proizvedeno v Sloveniji ali pa vsaj v EU? Gledate kaj na to kje je kaj narejeno ali gledate samo ceno? Jaz poleg cene gledam tudi državo proizvajalca in vedno raje kupim izdelek narejen v EU, kot pa tisti še cenejši, ki je narejen na kitajskem.
Kar se pa tiče slikanja računov pa nisem nikjer omenjal, da bom to počel in tudi nimam namena to početi, ker kljub temu, da ne podpiram goljufanja pri davkih se mi ta način ne zdi pravilen in to nikakor ni rešitev za to državo! Tak, de ne mi o dvojnih merilih
TrijoAdijo je napisal/-a:Sorry...ampak ti bom jaz rekel. Namreč tisti,ki dobijo 1500bruto/mesec niso delavci. Tisto so šefiDelavci imajo nižje colnge....celo tuk nizke, da se marsikdo iz zasebnega sektorja zjutraj sploh ne vstane za to miloščino,ki jo delavci v JU dobijo....
adis je napisal/-a:ponavljam še enkrat...obrestna mera se vrti med 3 in 4 % na letni ravni pri skorajda vseh bankah v sloveniji, v kolikor gre za kredit za nakup nepremičnine
TrijoAdijo je napisal/-a:A nas ne bi ukinitev občin pripeljalo tam,kjer smo že bili? Centralizacija pa te zadeve?
MasTTer je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Zakaj se mi zdiš zaplankan? Zato, ker očitno še zdaj ne veš, da smo del EU in, če jaz nekaj kupim v katerikoli državi, ki je del EU gre nekaj od plačanega davka v skupno blagajno EU od katere slovenija dobi denarna sredstva, če jih je seveda sposobna pridobiti s kakšnim pametnim projektom ampak tu pa naša država spet prevečkrat zataji. Če smo pri tem kdo nosi denar ven iz slovenije ste to vsi tisti, ki ste vsa leta dopustovali na Hrvaškem. Jaz vedno dopustujem v državah EU, torej vsaj od leta 2004 s tem bolj pomagam sloveniji, kot tisti, ki ste ta čas hodili na Hrvaško. Je pa res, da je od 1. jul. tudi hrvaška v EU.
Pa še o kupovanju izdelkov v sloveniji. Koliko teh izdelkov, ki jih kupite pri nas je proizvedeno v Sloveniji ali pa vsaj v EU? Gledate kaj na to kje je kaj narejeno ali gledate samo ceno? Jaz poleg cene gledam tudi državo proizvajalca in vedno raje kupim izdelek narejen v EU, kot pa tisti še cenejši, ki je narejen na kitajskem.
Kar se pa tiče slikanja računov pa nisem nikjer omenjal, da bom to počel in tudi nimam namena to početi, ker kljub temu, da ne podpiram goljufanja pri davkih se mi ta način ne zdi pravilen in to nikakor ni rešitev za to državo! Tak, de ne mi o dvojnih merilih
Zato, ker ima Hrvaška najlepše morje in je daleč najcenejša v primerjavi z ostalimi (Italijani itd...). Prav zato je EU tako zelo želel Hrvate, samo zaradi morja. Pa pustimo zdaj raznorazne "poceni" destinacije Turčije, Grčije....
MasTTer je napisal/-a:
To velja za kredit 10-30let, ČE ga dobiš, ker banke so bolj nelikvidne dan danes in tudi stanovanja se ne kupujejo prav veliko. Kratkoročni krediti se pa gibljejo pri +10% če zračunaš VSE stroške. Ravno teden dni nazaj sem računal. Banke dajo kredit da zaslužijo in bodo izkoristile stisko ljudi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost