Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

forrestflow
Nov uporabnik

Izkušnje z Grawe (napram Triglavu)

Napisal/-a forrestflow Pe sep 20, 2024 4:39 pm

Bil sem na Grawe, Triglavu in Generali in je Grawe skoraj 35 procentov cenejši.
Govorimo o polnem kasku z vsemi kombinacijami in odkupom prve škode.
Kaska še nisem nikoli uveljavljal, ga pa je moj prijatelj že 2x in pri Triglavu ni bilo nobenih težav. Tudi za asistenco ti iz tujine pripeljejo domov,
medtem ko pri Grawe hočejo najprej do servisa v tujini in šele če ni večje popravilo (po njihovi definiciji) pripeljejo na naslov. Vsaj taki trdi referentka.

Zanimajo me izkušnje z Grawe, seveda v tistih nesrečnih primerih, ko je pač treba it na škodni center in uveljavljat škodo.
Triglav je verjetno z razlogom najdražji, ampak zanima me splošen vtis o Grawe.
350 EUR razlike v premiji je zame ogromno.... ne bi pa rad imel težave.
Avto je 24/7 na tesnih parkiriščih pred blokom pod drevjem, v zadnjih letih je v okolici Ljubljane kar precej toče, lani je tudi zlomilo par vej pred blokom, ko na srečo nisem bil doma ipd. V vasi mojih staršev je 2 sosedom poplavilo skoraj celo dvorišče lani avgusta ipd. Prevozim cca. 30 tisoč km na leto, večkrat na leto tujina ipd... Z drugimi besedami, tveganje, da se v naslednjih par letih kaj na avtu poškoduje nikakor ni majhno in mi je pomembno, da sem zaščiten.

Poznam pregovor Kolikor denarja, toliko muzike... vendar pa razmišljam, če imam polni kasko plus vse kombinacije in še odkup prve škode,
ali lahko gre res tako narobe pri neki cenejši zavarovalnici?

Pomembno pa je tudi, da je zavarovalnica odzivna, saj je to edini avto pri hiši. Pa tudi če ti v tujini nekdo popraska avto na parkirišču, iz izkušenj svojih bližnjih vem, da se ne rabiš ubadat z policijskimi zapisniki in samo greš na škodni center. Kako pa je pri Grawe? 350 eur ni malo, to je v petih letih 2 jurja, s to razliko pa si marsikaj tudi sam popraviš...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Re: Izkušnje z Grawe (napram Triglavu)

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe sep 20, 2024 6:05 pm

Sava je tudi cenejša od Triglava.

Drugače pa asistenco vzameš pri Amzs.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

dejanb75
Nov uporabnik

Napisal/-a dejanb75 Pe sep 20, 2024 6:27 pm

1. Preberi splošne pogoje asistence pri Triglavu. Mislim da ti tudi tam najprej nudijo popravilo na najbližjem servisu.
2. Primerjaj kaj ti asistence različnih zavarovalnic nudijo in predvsem kolikšna so kritja. Če si veliko v tujini verjetno rabiš asistenco ki ti krije čim več, za Slovenijo ne rabiš veliko kritja. Lahko da je Grawe cenej asistenca od Triglavove, vendar npr ti Triglav krije do 2000 Grawe pa do 1000.
3. Kasko lahko vzameš tudi brez odbitne franšize in potem ne rabiš kombinacij. Potem je verjetno ceneje in si enako dobro zavarovan, oz še boljše. Pri triglavu je to paket Confort.
4. Pri Triglavu lahko uporabljaš aplikacijo Drajv in si znižaš zavarovanje (razen asistence) za 20%.
5. Ko primerjaš različne kaske med sabo poglej če dejansko krijejo enake rizike. Ker agenti so zviti, ti ponudijo nizko ceno vendar izpustijo kakšen pomemben rizik. Triglav ima naravne nesreče brez franšize in izgube bonitetnega razreda v osnovnem kasku. In krajo isto. B in K kombinacija.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe sep 20, 2024 7:08 pm

Sam sem tudi šel na Grawe iz Generali.
Preprosto sta Triglav in Generali znorela z cenami.

Asistenco sem pa vzel AMZS veliki paket kjer imamo še zavarovanje za tujino. Asitenca velja za vsa 3 vozila. (Oziroma karkoli jaz ali moja vozi). Samo za 1 vozilo so hoteli imeti asistenco 90eur pri Generali.

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Pe sep 20, 2024 9:01 pm

Jp, tudi sam iz Generali (kar dolgo let) na Grawe, prav tako žena. Generali ima res nore cene, razlike je bilo pri mojem avtu skoraj 500 EUR :roll: . Generali je vsako leto dražil, sedaj pa sem imel zadosti in prešaltal na Grawe. Lani sem plačal 908 EUR, letos mi je agent naračunal 1200 EUR :lol: , Grawe pa nekaj čez 700 :D . Upam, da se jih čim več prestavi od teh dragih zavarovalnic...se splača povprašat še drugje.
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Pe sep 20, 2024 9:02 pm

dejanb75 je napisal/-a:3. Kasko lahko vzameš tudi brez odbitne franšize in potem ne rabiš kombinacij. Potem je verjetno ceneje in si enako dobro zavarovan, oz še boljše. Pri triglavu je to paket Confort.

Samo a ni tako, da če nimaš odkupa prve škode, potem ob popravilu prek kaska, brez dodatnih kombinacij v polici, padeš za 3 razrede na bonusu/malusu kaska? Tudi v primeru variante brez odbitne franšize?
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

forrestflow
Nov uporabnik

Napisal/-a forrestflow So sep 21, 2024 8:00 am

RUNAČ je napisal/-a:
dejanb75 je napisal/-a:3. Kasko lahko vzameš tudi brez odbitne franšize in potem ne rabiš kombinacij. Potem je verjetno ceneje in si enako dobro zavarovan, oz še boljše. Pri triglavu je to paket Confort.

Samo a ni tako, da če nimaš odkupa prve škode, potem ob popravilu prek kaska, brez dodatnih kombinacij v polici, padeš za 3 razrede na bonusu/malusu kaska? Tudi v primeru variante brez odbitne franšize?

Ja, če nimaš odkupa, izgubiš premijske razrede.
Če se ne motim, pa premijskih razredov ne izgubiš, če nimaš odkupa pa koristiš "samo" kombinacijo.

Sicer pa, ne pozna nihče nikogar, ki bi uveljavljal poškodbo pri Grawe?
Kako so glede tega, koliko komplicirajo, če je Triglav vreden par sto eur več?

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek So sep 21, 2024 9:15 am

dejanb75 je napisal/-a:3. Kasko lahko vzameš tudi brez odbitne franšize in potem ne rabiš kombinacij. Potem je verjetno ceneje in si enako dobro zavarovan, oz še boljše.

To je sicer res enako v trenutku nastanka škode, ampak se drugače odraža na polici za naslednje leto. ri tvoji varianti (kot so že drugi omenili) izgubiš premijske razrede, kar se pri delnem kasku ne zgodi. Sicer se pred izgubo premijskih razredov spet lahko zavaruješ (odkup prve škode), kar pa tudi stane nekaj in baje - tako je omenila agentka - podraži odkup prve škode v prihodnje.

Se pravi ali plačaš dražji kasko brez odbitne franšize in odkup prve škode )plus potencialno dražji odkup prve škode v prihodnje če je kaj resnice na trditvi agentke), ali plačaš delne kaske ali pa plačuješ dražji kasko vsaj tri leta naprej )odvisno od tega v katerem PR si bil pred koriščenjem kaska) če izgubiš premijske razrede.

Vsak bo zase razmislil koliko je avto izpostavljen npr. na parkirišču, pred točo ali divjadi, kako zanesljivi so vozniki)-ce :roll: ) in koliko se sploh misli sekirat za morebitno škodo.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So sep 21, 2024 12:08 pm

forrestflow je napisal/-a:
RUNAČ je napisal/-a:
Če se ne motim, pa premijskih razredov ne izgubiš, če nimaš odkupa pa koristiš "samo" kombinacijo.

Če koristiš kombinacijo, potem ne gubiš premijskih razredov. Prav tako jo lahko koristiš večkrat letno.

Drugače pa sem jaz pri Triglavu ravno zaradi tega, ker mi nikoli niso ničesar komplicirali (niti nikomur v družini). Ko je bilo treba kaj popraviti sem samo peljal avto do kleparja in je on vse uredil (od cenitve do popravila). Pa nikoli nisem potreboval nobenega policijskega zapisnika. In to je tudi edini razlog, da sem še pri Triglavu. Vem, da je držaji, toda ko rabim popravilo sem siguren, da bom to hitro uredil. Je pa na žalost tako, da pač mnogi ne znajo voziti in potem avto hitro dobi praske na parkirišču, in seveda potem še odpeljejo.

KtMw
Nov uporabnik

Kraj: Sežana

Napisal/-a KtMw Če okt 03, 2024 10:52 pm

forrestflow je napisal/-a:
RUNAČ je napisal/-a:

Živjo,
sem uveljalal (splošni) kasko lansko leto pri Grawe. Ni bilo težav ne pri izbiri avtomehanične delavnice (poljubna), saj te omejitve v pogojih nisem imel, niti s plačilom delavnici. Cenilec tudi b.p., prišel "na dom". Odbitno franšizo sem moral doplačati ter naslednje leto 3 razrede malusa ter "slabši" komercialni popust.
lp
Gregor

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe okt 04, 2024 8:03 am

Stavkajoči avtoserviserji napovedujejo zaostritve, kljub stavki z Generalijem niso zbližali stališč
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/stav ... isc/721907
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe okt 04, 2024 8:59 am

Napičijo te na urah, 50% dobijo na materialu, ... pa se jokajo :(

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe okt 04, 2024 10:15 am

Si avtoserviser, da veš to iz prve roke?

V vsakem primeru, če so cene že toliko časa enake, se je že inflacije nabralo precej. Če zmoremo gledati malo bolj objektivno.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

coco66
Novinec

Napisal/-a coco66 Pe okt 04, 2024 2:52 pm

Če ti dajo 4 ure za demontažo, montažo in barvanje blatnika ni to nobeno nabijanje ur, velik del zaslužka pa gre res od rabata- samo na origiginal rezervnih delih je max 30 procentov , ki jih ne dobiš kar tako.Nobeden ne vidi koliko kapitala rabiš za delavnico,lakirno komoro,mešalnico za barve ,dvigala.Komora tudi laufa na plin ali nafto ,. začudil bi se koliko porabi na mesec.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 04, 2024 9:29 pm

Že dolgo sem pri Savi, vsaj do zdaj niso bili med najdražjimi, no letos bo premija cca 100€ višja. Okrog 900€ za kasko z odbito franšizo pa odkup prve škode... C-HR 2.0. Kaj vem, najbrž je Grawe cenejši, dvomim pa, da za par sto evrov. Ima kdo primerljiv avto pri njih, da oceni ponudbo?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So okt 05, 2024 6:21 am

Generali .... tiguan 48000eur .... kasko lani 650 (lani)
Id3 nov 40500 .... generali letos cca 900 Grave pa 620.

Gre pa za kasko z 1%, z odbitno tudi za parking in živali.
Letos nisem vzel asistence, ker potrebujem 3 in sem raje vzel veliki paket pri AMZS.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So okt 05, 2024 2:34 pm

zanimiv paradox avto asistenca

- stari avtomobili, lastniki načeloma ne jemljejo avto asistenco , niti niso za cesto....čakanje na vleko
- novi avtomobili- vsi jemljejo avto asistenco.....tudi, veliko dobrih novih avtomobilih za cesto....

čudno......

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po okt 07, 2024 6:09 am

Odvisno kaj se smatra za staro.
Nad 20 let( sava mislim da je dvignila na 25 let) ne krijejo asistence za okvaro. (zavaroval sem jo lahko, da pa ne morem koristit pa spoznal šele ko sem hotel koristit) ali kdo ve če to velja samo za okvaro vozila, ali tudi ko te rešujejo iz prometne nesreče recimo ?
Je pa res, da 15 let star redno servisiran avto, sploh pa če stvari še preventivno menjuješ, je lahko bolj zanesljiv od novejšega.
Edina razlika je, da če starejši crkne, boš sam popravljal in dokaj hitro ugotovil napako, pri novih avtih, pa se lahko to vleče tudi tedne in mesece sploh v garanciji, za kakšno banalno napako.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po okt 07, 2024 6:27 am

Pri tako starih avtih postajajo rezervni deli problem, predvsem posebnice, ko niti dragega originala ne dobiš več.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov