lenivec je napisal/-a:MIKIMOUS je napisal/-a:Fantje tapravi audjo fili ne TUC TUC še niso slišal za vuferje. Tko da se jest o tem nebi kregu.
ne me je*** niso še slišali za wooferje
pa kje ti živiš? res nevem, res ne.
MIKIMOUS je napisal/-a:Fantje tapravi audjo fili ne TUC TUC še niso slišal za vuferje. Tko da se jest o tem nebi kregu.
Sem pa samo svoje mnenje izrazu. Vas bom pa direktno vprašov kakšna je razlika med sistemom k ga mam jest (sej ne pravm da je kej posebnega-prej nasprotno), al pa če maš vofer not pa ojačevalc itd v praksi.
A boste trdl da je boljša kvaliteta zvoka, ja ampak ko moj sistem počepne pa mislm da je za v avto dost na glas. Pravte da ma več basov, ja ampak ne tuko da jih umetno narediš a ste že kdaj slišal da s ekvilajzerji in podbnimi zadevami samo osnovni signal popačite.
Bom mal drgač povedu, glede na to da sem iz stroke pa ne prodajam sistemov, je moje mnenje glede ne hude frštekerije v avtu point sam to da zbija pa da se vsi za tabo obračajo itak si pa mislijo svoje.
Razlike v kvaliteti v praksi pa velike ni. Ja če bi mu dotični fršterker namest silicija lampice not pa ne sam za ojačanje ampak tud za glajenje. Pa če bi kupoval zvočnike višjega cenovnega razreda itd. NO pa k se že tuko grste na konc mate pa MP3 nosilc, zdej nej bo pa huda kvaliteta al kaj.
A ja če bi mel lampice pol tud basov neb mel tuko hudih k ste jih vajen to pa pomoje pol ni za vas.
Pa brez zamere. Za zbijat je v redu zadeva. Kvalitetna pa ni al pa niste neke hude zadeve poslušal.
MIKIMOUS je napisal/-a:Ok zajebu tiskarska napka elektronka za glajenje. Je pa za krmiljnje oziroma po domač povedan jo uporabljaš pri krmiljenju napetosti. Elektronek majo pa tud zelo mehak zvok in niso primerne glih najbolj mogoče za sodobno muzko.
No ampak če povzamem celoteno debato je blo vprašanje naše mnenje.
Mislm da se oba strinjava da pri omenjenih napravah ki jih hoče kupit niso drastične razlike.
Sem pa začel bluzit ko sem primerjal avtoakustiko z domačo k jo ne morš primerjat.
Ubistvu me je pa zjezal sam to k se pogovarjamo o neki hudi kvaliteti, k to res ne mormo reč sploh za tak dnar ne.
Veva tudi to da je fantom zelo pomebno da se sliš njihova muska 3 gase naprej, pol pa pravjo kok majo kvaliteno zadevo.
Se strinjava da pri nizki moči vofer ne pride čisto do izraza i n mislm da mi morš potrdt da majo ovalni zvočniki (mal na splošno govorim) tudi nizke frekvence, da dosegajo nizke frekvence tuko k voferji, seveda se ne da primerjat pri višjih močeh, saj če čisto nič drugega je razlika v velikosti in materialu membran.
Pol je pa spet res kaj je ljudem všeč nekateri imajo raje nizke tone nekateri srednje (da nam naprej filozofiru)
Trdim pa to kar sem slišu drugje pa kar mam, da za mal dnarja mal muzke. Pocen vuferji pa ojačevalci niso nič boljši po kvaliteti od mojega mlinčka in to je bla poanta moje zgodbe.
No pol smo se začel pa petelinit kdo ve več. Vsi tisti ki smo kkšen fršterkr naredli v preteklosti od a do ž vemo v čem so skrivnosti, vemo pa tudi to da vhodnega signala se ne da popravljat in če je ta povprečen je ne glede na frštekerijo tud povprečen izhod.
Vofri da ali ne v dnevni sobi da ali ne se kregajo profesionalci med sabo kr je splošno znano. Če maš sistem postavljen za sodobno muzko pa filme ga seveda toplo priporočam.
MIKIMOUS je napisal/-a:No to je bil pa strokoven komentar. Sam da za A klaso ojačevlnikov v avtomobilu ne boš našel.
Če zlo površno povem so to ojačevalniki nizkih moči in naj kvalitete. Uporabljajo se pa bl za predojačevalnike.
Peter_ je napisal/-a:MIKIMOUS je napisal/-a:Fantje tapravi audjo fili ne TUC TUC še niso slišal za vuferje. Tko da se jest o tem nebi kregu.
Sem pa samo svoje mnenje izrazu. Vas bom pa direktno vprašov kakšna je razlika med sistemom k ga mam jest (sej ne pravm da je kej posebnega-prej nasprotno), al pa če maš vofer not pa ojačevalc itd v praksi.
A boste trdl da je boljša kvaliteta zvoka, ja ampak ko moj sistem počepne pa mislm da je za v avto dost na glas. Pravte da ma več basov, ja ampak ne tuko da jih umetno narediš a ste že kdaj slišal da s ekvilajzerji in podbnimi zadevami samo osnovni signal popačite.
Bom mal drgač povedu, glede na to da sem iz stroke pa ne prodajam sistemov, je moje mnenje glede ne hude frštekerije v avtu point sam to da zbija pa da se vsi za tabo obračajo itak si pa mislijo svoje.
Razlike v kvaliteti v praksi pa velike ni. Ja če bi mu dotični fršterker namest silicija lampice not pa ne sam za ojačanje ampak tud za glajenje. Pa če bi kupoval zvočnike višjega cenovnega razreda itd. NO pa k se že tuko grste na konc mate pa MP3 nosilc, zdej nej bo pa huda kvaliteta al kaj.
A ja če bi mel lampice pol tud basov neb mel tuko hudih k ste jih vajen to pa pomoje pol ni za vas.
Pa brez zamere. Za zbijat je v redu zadeva. Kvalitetna pa ni al pa niste neke hude zadeve poslušal.
Ajoj. Nekaj stvari imaš prau. Pri nekaterih pa dosti zgrešiš.
Ta pravi audio fili še niso slišali za woferje. Pa na katerem svetu živiš? Potem pa mi pokaži zvočnik ne woofer, za reprodukcijo niskih frekvenc. S katerim zvočnikom lahko jaz poslušam orglje. Z 13 ko. Ki ima resonančno frekvenco okoli 100Hz. Samo škoda ki orglje igrajo pod 30Hz. Recimo primer na Nizozemskem in Švedskem sta katedrali z 18 metrskimi cevmi za reprdodukcijo 16Hz. To bo sigurno navaden zvočnik odigral. Za to ne potrebuješ wooferja.
Zgrešena filozofija, da woofer potrebuješ samo za nabijat. Obstajajo wooferji okoli 100k SIT po 2kW RMS oziroma tudi wooferji za ta denar s po 300W RMS. V čem je potem razlika?
Po vrhu res, da se ne razvija lambda frekvence 20Hz v avtu, zaradi premajhnega prostora, se pa ustvarja pritisk, ki naredi zelo zelo enak občutek. In če slišiš razliko med razvito lambdo in zvokom ustvarjenim zaradi pritiska, boš edini, ki je do sedaj to slišal. In se ti bo celotna obla klanjala.
Si bil kdaj na kakem tekmovanju v kvaliteti zvoka? Očitno ne. Že v Sloveniji je par avtomobilov, ki te bodo spravila na realna tla. Kje pa šele po tujini. Sem dosti preposlušal dosti bil po tujini in še bom, če bom imel čas in priložnost.
Pa čeprau ne slišiš teh frekvenc boš sedaj rekel. Kot dober audiofili si že mogu slišat za odboje in višje harmonske komponente pa seveda ne smem pozabit na destruktivna in konstruktivna valovanja. Samo o tem boljše da ne začnem, ker te bom samo dolgočasil.
Druga smešna. Kdaj pa si ti videl uporabo elektronke za glajenje, kaj pa boš gladil signal??? Kaj pa bi ti gladil napetost??? Po vrhu imam dosti za pripomnit čez tube amplifiers. Čeprau nekateri so hudi zagovorniki. Samo kontrolo ti ojačevalci je nimajo. Na visokih so dobri. Na srednjih in basih pa zgubljajo da je grdo videt.
Pa ne boš verjel enak efekt kot ga ima ojačevalec na elektronke lahko komot zelo preprosto narediš s tranzistorji. Samo en upor potrebuješ za zmanjšat dumping fatkor. In to je fora vsega. Očitno te je čas rahlo povaozil in ne veš vsega kar se je dos edaj razvilo.
Ko boš imel čas poslušaj kakega Griffona. Ojačevalec v A klasi. Orenk pečka, pa ima noter tranzistorje ne elektronke. In za glajenje glej ti smotka elektrolitske kondenzatorje. Aja pa uporabljajo poseben ojačevalec za njega krmilit. Ker signal iz omrežja ni čisti sinus, zato imajo en ojačevalec ki dela 220V s 50Hz ki napaja le tega.
Pa vsi ojačevalci imajo enako vhodno stopnjo. To je tudi smešna. Ti močno mešaš osnove ojačevalcev. Kje pa še grednjo. Tisto je uhodna stopnja. Res da je operacijski ojačevalnik. Samo ta je zgolj za ojačanje signala ki pride iz avtoradija in deluje kot filter (torej HPF LPF) fazni zamik... Drugi podoben čip, ki pa ni za zvok je kakšen TL072, ki je uporabljen za zaščito torej prenapetosta, enosmerna, temperatura,...
Kot strašen audiofil poglej ta ojačevalec pa mi razloži kje vidiš tiste čipe, ki pri vseh ojačevalcih delujejo enako?
Aja da ne bom pozabil tiste čipe ki vidiš ta daljši so od napajlanika torej switcherja. Tega ga imajo vsi ojačevalci. Razen če imaš kakšno boljšo idejo kako naredit iz enosmerne, izmenični signal. Dosti projektantov bi bilo več kot veselih če bi se dalo to rešit.
Ostali so pa za obravnavo signala. Pa glej kjiri so. BB OPA604 sej jih moreš poznat. Serija Sound Plus od Burn Browna. S ceno tako, da ti bo minilo govorit, ko ga boš jo izvedel. Ker le en pride nad 5k SIT. Razen, če se ni pred kratkim spremenili cene. Drugače pa taka je bila pred vstopom slovenije v EU.
Zakaj je razlika v kondenzatorjih in uporih, zaradi filtrov - rezov. Drugače pa ojačevalni del delajo tranzistorji, od katerih je še vedno močen vpliv glede končnega zvoka.
Ča pa ti uporabljaš TDAje. Potem pa sožalje ti ojačevalci so ven iz mode že kr nekaj let. Tako da začni malo živet s časom.
p.s. Če pa ti ta ojačevalec ni dovolj audiofilski obstajajo še in še. Nekateri ojačevalci, ki nimajo emitorskih uporov (če veš kaj to pomeni), hibridi, pa tudi ojačevalci na elektronke. Tako da...
nakamichi je napisal/-a:Ah Peter, kaj sploh zgubljaš čas po internetu, o takih zadevah se samo v živo debatira, večinoma je pa tudi v takih primerih škoda časa in besed ker ljudje ne verjamejo
primorc1 je napisal/-a:nakamichi je napisal/-a:Ah Peter, kaj sploh zgubljaš čas po internetu, o takih zadevah se samo v živo debatira, večinoma je pa tudi v takih primerih škoda časa in besed ker ljudje ne verjamejo
glih zato jst rajš ne pišem nč na tem forumu kar se akustike tiče k je drugačen odnos kot na avtoakustika.com forumu. Tle je muzike kar dela tuc tuc pa nism tak tip d bi šow vsakega posebi prepričavat.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost