Vince je napisal/-a:Kvečjemu se bo sesedla napetost na napajalniku če ne bo sposoben tolikšnega toka držat! Če se bo začela sesedat lahko povratna vezava iz izhoda ampa seveda pošlje "informacijo" v napajalni del in tu posebno vezje za proizvajanje 12V impulzov poskrbi za povečanje frekvence impulzov, ki vodijo nadalje do zloglasnega feritnega transformatorja...Posledica je seveda povišanje napajalne napetosti!
Teoretično bi moral met Steg 32 izhodnih tranzistorjev za bi se varno igrali s takšnimi močmi...na žalost ne vem koliko jih dejansko ima:?
Vince
Vince je napisal/-a:No Zazo da lahko naprej debatiramo...Velocity spada pod blagovno znamko modre pike (folk ga pač tretira kot višji cenovni rang BP).
Zazo men je čist jasno zakaj je tebi Lanzar in DD pa DLS ZAKON "FIRMA"...v bistvu bi bla na tvojem mestu tud men najbrž iber znamka, samo ne bi na takšen način kritiziral vse druge robe...ne me met za norca kakor maš določene osebke...o čem govorim pa sam dobro veš...
Sorry če bi se okol obrnil od cene če pač nimam 200k sit prihodka na mesec ampak le 20ksit si ne morem pomagat...pač naredim kar je v mojim moči.
Hmmm...Edi...zakaj pa potem v SQ avtomobilih za sprednje sisteme ne uporabljajo D klas? Jaz sem rekel ravno to da za sube ni nobene razlike samo za sprednji sistem D klasa pa po moje ni primerna!
Ničesar ne kujem v zvezde (za razliko od Zazota) povem tako kot je...tudi moj Steg 120.2 je moral na servis zaradi težavice ki jo je povzročal poteciometer za gain in to ravno potrjuje pravilo da ni nič popolno!!!
Poleg tega je težko govorit kakšne ma Steg napajalne stopnje in koliko so sposobne ven dat, še posebej če se pogovarjamo o 1 sekundi kolikor jo recimo rabiš da na tekmi pribiješ (no merilna naprava sicer potrebuje le 0.5s pa vseeno).
Trenutna sposobnost napajalnih stopenj je lahko VELIKO večja kot pri daljših obremenitvah.
Po teoriji gre tole nekako takole...v bistvu je pri obešanju ampov na ohmaže manjše od deklarirane največja nevarnost kurjenja končnih stopenj (izhodnih tranzistorjev) in napajalnih stopenj...drugo naj bi v principu preneslo obremenitve, kjer so pač večje od predvidenih...pri teh poizkusih je včasih tudi hitro jasno zakaj pravijo tranzistorjem "najhitrejše varovalke"
Če ti bo amp pri vklopu (ko ga maš obešenega na "premajhno" ohmažo) delal že na mali glasnosti potem lahko sklepaš da so precej velike možnosti da ti bo tudi na večjih močeh. Razlog je tem, da so izhodni tranzistorji že takrat obremenjeni kolikor naj bi pač zmogli oz. morali biti.Tranzistorji so namreč med prehodnim pojavom nabolj obremenjeni (prehod signala iz temenske ali maksimalne vrednosti prehaja v točko ko signal seka časovno os-nekje na sredini te strmine), saj sta takrat na tranzitorju tako napetost kot tudi tok še sorazmerno velika in to pomeni veliko moč na tranzistorju.Sicer pa Zazo to najbrž že dobro ve...
Ko enkrat to preizkusimo in ugotovimo da zadeva obratuje lahko samo še za trenutek privijemo amp do konca (če imamo seveda dovolj sposoben sub) in molimo da napajalna stopnja ne zakadi...kot sem že rekel ponavadi napajalne stopnje kratkotrajno zdržijo veliko večje obremenitve kot pri dolgotrajnejšem preizkušanju.
Tretja možnost je seveda ta da se ti vklopi zaščita za "premajhno" breme na izhodu ampa, vedar tu nastopi težava, saj so te zaščite ponavadi narejene tako, da bolj kot kaj drugega opravljajo svojo dolžnost le pri kratkem stiku na izhodu. Meja 2 ohma je za te zaščite ravno najbolj kritična (v primeru da imamo najnižjo deklarirano izhodno impedanco ampa 4 ohme).
Ne mislim se pa v neskončnost prepirat ker vem kaj je vaš cilj in denar je pač treba zaslužit...tako ali drugače...
Vaš način izločanja konkurence je seveda zelo dober (spljuvaj najprej tiste znamke katere predstavljajo največjo konkurenco in se poleg tega ne zameri uvoznikom (Vili pa itak dvomim da bere tale forum))...po pravici povedano ste zelo iznajdljivi...
V vašo škodo pa obstajamo tudi osebki ki ne nasedamo govoričenju ampak preizkusimo tudi kaj novega..."na žalost" se včasih odkrije tudi kakšno dobro zadevo...
LP
Vince
nakamichi je napisal/-a:Najprej se opravičujem za mojo "izstreljeno" cifro 150V a sem jo hotel dat v stilu 3kWTudi mene zanima kako si prišel do podatka za št. tranzistorjev, a morda poznaš model ki je notr vgrajen
Se strinjam z Airwave da ni povratne vezave iz končne stopnje v napajalec!!! In da v oj. je montiran PWM napjalec ne pa PPM napajalaec torej Pulse Widht Modulation ne pa Pulse Position Modulation, to je namanjeno štromarjem
zazo je napisal/-a:Torej vince.. zdej lahko debatiramo naprej.. torej si izbiral med znamkama steg in blaupunkt.. res pestra izbira.. (tuki nim a vili blage veze govorim o izbiri). Amp (torej tvoj steg) je za moje pojme poceni amp, kolikor da powerja od sebe. Sam pretiravanje je pretiravanje.. in v toliksni meri.. da ti kupim nov amp, ti dej le tvojga nekam sestirat (referencno podjetje ki se s tem ukvarja) pa ce pokaze da da od sebe 3KW.. ti nakazazem denar! (to si namrec napisal) To si jest za mojga lanzarja (bivsiga) ne upam trdit.. pa je bil se enkat drazje... kot drugo.. ne bom tukaj pisal kok mam place.. mam pa kr nekaj manj od tega kar si napisal... in tud jest sm bil tok star ko ti.. in v solo hodu.. in sparu dinarcke za ampe ipd.
malo bi ti odgovru se glede.. stegov in SQ ampov.. zgoraj si omenjal SUB in AB klaso.. ce ne vrjames si se enkat preberi.. torej v tem primeru ti ne nuca NIC ce imas AB klaso.. za kar pac misles uporabet svojga tavelzga stega.. al se motim!?!?
glede zanesljivosti stegov.. da je bil tvoj na servisu sploh nisem vedel, da je iciju crknu vem, da ga je JBL na servis poslal vem, da je neki slo oblaku na tekmi v sempetru vem... kaj je torej zate merilo kvalitete!?
glede DD-jev... jih pero ni uvazal.. vendar sem mu jest moril nej zame uvozi... in takrat je tut zacel uvazat DD-je.. ce mi ne vrjames.. ga prasej! torej tuki nima pero nc zraven...
Da je DLS dobra SQ roba govorijo rezultati iz tekmovanj.
Lanzar roba je dobra.. in to kazejo tudi rezultati!....
pa ne bom reku da tut s stegom niso bli narejeni rezultati (roberto)! Vendar mene steg z problemi ki jih ma folk ne preprica.. sorry...
Ce boste mel dobre rezultate pa nc ne recem.. konkurenca zmeri more bit.. vendar ne mi zavajat folka pa govorit da da steg od SEBE 3000W dokler ne videm potrdila o izmerjeni moci.. neke referencne firme.
prav zaradi teh 3000W se je tudi vnel ogenj. Kar se mene tice more bit vsak posameznik zadovoljen s svojo robo.. in ce je.. nej uziva s to robo.. ti bos cloveku svetoval stega... jest mu bom svetoval nekaj drugega.. zarad tega se se ne bo svet podrl...
in opozarjam se enkrat... ne govorte o folku.. pa o njihovih placah in nevemcem.. ker vas to nic ne briga.. ce mam 50 jurjev al pa miljon! TE NE BRIGA!
hvala in lep pozdrav!
AirWave je napisal/-a:Eh, bodi prepričan da iz izhoda ampa ne gre nobena povratna informacija v napajalnik. Kvečjemu sprejme informacijo o padcu napajalne napetosti in glede na to uravnava dolžino impulza v napajalniku, ne pa frekvenco (no ja, pr nekaterih se s tem spremeni tudi frekvenca(kar sploh ni uredu), samo bistvo usega je da se spremeni dolžina impulza, se pravi razmerje med "0" in "1"). Napetost pa se povečuje samo do določene mere.
Kje si ti to ugotovil da bi moral imeti 32 izh. tranzistorjev? Koliko izhodnih tranzistorjev ima, je odvisno od njegovih karakteristik...lahko jih je 100, lahko pa 10.
zazo je napisal/-a:za tamauga stega.. oznake se ne spomnem.. a je 200.2.. ne poznam stegov.. mi je fitipaldi dons reku da gre kuj v protect..
gede foruma.. oblubel so mi za jutr.. k bi ti vedu kok telefonsu sm mogu dvigent od uporabnikov foruma
lp zazo
Vince je napisal/-a:zazo je napisal/-a:za tamauga stega.. oznake se ne spomnem.. a je 200.2.. ne poznam stegov.. mi je fitipaldi dons reku da gre kuj v protect..
gede foruma.. oblubel so mi za jutr.. k bi ti vedu kok telefonsu sm mogu dvigent od uporabnikov foruma
lp zazo
Najbrž misliš 220.2...Ja pri teh poizkusih je tko da o končnem rezultatu odločajo vsakršne malenkosti...Že precej razlike je če maš eno 2 ohmsko špulo ali pa 2×4 ohmske vzporedno saj ne gre tukaj za točne podatke in pri vzporedni vezavi se to še toliko bolj pozna...
Sicer sem pa po svoje vesel da vsaj v protect pade...no vidiš smo nekaj pogruntal...Steg ma dober protect![]()
![]()
Ma pa kaj štimate na avtoakustiki da je tolk časa ni? A nov program proti prepiranju?
LP
Vince
Vince je napisal/-a:
Ti AirWave ker vidim da nekaj veš o tem...zadnjič sem študiral...zakaj ojačevalniki G in H klase niso v avtoakustiki popularni? Men je edina ideja ta, da bi bili predragi...drugega mi ne pade na pamet...maš ti kako idejo???
LP
Vince
zazo je napisal/-a:nakamichi je napisal/-a:Najprej se opravičujem za mojo "izstreljeno" cifro 150V a sem jo hotel dat v stilu 3kWTudi mene zanima kako si prišel do podatka za št. tranzistorjev, a morda poznaš model ki je notr vgrajen
Se strinjam z Airwave da ni povratne vezave iz končne stopnje v napajalec!!! In da v oj. je montiran PWM napjalec ne pa PPM napajalaec torej Pulse Widht Modulation ne pa Pulse Position Modulation, to je namanjeno štromarjem
zame tako ali tako govoris v kodah
amm.. sam dejte mi vi stromarji povedat.. ( jest sm sam grafik)
kako lahk ojacevalec da 1200W na 4 ohmih v bridz... in 3000W na 2 ohmih v bridge..
ce se strinjate bi to prasal se na euro forumu... !? pa bomo od strokovnjakov ki delajo svetovne rekorde kej zvedl.. kaj mislete!?
zazo je napisal/-a:Vince je napisal/-a:zazo je napisal/-a:za tamauga stega.. oznake se ne spomnem.. a je 200.2.. ne poznam stegov.. mi je fitipaldi dons reku da gre kuj v protect..
lp zazo
Najbrž misliš 220.2...Ja pri teh poizkusih je tko da o končnem rezultatu odločajo vsakršne malenkosti...Že precej razlike je če maš eno 2 ohmsko špulo ali pa 2×4 ohmske vzporedno saj ne gre tukaj za točne podatke in pri vzporedni vezavi se to še toliko bolj pozna...
Sicer sem pa po svoje vesel da vsaj v protect pade...no vidiš smo nekaj pogruntal...Steg ma dober protect![]()
![]()
Ma pa kaj štimate na avtoakustiki da je tolk časa ni? A nov program proti prepiranju?
LP
Vince
ja ubistvu se temu rece lahko tudi boljse moderatorske funkcije![]()
AirWave je napisal/-a:O teh razredih se da marsikaj povedat, praktično usaka firma si izmisli nekega novega ( primer firma Tripath je naredila T-razred, ki je u bistvu D-razred itd...)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov