Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 24, 2009 12:53 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2759380&show=1

espace ima posebej sedeže, tudi v 3. vrsti so sedeži še vedno človeški..
verjetno bi bil še bolši grad espace..

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 24, 2009 12:57 pm

Nekaj predlogov je bilo opisanih že v tej temi ter razlogi za in proti velikoprostorcem:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=69777

Po iskanih kriterijih priporočam rang velikih enoprostorcev, kompaktni ne pridejo v poštev zaradi "majhnosti" - Verso spada v slednji rang. Tako zaradi same varnosti vseh 6 članov ter nenazadnje tudi zaradi odrekanja udobju odpadejo razni Scenici, C4, Altee, Tourani (na 6 oz 7. sedežu sem se v omenjenem modelu vozil cca 1000km - ne priporočam niti otrokom), in podobni...
Toplo priporočam v tem razredu novega Ford Galaxija ali pa njegovega vitkejšega, vendar športnejšega S-Maxa. Splača se malce potipati pri Fordu, v zadnjem času opazni z večjimi popusti, kot doslej. V podobnem razredu je tudi dolgoletni bestseller Renault Espace, malo rabljen cenjen po zelo ugodnih cenah; zadovoljivo prostoren Mitshubishi Grandis ter malce manj poznani vendar s preverjenim VW 2.0 TDI motorjem Dodge Journey.
Malce starejšega datiranja so tukaj še mediteranski četverček (807, C8, Ulysee ter Phedra) - na našem trgu rabljeni prvenstveno iz uvoza, splača se malce preveriti pri trgovcih. Star, preverjena opcija pa je še vedno aktualni model VW-jevega Sharana ter španski dvojček Alhambra.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jun 24, 2009 1:06 pm

moj predlog bi bil renault grand espace.
varen, udoben in novejši modeli imajo dobre dizle a vendarle za tak denar kot ga imaš na razpolago bo težko kaj konkretnega in lepo ohranjenega sploh pa novega.
uspšen nakup želim.
p.s. ti je pa veliko uporabnih zadev ponudil uporabnik CHAN.
lp

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jun 24, 2009 7:32 pm

Kaj pa Renault Traffic? Cena osnovnega modela po ceniku (dizla) je 21.500 €. Se pravi da tudi malo bolje opremljen s popusti pride 20.000 €.

Vsaj za moje pojme so Tourani, S maxi in podone na silo narejene 7 sedežne zadeve neumnost, da ji ni para. Kaj ti nuca sedem sedežev, če pa nimaš praktično ni več kuferauna? Če bi sam imel tako veliko družino, je gotovo nebi tlačil v tako mali avto za 6 ljudi, ampak razmišljal o velikost Traffica, H1 ipd.

P.S: Alhambra in Sharan sta sicer res večja od zgoraj navedenih, ampak to je še vedno bolj avto za 5, ki rabijo precej stvari zraven, kot za šest ali sedem. Moje mnenje pač. Da o tem, da sta oba modela zastarela kot zemlja in da bodo drugo leto na voljo novi modeli ter cena ki se bliža za spodobno opremljenega bol 25.000 kot 20.000 € ne govorim.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jun 24, 2009 7:57 pm

Se strinjam z @Kael.
Če misliš kdaj družino peljati na morje, 2-3 dnevne počitnice definitivno ne priporočam Sharana, FRV in podobnih zadev, ker tukaj spraviš noter kilo krompirja pa zmanjka prtljažnika. Nimaš kam zdevat oblek, čevljev, da o kakšnih smučarskih podvigih ne govorim.
In čeprav se braniš te 6-metrske avtov, priporočam da razmisliš o nakupu te pošasti, ker drugam ne mmoreš spravit 5 ljudi in vse potrebne krame. Sicer pa vožnja takšnega avta ni noben problem, imaš vse park senzorje, velika ogledala in super udobje(prav nič kombijskega) nudijo takšni avti. To je pač moje mnenje.
Je pa zgodba čisto druga, če misliš za dopuste najeti kakšen avtodom ali kombi, potem mogoče res ni potrebe za tako velikim avtom.

Sam bi pogledal za kakšnim Traficom ali Transporterjem. Denar in odločitev pa seveda tvoja. Uspešen nakup!

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr jun 24, 2009 9:43 pm

dvomim da se je užitek vsak dan v kombiju vozt
je bolj robat, glasnejši er je bol štiroglat, z jim težko parkiraš..

drugače pa opažam da jih ima veliko kombije ki imajo velike družine ;)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jun 24, 2009 10:32 pm

Vam bi bila v redu tudi mazda MPV, ampak je "prepoceni". Mazda 5 ima pa srednji sedež v drugi vrsti bolj zasilen.

Hyundai trajet.

Avensis verso (je tudi zadnja klop dovolj udobna). Če smo že pri toyoti - še večja je previa.

Meni osebno je pa zelo všeč honda stream.
Protonika ima bullbar.

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Če jun 25, 2009 9:49 am

No tole je pa moj predlog
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=2903343
Istega smo kupili pol leta nazaj.Za plačilo 1000€ dobiš še 4 leta garancije in imaš za 4 leta mir.smo pa z avtom zelo zadovolni in ti ga priporočam

Mato32
Nov uporabnik

Napisal/-a Mato32 Po jun 29, 2009 11:18 am

Hvala za vse odgovore.

Kaj pa Nissan Qashqai+2? Ima kdo kakšne izkušnje?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 29, 2009 11:39 am

Mato32 je napisal/-a:Hvala za vse odgovore.

Kaj pa Nissan Qashqai+2? Ima kdo kakšne izkušnje?

In kam misliš vtakniti 6 oseb? To je mehki terenec oz v tem primeru niti terenec ne, ki pa ima prostora le za 5 oseb. Res pa je za 5 ljudi precej prostora v vseh smereh.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Po jun 29, 2009 1:44 pm

Jaz ti tudi priporočam RenaultTrafic ,ko ga tako na hitro pogledaš res deluje robat in kombijevski.Ko se pa nekaj časa voziš z njim se navadiš in se težko presedeš spet v avto.
No sam uporabljam službenega in naredim kar nekaj km dnevno sicer vozi,m tovornega sem vozil pa tudi že prijatljevega osebnega z opremo Privilege al nekaj takega in moram priznat da tudi po 700 km vožnje nisem bil nič utrujen.
Tako da z moje strani ti vsekakor priporočam Teafica
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po jun 29, 2009 2:00 pm

Če te še zanima, se prodaja očetova Mazda 5, v avtohiši Praprotnik v Velenju, kjer prodajajo Škode. Avto je u nulo ohranjen, nikol karamboliran, 7 sedežev, ima 58000km... Nikoli nismo imeli nobenih težav z avtomobilom.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2918238&show=1
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Tku
Nov uporabnik

Napisal/-a Tku Po jun 29, 2009 2:36 pm

Po velikosti je S-Max dovolj velik, če gledaš nove avte. Sam vozim 6 oseb v Avensis Verso, ki jih dobiš le rabljene. Če znaš malo razporejati prtljago, sta ta dva avta dovolj velika. Včasih si pomagam še s strešnim kovčkom, pa nam ničesar ne manjka.

Popolne varnosti ni mogoče zagotoviti, zato sta ta dva avta dober optimum med velikostjo in vsakodnevno uporabnostjo ter varnostjo.
Če ti avto te velikosti ni dovolj varen, boš pač moral poseči po večjem.

Qashqai +2: zadnja dva sedeža sta bolj zasilna, deklarirana za osebe do 160cm po mojih podatkih, bo to po 10 letih še dovolj?
Lp, Tku

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jun 29, 2009 3:06 pm

Slika
sharan..

manco
Nov uporabnik

Napisal/-a manco Pe jul 03, 2009 1:54 pm

Bom povedal našao iskušnjo.Smo 6 članska družina in imamo 10 let starega Sharana.Ne bo delal reklame za njega,bo pa povedal moja opažanja.Če imaš 6 člansko družino,moraš na vsak način kupiti avto z 6 ali 7 posamiznimi sedeži,ker avti,ki imajo 6 oz. 7 sedež žložen v dno prtljažnika in so bolj kot ne pomožni , niso primerni za daljšo vožnjo,posebno če imaš kakšen otroški sedež več.Res da je odstranjevanje in prestavljanje sedežev od začetka nekoliko nerodno,ampak dobiš prakso.Na trgu je kar precej avtov,meno osebno se mi dopade Citroen C8(Peugeot dela njegovega dvojčka),Fiat ima Ulysse(dvojčka dela Lancia),6 sedežnika ima tudi Kia,potem je trojček Sharan ,Alhambra,Galaxy.No kot sem povedal imamo Sharana,stroški vzdrževanja ter vožnje so razmeroma nizki(servisira nam ga mehanik v soseščini,poraba pa je okoli 6,5l dizla),če vržeš vse sedeže ven pa ga lahko uporabiš skoraj za kombi in kar je najbolj važno,na vseh zadnjih sedežih se sedi enako udobno, je pa res ,da je dostop do zadnjih dveh malo neroden.Glede pomisleka ,da ima malo prtljažnega prostora,je res,ampak če vas je 6 lahko daš prtlago namesto 7 sedeža pa tudi z strešnim kovčkom si lahko pomagaš(brez potrebe je za enkrat ali pa dvakrat na leto,ko greš na dopust ,kupovati kombi)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov