Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So mar 13, 2010 6:30 pm

Nisem avto kupu z namenom cestnega dirkanja, in merjenja kdo ma vec konjev. Kupil sem si ga ker mi je vsec, ker si ga lahko in ker ti tak avto nekaj ponudi. Nismo vsi enaki "v podstresju" nekateri mamo reci locene med seboj. Kozlarija al pa ne verjami, ce hoces, ce pa noces... Nevem pa zakaj bi se lagal glede tega..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p So mar 13, 2010 6:37 pm

@rok46: Torej, če delaš biznis moraš imeti drag avto, ker če tega nimaš ne moreš biti na sestankih pravočasno in s tem ne gre delati biznisa? In pravočasno si lahko na pomembnih sestankih samo z dragimi avtomobili, ker imajo ti prednost al kaj? Ne, res ne razumem :shock:.
Nam lahko še našteješ kateri avti so primerni za biznisovanje in kateri za v hura diskont? Mogoče tako, po alinejah?
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So mar 13, 2010 7:04 pm

uros_p je napisal/-a:@rok46: Torej, če delaš biznis moraš imeti drag avto, ker če tega nimaš ne moreš biti na sestankih pravočasno in s tem ne gre delati biznisa? In pravočasno si lahko na pomembnih sestankih samo z dragimi avtomobili, ker imajo ti prednost al kaj? Ne, res ne razumem :shock:.
Nam lahko še našteješ kateri avti so primerni za biznisovanje in kateri za v hura diskont? Mogoče tako, po alinejah?

Mah, saj tudi jaz ne razumem kaj blebeče. Ne se sekirat smo pač neumno govedo, kot pravi.

@rok46:
Samo, da te spomnim! TI si omenjal X5 in nonstop tišanje po gasu, pa še neko dinamično vožnjo tudi, za katero pa dvomim, da veš kaj pomeni. Dinamična vožnja ni enako neekonomična vžnja!!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So mar 13, 2010 7:13 pm

Američane zagovarjate, češ da imajo malo konjev in veliko navora.
Sem malo gledal za tegale o katerem je odprta tema pa se meni ne zdi, da bi imel neke hude vredosti, 390 konjev, ~532 navora.
Ko ste že toliko BMW naprej metali, bmw motor 4.8 ima 367 HP/6300 in 490 navora/3400 obr. Je skoraj liter manjša prostornina. Ne vidim kake prednosti američana kar se tega tiče.
Z bmw se podatke prepisal iz kataloga za modelno leto 2008.
V istem katalogu je podatek za rama motor 5.7 ima 334 HP/4800 obr. in 508 Nm/4200 obr. Če primerjam podatke iz istega modelnega leta se vidi kaj? Da ima bmw praktično isti navor iz manjše prostornine in še to pri nižjih obratih, po drugi strani pa večjo moč pri višjih obratih, pri čemer se zavrti v bistveno višje obrate.
S tega bi rekel, da bmw motor v nižjih obratih isto vleče, ima pa bistveno večji razpon v višje vrtljaje. Ko ram že zdavnaj pride na blokado še bmw kar vleče.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 13, 2010 8:09 pm

mišek je napisal/-a:Američane zagovarjate, češ da imajo malo konjev in veliko navora.
Sem malo gledal za tegale o katerem je odprta tema pa se meni ne zdi, da bi imel neke hude vredosti, 390 konjev, ~532 navora.
Ko ste že toliko BMW naprej metali, bmw motor 4.8 ima 367 HP/6300 in 490 navora/3400 obr. Je skoraj liter manjša prostornina. Ne vidim kake prednosti američana kar se tega tiče.
Z bmw se podatke prepisal iz kataloga za modelno leto 2008.
V istem katalogu je podatek za rama motor 5.7 ima 334 HP/4800 obr. in 508 Nm/4200 obr. Če primerjam podatke iz istega modelnega leta se vidi kaj? Da ima bmw praktično isti navor iz manjše prostornine in še to pri nižjih obratih, po drugi strani pa večjo moč pri višjih obratih, pri čemer se zavrti v bistveno višje obrate.
S tega bi rekel, da bmw motor v nižjih obratih isto vleče, ima pa bistveno večji razpon v višje vrtljaje. Ko ram že zdavnaj pride na blokado še bmw kar vleče.

Pa dobro! kam boste še zašli? Vsi ameriški avtomobili niso v vsemu najboljši prav tako niso nemški ali japonski....ne razumem od kje tako sovraštvo do U.S. avtomobilov, da nekateri kar naprej vrtate in vrtate, da bi našli vsako najmanjšo slabost in pomanjkljivost. Kaj tako hudega so vam naredili? :roll: Ali je to samo nekakšno nezdravo ljubusumje? Potrebujete kakšen pogovor s strokovnjaom za psihične težave?

Kdor pa hoče pomesti z BMWjem ( v kolikor je to res tako zelo življensko pomebno :roll: ) si lahko pa cadillaca kupi, pa še precej ceneje je! http://www.youtube.com/watch?v=U4Fop4eC ... re=related

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So mar 13, 2010 8:59 pm

rok46: katero zverino pa ti voziš, če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne mar 14, 2010 4:52 pm

cruiser1 je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:@rok46: Torej, če delaš biznis moraš imeti drag avto, ker če tega nimaš ne moreš biti na sestankih pravočasno in s tem ne gre delati biznisa? In pravočasno si lahko na pomembnih sestankih samo z dragimi avtomobili, ker imajo ti prednost al kaj? Ne, res ne razumem :shock:.

Mah, saj tudi jaz ne razumem kaj blebeče. Ne se sekirat smo pač neumno govedo, kot pravi.

@rok46:
Samo, da te spomnim! TI si omenjal X5 in nonstop tišanje po gasu, pa še neko dinamično vožnjo tudi, za katero pa dvomim, da veš kaj pomeni. Dinamična vožnja ni enako neekonomična vžnja!!

ja pa iz kje sta vidva? z marsa da ne razumeta napisanga al se samo norca delata iz sebe? no sej se nebom trudu razlagat, ker mislm da večina je dojela, če sta pa vidva tko počasna pa...žou

jst sm omenu X5, ker ga je nekdo od primerjal v porabi. dinamično vožjo pa jst smatram kot tako, da se glih ne voziš po omejitvah, da je malo več prehitevnja in ob zdravi pameti bi človek sklepov, da je temu verjetno tudi večja poraba...al je pr vas tu drugače? al je mogoče enaka? ali celo kontra? :shock: res nevem, dej mi razlož prosim...

@nevermind ... yugo koral 45 krem barve, žre mi pa 2,5l :shock: :shock:
Slika

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Ne mar 14, 2010 5:48 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupaj, malo se pomirite zakaj je potrebno toliko brezveznega kreganja o znamkah vozil in tej porabi? Vozila dodga celo dopoldne, avto me je pozitivno presenetil, zvok in izgled samega vozila uaaau, notranjost dovršena, pospeški odlični, podvozje ni ravno nek biser, vendar je avto udoben, terenske sposobnosti (ocena od 1-10) prisluži si oceno 7 sistemi ne blestijo nekaj, vendar se avto zažene v hrib, kot da je tam domač, po blatu gre odličnu, po snegu ga nažalost nismo mogli sprobat ga ni bilo... Zakompliciralo pa se je pri papirjih j****** DMV in še nekaj na carini, tako da če uspe to uredit, samo pokliče v gandini motors v Treviso, avto z točno določeno opremo naročijo in mislim da se počaka 3 tedne. Če se papirji uredijo tako kot je treba bo dodge čez 3 tedne na dvorišču, drugače pa bo nova toyota hilux. Tisti, ki pa še avta niste vozili ne govorite nekaj na pamet in ne kvasite neumnosti, če je pa tak problem za tisto porabo se pa predela na plin in je problem rešen.

off: poraba x5 3.0d pri močnem preganjanju uide tudi čez 14l po BC-ju...

Lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Ne mar 14, 2010 5:59 pm

Tema je res ušla izpod nadzora. Kakorkoli, če vam bo uspelo nabaviti Dodge-a, bi bil zelo vesel (pa verjetno še kdo), če bi ga malo predstavil s kakšnimi fotografijami ali celo videom.
Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne mar 14, 2010 6:24 pm

kolk so hotl DMVja zdej ko je ta novi zakon, ce ni skrivnost? :lol:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne mar 14, 2010 6:55 pm

branee je napisal/-a:kolk so hotl DMVja zdej ko je ta novi zakon, ce ni skrivnost? :lol:

mislim, da se ravno zaradi tega ne splača uvažati teh modelov iz drugih držav:
recimo da avto stane več kot 25.000 eur, to je pomenilo prej 13 % davek , sedaj pa to pomeni 28 % davek, saj avto presega 250 g/km co2..za dizla pa 31 %, kar se pozna veliko, pa še to če avto nima euro 5 , se k davku doda 1 % točka....to je primer , ker ne vem koliko sploh stane ram v italiji :lol:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne mar 14, 2010 7:24 pm

rok46 je napisal/-a:
ja pa iz kje sta vidva? z marsa da ne razumeta napisanga al se samo norca delata iz sebe? no sej se nebom trudu razlagat, ker mislm da večina je dojela, če sta pa vidva tko počasna pa...žou

jst sm omenu X5, ker ga je nekdo od primerjal v porabi. dinamično vožjo pa jst smatram kot tako, da se glih ne voziš po omejitvah, da je malo več prehitevnja in ob zdravi pameti bi človek sklepov, da je temu verjetno tudi večja poraba...al je pr vas tu drugače? al je mogoče enaka? ali celo kontra? :shock: res nevem, dej mi razlož prosim...

Recimo, da razumem kaj si hotel povedati, čeprav na zelo čuden način brez posebnega smisla in v bistvu nič pametnega.

@BeMyWagen
Hej! Ne preveč dodgea hvalit! Te lahko hitro kdo označi za lažnivca, nevedneža, rednecka in be*aka! :EE
Upam pa, da bo nakup uspešen, ker hilux res ni primeren nadomestek ;) ..... in kreg se lahko nadaljuje!
:har

On
Novinec

Napisal/-a On Ne mar 14, 2010 7:58 pm

branee je napisal/-a:Nisem avto kupu z namenom cestnega dirkanja, in merjenja kdo ma vec konjev

Zakaj pa potem ni stock in imaš predelanega ?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne mar 14, 2010 8:08 pm

On je napisal/-a:
branee je napisal/-a:Nisem avto kupu z namenom cestnega dirkanja, in merjenja kdo ma vec konjev

Zakaj pa potem ni stock in imaš predelanega ?

Ker, dragi moj tako kot vsak hobi v zivljenju tudi v tega nekaj vlozis ce hoces imet nekaj vec in ne bit v sivem povprecju, predvidevam da vsak ko kupi tak avto v njega se nekaj vlozi da je potem se malo bolj poseben kot ze tako ali tako je..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne mar 14, 2010 10:49 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Tisti, ki pa še avta niste vozili ne govorite nekaj na pamet in ne kvasite neumnosti, če je pa tak problem za tisto porabo se pa predela na plin in je problem rešen.

off: Si zadnji oz. v vrsti za onimi kateri se nimajo izpita, ki bi lahko takole predaval o kvasenju neumnosti (upostevajoc pa le argumentirane - nekateri imajo izkusenj vec kot ti). Zato te ne bom vec prosil, ampak dobis v naslednje samo se "kredibilno vinjeto". Dovolj je bilo taksnega zavajajocega besedila... sicer pa nisi prvic naredil napake in takrat si rekel, da se bos zadrzal.

@cruiser1: Lepo bi te prosil, da uporabnika ne spodbujas v taksno smer to pa zato, ker sem ti ravnokar navrgel podrobnosti uporabnikove zgodovine. http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 80#1252580
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po mar 15, 2010 9:50 am

MacTron je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:Tisti, ki pa še avta niste vozili ne govorite nekaj na pamet in ne kvasite neumnosti, če je pa tak problem za tisto porabo se pa predela na plin in je problem rešen.

off: Si zadnji oz. v vrsti za onimi kateri se nimajo izpita, ki bi lahko takole predaval o kvasenju neumnosti (upostevajoc pa le argumentirane - nekateri imajo izkusenj vec kot ti). Zato te ne bom vec prosil, ampak dobis v naslednje samo se "kredibilno vinjeto". Dovolj je bilo taksnega zavajajocega besedila... sicer pa nisi prvic naredil napake in takrat si rekel, da se bos zadrzal.

@cruiser1: Lepo bi te prosil, da uporabnika ne spodbujas v taksno smer to pa zato, ker sem ti ravnokar navrgel podrobnosti uporabnikove zgodovine. http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 80#1252580

Mactron izpit že imam, se pa opravičujem če sem povedal kako preveč, vendar me malo pogreje ko nekdo pljuva čez avto ki ga še ni vozil. Če si prebiral kaj moje poste za nazaj, si lahko videl da je vse obrazloženo in z nobenim nisem imel konfliktov. Bom pa v naprej še bolj obziren in res še enkrat prebral poste ki jih napišem, da nebom koga užalil.

Lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po mar 15, 2010 10:28 am

Jaz ne poznam zgodovine uporabnika @BeMyWagen, me pa nejgovi posti v tej temi niso nič motili. Moti pa me, da je tema dosegla 9 strani dolgo razpravo, čeprav je o RAM-u bilo povedano veliko manj kot to. Do takšnega obsega pa je prišlo prej zaradi številnih drugih uporabnikov, ki se neprestano udeležujejo debat o ameriških vozilih, čeprav že vsi vemo, da jih ti ne marajo. Po eni strani razumem takšno početje, ker sem prepričan da ti uporabniki verjamejo v svojo racionalnost in pravilnost odločitve, ki pa jo očitno pogosto želijo potrjevati v temah o amerikancih. Nerodno pa je, ker ima večina zmotno mišljenje o ameriških avtomobilih in se z določenimi debatami vedno znova in znova namerno ali nenamerno išče kreg in širi dezinformacije.
Vendar pa avto ni samo materialna dobrina za prevoz od točke A do točke B. To bi še posebej moralo biti jasno uporabnikom avtomobilističnega foruma, ki bi naj še dodatno razumeli da je avtomobil polek prevoznega sredstva predvsem tudi življenjski emocionalni dodatek, kot tudi marsikomu hobi. In tu ni omejitev kaj je prav in kaj je narobe, ter kaj je boljše in kaj slabše. Ker je vse lahko prav, s tem da za nekoga je to WV, za nekoga Audi, BMW ali Toyota, spet za nas druge pa določeni američani, itd...
Enkrat sem že povedal, da če gre nekomu tako v nos, da nekateri vozimo američane in da v tem ne vidijo smisla, potem naj se vprašajo o svoji pripadnosti avtomobilističnega foruma. Mogoče bi za marsikoga bil boljši forum kulinarike ali kaj podobnega (z vsem spoštovanjem do teh forumov). Mene ne boste našli v temah o avtomobilih, ki si jih nisem lastil, z njimi nimam izkušenj ali pa me ne zanimajo. Ker v takšnih temah nimam kaj iskati in me tudi ne zanima kaj vozi "Barbara Cimertaler" ali "Jože Gutenberger". Svojega ega in avta pa tudi ne rabim potrjevati ali upravičevati pri nobeni drugi skupini osebkov ali uporabnikov, ker sem pri svojih izbirah jasno definiran in gledam nase, ne na sosede.
Zato bi v prihodnosti rad videl čimveč tem, kjer ni že drugi ali tretji posti v stilu:"Joj, kaka bedarije, raje razmilsi o tem in tem..." in potem kmalu dobimo 8 od devetih strani samo neuporaben blablabla ter mogoče eno stran dejansko uporabnih informacij. Razmislite malo.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 15, 2010 3:47 pm

MacTron je napisal/-a:@cruiser1: Lepo bi te prosil, da uporabnika ne spodbujas v taksno smer to pa zato, ker sem ti ravnokar navrgel podrobnosti uporabnikove zgodovine.

Razumem!
Upam pa, da tudi ti mene vsaj malo razumeš, da imam nekaterih poln kufer s stalnim enim in istim "piskanjem" o ameriških avtomobilih. Priznam, da je tudi od mene neumno, da se sploh ubadam s takimi, ampak takšen sem. Sem trmast in grem do konca.
Pa brez zamere. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost