Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Ugoden Leon karavan

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe maj 30, 2025 3:37 pm

Dvomim da je elektronika, jaz bi su upal trditi da je bila kakšna malenkost (stik mase ali ja podobnega) pa so te kar dobro ocurili.
to je moje osebno mnenje, lahko pa me napadete. :D
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe maj 30, 2025 3:40 pm

1.6 tdi je imel na zacetku kar nekaj tezav, se ne spomnim tocno katere. Ne vem, mogoce je tvoj letnik ze mimo.

7dsg suhi ima zadnjih nekaj let omejitev navora na 250NM. Npr. pri golfu 7 so morali detunati ze tako detunan 2.0tdi 115KM, da je sel lahko s tem menjalnikom (rocni 2.0tdi 115KM ima 280NM). In sploh ne vem, zakaj je treba razmisljati ali vzeti z racunom ali brez, ker je pri takem menjalniku logicno.

Komisar Korozije
Nov uporabnik

Napisal/-a Komisar Korozije Pe maj 30, 2025 5:03 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Dvomim da je elektronika, jaz bi su upal trditi da je bila kakšna malenkost (stik mase ali ja podobnega) pa so te kar dobro ocurili.
to je moje osebno mnenje, lahko pa me napadete. :D

S tem avtoelektičarjem imamo do sedaj dobre izkušnje, tako da mislim (ali bolj upam), da me ne mislijo nategnit. Preverit itak ne morem, brez, da dam nekomu vse razdret.

Glede čipiranja: je smiselna vrnitev na tovarniško moč in navor tudi če se avto vozi umirjeno?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe maj 30, 2025 5:07 pm

@Komisar Korozije
Po opisu napake ne verjamem, da je krivec ECU. Kar se tiče premikanja prestavne ročice, se nič ne dela na silo, če ne gre, se sname pokrov ročice in se s prstom pritisne na selektor, pa je ročica sproščena. Prej bi si upal trditi, da je motorna elektronika zgubila povezavo z menjalnikom in se ni vedelo v katerem položaju je prestavna ročica. To je pa znana napaka selektorja, micro stikalo je v trgovini 3€ in kakšnih 30€ je menjava. So naložili nov program z vsemi posodobitvami??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Komisar Korozije
Nov uporabnik

Napisal/-a Komisar Korozije Pe maj 30, 2025 7:08 pm

Ne, vem, s temi, ki so stvar uredili zdaj sploh nisem mel stika, klicala me je firma, h katerim sem prvotno peljal avto. Nimam nobenih informacij poleg teh, ki sem jih napisal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: first1 in 7 gostov