{Grega} je napisal/-a:Ne razumem zakaj je način, da pri nas kupim totalko in potem v Italiji kupim avto in prenesem št. šasije nelegalen. Je torej mogoč zgolj če v Italiji kupim avto na odpadu?
Spodaj je nasvet, ki sem ga dobil glede takega načina "uvoza" - a je nelegalen??
--------------------------------
Kupi nejprej karamboliran avto in ga prepiši nase. Pol pa v italijo po celga in ga na prikolici brez problemov pripelješ sem. Od papirjev v italiji rabš: POTRDILO O ODJAVI IZ PROMETA, KOPIJO PROMETNE, RAČUN, IZPIS IZ MATIČNE KNJIGE (al neki tazga). POl pa iz razsudga avta številke vn izrež pa z paprirji od razbitga avta pa z avtom iz italije in vsemi unimi papirji na LPP. Pol pa samo še lepo na tehničenga.
andrej777 je napisal/-a:Ja včasih si mogu avto ne carini prjavt čist razdrt(samo školko) zdej pa carine več ni in lahko avto cel sem prpelaš in tuki pol celga pelaš na LPP z drugimi papirji in rečeš da si školko zamenjal. Če tut motor nima isitih številk kot v prometni pol še posebaj račun za motor dob (na odpadu v italiji jih prosiš ti ga dajo brez blema) Če piše v prometni samo tip motorja in ne celih številk je dost samo da je isti tip. .To koa dokazuje da ni cel avto ampak si ti samo dele uporabu tiste kar je blo uničeno. Verjemte gre. Moj sosed je tako golfa registriral. Mal več dela z papirji stroški so pa samo z homologacijo in registracijo. Druzga ni nč. seveda ti pol v novo prometno napišejo številke od uvožene školke tastare številke moraš pa izrezane seboj prnest kar dokazuje da je stara školka uničena.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov