Napisal/-a tanjas Če mar 02, 2006 4:30 pm
Imam hude dileme pri kupovanju novega avta. Do pred kratkim sem bila srečna lastnica fieste, ki je bila super. Ker je že precej stara in pokvarjena, moram kupiti nov avto, na voljo imam približno 350.000 +/- (do max. 500.000, ampak le, če je nekaj res hudega). Za ta denar bi rada dobila nekaj čim mlajšega s čim manj kilometri, ki čim manj pije, motor oz. moč mi sploh ni toliko važna (ker močnejši itak več pije), s servo volanom, kakšna klima tudi ne bi škodila (vendar ni nujna).
Všeč so mi manjši avto v rangu fiesta, ibiza, clio, polo, punto, toyota yaris ... Kar sem videla cene na netu, dobim letnik 97/98 za ta denar puntota, hyundai, suzuki swift, peugeota, fiesto celo polota ali ibizo. Kaj priporocate? Ce kupim avto letnik 97/98, ki ima skoraj 100.000 +/- km in ga zelim imeti cim dlje, kaj se najbolj splaca?
Skoraj sem se ze odlocila za fiat punto, pa so mi ljudje (frendi) rekli, da precej crkujejo (sicer manjse zadeve, ampak vseeno...). Kaj menite? Je res?
Druga izbira je Suzuki swift (ki ga omenjeni frendi ful hvalijo). Mnenja? Od drugih je priporocen tudi Hyundai (Accent), ki je tudi resno v igri, čeprav me moti, ker je nekoliko večji (rabim predvsem za mestno vožnjo). je pa cena super ugodna in dobim več opreme (klima) kot pri drugih. Mnenja??
Vse bolj razmišljam tudi o Protonu (313), predvsem zaradi zelo ugodne cene, pa tudi dobro izgleda, motor baje od mitsubishija, ampak nimajo pooblaščenih servisov v SLO. Ali je to zelo moteče? Zakaj bi tukaj lahko bil problme (npr. dragi kosi? ali kaj?)Ma kdo izkušnje s Protonom?
Rabila bi tudi nekaj splošnih nasvetov za nakup avtomobila. Na kaj moram paziti? Kako prepoznam 'dober' nakup, da mi avto ne bo crknil cez pol leta?
Bom zelo hvalezna za vsak nasvet ali usmeritev. Thanks!
tanja