Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

shibby
Nov uporabnik

Izbira rabljenega avta

Napisal/-a shibby So mar 25, 2006 10:59 am

Lp!
Zanimam se za nakup avtomobila, ker sem študent hočem imeti čim manj stroškov z njim poraba naj bo pa max. 7 litrov...rajši imam manjše avtomobile zanimajo me nasledni:
-renault clio 1 oz. 2?
-peugeot 106
-fiat punto
-fiat seicento
-citroen saxo
Prosim vas za mnenja o kateri izmed teh znamk,denar ki sem ga pripravlen dat je pa okorg 600.000!
hvala za odgovore

lp

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO So mar 25, 2006 11:07 am

Kaj pa Hyundai Accent L:99 novi model:
- http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=709295

pa še uso opremo ma
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So mar 25, 2006 11:59 am

Svetujem ti, da si vsak avto posebej pogledaš, se odpelješ na testno vožnjo in se na podlagi tega odločiš. "Zadnjo" besedo naj ima seveda strokovnjak, katerega pelji s seboj - pa naj oceni ali je avto OK oz vreden nakupa.
Avtomobili, katere si naštel so dvolj različni po svojih lastnostih. Recimo, če so zate vsi prostorsko dovolj veliki bi osebno najraje vzel P 106, motor po možnosti 1,4, pa kakšen dober paket opreme (XS, XT ..) s klimo.
V primeru, da hočeš znotraj največ prostornosti je najboljša izbira PUNTO, CLIO je najbolj množičen - največ izbire ... itd.
Kot rečeno poglej, preizkusi in izberi oz kupi. Sicer pa imaš za ta denarni limit in velikostni razred še veliko drugih kandidatov - npr. FIESTA, POLO, CORSA, SWIFT, MICRA, TWINGO ... izberi pač kar je najbolje zate.

LP

shibby
Nov uporabnik

Napisal/-a shibby Sr mar 29, 2006 8:38 pm

hvala vm za odgovore če pa ma še kdo kej pa bi prosu da napiše

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Sr mar 29, 2006 10:46 pm

Izmed tistih, ki si jih napisal, definitvno clio 2. Če ga boš lahko dobil za tak denar... :)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če mar 30, 2006 9:12 am

Jaz bi pa ravno Cliota vrgel ven, takoj za Seicentotem, kateri mi izgleda smrtno nevaren (osebno mnenje).

Če že Cliota veliko raje 1ko. Manj stroškov, bolj enostaven, cenejši,...
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če mar 30, 2006 9:32 am

Nixxon je napisal/-a:Jaz bi pa ravno Cliota vrgel ven, takoj za Seicentotem, kateri mi izgleda smrtno nevaren (osebno mnenje).

Če že Cliota veliko raje 1ko. Manj stroškov, bolj enostaven, cenejši,...

Zakaj je pa z 1ko manj stroškov :shock: Kupiš recimo Clio2 aka B z 1.4e motorjem, ki je znan iz 1ke aka A. Se velik lepš pelje, stroškov praktično ni,samo servisi in to je to. Se pa pelje veliko bolj udobno in je prostornejši od 1ke, stroški pa praktično isti ;)

Od naštetih avtov avtorja teme, bi najraje imel Cliota z recimo 1.4e motorjem. Je večji od vseh naštetih, tud udoben je bolj, poraba je ista kot pri vseh,saj so si motorji precej podobni in varen je bolj kot vsi našteti, motorji praktično neuničljivi, itd.. ;)

Pa če se gre za Cliota naj bo RT oprema minimum( servo,el. paket,Airbagi, itd...) ;)

Za svoj denar ponuja skoraj daleč največ, recimo da imajo Puntoti še klimo, sam men Fiat ne diši ravno preveč oz. poznam nekaj ljudi,kateri so imeli težave z glavami motorja pri zelo malo prevoženih kilometrih.Tako da bi jaz dal tega stran.

Polo: zelo dober avto, zanesljiv a vendar prazen za svojo ceno oz. brez opreme.

P106 ali Citroen Saxo: praktično enaka avta, mala z 1.4 motorjem kar poskočna,ker sta lahka a vendarle notri pusta ;)

Twingo: fajn avto, a zame bolj za ženske, notri mi ni niti malo všeč.

Corsa, Fiesta : za taki denar dobiš starejše modele tam do letnika 97. Poceni avti,stara oblika....

Swift: meni je vedno deloval truga :D Niti malo všečen, so pa motorji zelo zanesljivi.Tako nekako bi rekel tudi za Micro.

Jaz bi se definitivno odločil za Clia, če bi moral izbirati. Nisi pa napisal , koliko si pripravljen odšteti za avto.
Slika

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Če mar 30, 2006 10:04 am

Se strinjam s čebelo. Razmišliš pa lahko tudi o citroenu Xsari, so dost pocen in poraba je tudi pod 7 litrov pa še dost opreme dobiš. Pr xsari govorim iz lastnih izkzšenj. :)
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
Sopr
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Seat

Napisal/-a Sopr Če mar 30, 2006 10:31 am

Jaz ti priporočam kazga seata...ibiza je zakon...

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Če mar 30, 2006 10:48 am

Pozabu si na polota. Zanesliv, majhna poraba, neverjetno poskočen za svoje konje, kvaliteten in varen avto za ta denar.
Js sm predlani kupoval avto z istimi zahtevami kot ti, pa sm si vzel pol leta cajta, pregledov cev avtomobilski trg, gledat pa probat sm šel precej avtov, pol sm pa kupu polota in mi ni niti najmn žov. Nobenih stroškov.

Cliota se splača kupt sam novga (nm), pr tulk starih pa razn mašine crkuje vse po vrst.(stikala, števci, hlajenje, rja, podvozje...) -kolegu je kr en kolo stran padu, k je zabremzov.

Fiati so tud kr vzdžljivi. Za japonce pa nevem.

PS: Ne se zdej kregat, renojevci. Sam povem.
Sm iz nm.
mare

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Če mar 30, 2006 10:49 am

Pozabu si na polota. Zanesliv, majhna poraba, neverjetno poskočen za svoje konje, kvaliteten in varen avto za ta denar.
Js sm predlani kupoval avto z istimi zahtevami kot ti, pa sm si vzel pol leta cajta, pregledov cev avtomobilski trg, gledat pa probat sm šel precej avtov, pol sm pa kupu polota in mi ni niti najmn žov. Nobenih stroškov.

Cliota se splača kupt sam novga (nm), pr tulk starih pa razn mašine crkuje vse po vrst.(stikala, števci, hlajenje, rja, podvozje...) -kolegu je kr en kolo stran padu, k je zabremzov.

Fiati so tud kr vzdžljivi. Za japonce pa nevem.

PS: Ne se zdej kregat, renojevci. Sam povem.
Sm iz nm.
mare

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 30, 2006 11:29 am

Moja boljša polovica ima cliota 2 letnik 1998. Poraba po orenk servisu, ki sem ga jaz delal je 4.39 litra na 100km. Resda ne nori z avtom in vozi do 110km/h vendar je prevozila s 40 litri celih 911 kilometrov. V tanku je pa ostalo še 10 litrov bencina, ker ima tank 50 litrov. Tko da ti priporočam ta avto, pa ko ga boš šel iskat ga res preglej in potem naredi servis vsega kar je treba menjat. Kupi raje avto za malo manj denarja in za ostanek naredi orenk servis, ker potem ne boš imel problemov s kakimi stvarmi ki crkujejo, ker jih boš s tem velikim servisom že menjal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 30, 2006 4:52 pm

vzemi cliena. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Izbira rabljenega avta

Napisal/-a sonček Če mar 30, 2006 8:04 pm

shibby je napisal/-a:Lp!
Zanimam se za nakup avtomobila, ker sem študent hočem imeti čim manj stroškov z njim poraba naj bo pa max. 7 litrov...rajši imam manjše avtomobile zanimajo me nasledni:
-renault clio 1 oz. 2?
-peugeot 106
-fiat punto
-fiat seicento
-citroen saxo
Prosim vas za mnenja o kateri izmed teh znamk,denar ki sem ga pripravlen dat je pa okorg 600.000!
hvala za odgovore

lp

eh fiata ne kupuj kva pa vem neki dost folk tečnar da je več na servisih kot pa na cest,
saxo lepo,udoben,primeren.
reno ne kupuj, w mam sam in ma 300 tkm dela bp !!!!
Kva pa vem kup enga k ti je oblika všeč in fertik zgrešit za ta dnar nimaš kej

lp

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Če mar 30, 2006 9:14 pm

OK, pri vsakem nakupu naj bi izbral tisto, kar je tebi všeč, (ker boš ti vozil in v slabši varianti tudi sam klel), ne pa kdo drug-še najmanj trgovec!javascript:emoticon('8)')
Cool
Osebno pa bi tvojemu seznamu kandidatov dodal še kakšnega japonca (Nissan Micra,Toyota Yaris je že cenovno sicer višja, ampak...).
Glede izkušenj: Mel Renaulta, (sicer Megana) super se vozi,... vsake tri mesece na servis. javascript:emoticon(':roll:')
Rolling Eyes In se ga poskušam izogibat-Renoja namreč! Oče ma Micro, v osmih letih je zamenjal žarnico in akumulator, redno servisiral. Če bom dovolj dolg, bo moj naslednji japonec ali korejec!
Velik sreče pri nakupu!

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če mar 30, 2006 9:47 pm

Če je na izbiro clio/polo, tudi jaz dam glas za zadnjega, ker se tudi pelje bolje.

Stroški vzdrževanja praktično konvergirajo proti ničli (no, vsaj v primerjavi z mojim zdajšnjim avtom :lol:) celoletna poraba 1.0 motorja je 6l/100 km.

Niti ni razlike v porabi, pa če ga goniš ali pa voziš penzionersko... :lol:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če mar 30, 2006 9:56 pm

clio 2,
fajn avtek, imel tri leta, če ne bi familija narasla, bi ga najverjetneje vozil še danes. motor 1,4 brez tistih 16v, 75 konjev, a je bil prijetno živahen, poraba pa je bila okrog 7l, če nisem nič kaj pazil.
lp pilgrim

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Seat

Napisal/-a Tomaz_ Če mar 30, 2006 11:38 pm

Sopr je napisal/-a:Jaz ti priporočam kazga seata...ibiza je zakon...

Ja kak Seat ne bi bil slaba izbira....

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Če mar 30, 2006 11:58 pm

ja lepo pozdravljen! torej vidim da kupuješ avto in med tvojo izbiro je tudi clio1. No, moja mama ima ta avto sedaj 7 let in je res navdušena nad njim, vendar se je odločla, da ker je avto pač že 9 let star, da bi ga rada zamenjala.... torej... če te znima se naš clio prodaja... za ceno se da še zmenit!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=707570

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Pe mar 31, 2006 12:01 am

no še nekaj.. :D kot vidiš je clio 1997 letnik, torej že ima mašino od clio2... oz. nekak tak.. je med zadnimi modeli ki so jih delali kot clio1...ta model že ima tretjo zavorno luč! pa lahko noč! 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov