Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

David_
Nov uporabnik

Golf III 2.0 GTI nakup! DA ali NE ?

Napisal/-a David_ So maj 27, 2006 7:05 pm

Zanima me naslednje ! ! !
Segrevam se za tegale Golfa III. Pa me zanima kaj vi pravite na ta avto. Kaj bi lahko bilo narobe oziroma, kaj je šibka točka le teh. Zanima me tudi okvirno kolko bi mi porabil tale Golfek na 100km. Cena je cca. 480k!Zanima me kolko je v resnici vreden,kolko mislite vi, da je?
Aha pa da ne pozabim prilimat karakteristike avtomobila :
bencinski motor, 1993 ccm, 85 kW / 116 KM, letnik 1993
- steklena pomična streha + električni pomik
- klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik prednjih stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- ogrevanje zunanjih ogledal
- centralno zaklepanje z dalj. upravljanjem
- nastavljiv volan po višini
- servo volan
- športni volan
Kaj pravite a se ga splaca kupit????
LP;David
Priponke
HPIM0939.jpg
Od spredaj
HPIM0938.jpg
z strani
HPIM0937.jpg
od zadaj
HPIM0936.jpg
z strani
Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So maj 27, 2006 7:18 pm

Če te skrbi poraba ne kupuj! Sam res... če bi jaz kupoval GTI ja bi bla zadnja stvar poraba.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Golf III 2.0 GTI nakup! DA ali NE ?

Napisal/-a sonček So maj 27, 2006 7:47 pm

David_ je napisal/-a:Zanima me naslednje ! ! !
Segrevam se za tegale Golfa III. Pa me zanima kaj vi pravite na ta avto. Kaj bi lahko bilo narobe oziroma, kaj je šibka točka le teh. Zanima me tudi okvirno kolko bi mi porabil tale Golfek na 100km. Cena je cca. 480k!Zanima me kolko je v resnici vreden,kolko mislite vi, da je?
- klimatska naprava
- tonirana stekla
- servo volan
- športni volan
LP;David

Po sliki sodeč je lep...poraba se bo gibljela nad 10l/100km(12l)...kar se tiče kvarjenja se ne bo ker je pač golf za tista časa bil odličen avto..ampak kakšne malenkosti boš že mogu popravt(men je npr. pri 200 km crknila pumpa,dročniki so ropotal,drugo pa je bilo vredu.....ko sem jest imel 1,8 motor od golfa mi je pil pozim 10l polet pa 8l imel je od gt opremo, ampak šev pa je ko strela....za ceno se boš moral še pogovort ker je malce previsoka a letnik je 93....pejt ga gledat...več pa drugi pa uporabi iskanje o golf 3 ker je velik tega....velik sreče pa merkaj ker gre ko strela prej truga na kolesih.......jest sem jo pač prodal ker je bil bencinar in sedaj imam golf 2 za moje potrebe je čist cool saj za tle gor po hribih je odličen pa še merkat ga ni treba kaj šele nov avto k se ga sam pipneš in je že na servisu to je en reku na forumu enkart....in tudi drugi uporabniki so mi povedal....lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 27, 2006 7:50 pm

- klimatska naprava
- tonirana stekla
- servo volan
- športni volan
LP;David

Aja pa še to sej nismo leta 95 k si lahko pelov 300km7h pa si dobu 10 jurjev kazni če so te kiflv ustavl dans se ni za zajebavat ker če boš prekoračil še enkrat tok po šev izpit lari fari neznn kam.........zgubu ga boš tk da jest bi kupu tega zarad stajlinga in bi dal not dizl motor to se dans dela saj pri nas tle v hribih je tku(kupmo golfa 2 benc in damo montirat dizl not)

David_
Nov uporabnik

Napisal/-a David_ So maj 27, 2006 8:00 pm

Saj avto sem šel gledat, ter ga tudi sam poslikal, vendar me skrbi ker je avto iz tujine pripelan v Slovenijo! Po moje je vreden okrog 400 -450k ker sem na lastne oči videl! Ampak tak kot en pregovor pravi " Ni vse zlato kar se sveti "!
Nvem bom še pošteno premislil glede tega Golfa. Po moje je tudi vdarjen ze bil, tak kot vsi Swift-i, pa VR6-ke, ni pa mus!
Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 27, 2006 8:07 pm

David_ je napisal/-a:Saj avto sem šel gledat, ter ga tudi sam poslikal, vendar me skrbi ker je avto iz tujine pripelan v Slovenijo! Po moje je vreden okrog 400 -450k ker sem na lastne oči videl! Ampak tak kot en pregovor pravi " Ni vse zlato kar se sveti "!
Nvem bom še pošteno premislil glede tega Golfa. Po moje je tudi vdarjen ze bil, tak kot vsi Swift-i, pa VR6-ke, ni pa mus!

Lej če si ga šel gledat pol tud veš če je bil zaleten lej jest sem prodal v 2 letih mal za hobi 15 avtov pač gledat preizkus napake in pol se zmenim za ceno pa še to določene dele sploh ne veš kakšnem stanju so ko greš na test ali veš kako se avto na vse možne načine testira(ena je tud tista da za zabremzaš)....tega je velik.......tujina slaba ta avto ma lahko že zelo velik kilometrov potem se raje posvetuj v kakšnem stanju je motor ali te zanima montaža dizelskega motorja se ti bolje splača ker dizli stanejo najmanj 600 k .....

lp

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So maj 27, 2006 8:07 pm

Ej to je avto od mojga kolega, tak da ti lahko povem.
TAKEGA GTIja NEBOS NIKJER NAJDU. :!: :!: :!:
Ce te zanima kaksna stvar pisi na PM.
Avto je ljubiteljsko vzdrzevan , na novo prebarvan ( ni posledica kakega karanbola garantirano.) Avto je vreden tega denarja :!:
Lahko dobis tel. od lastnika, ce zelis ( na PM)
:tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:
BMW E46

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 27, 2006 8:09 pm

leoCar je napisal/-a:Ej to je avto od mojga kolega, tak da ti lahko povem.
TAKEGA GTIja NEBOS NIKJER NAJDU. :!: :!: :!:
Ce te zanima kaksna stvar pisi na PM.
Avto je ljubiteljsko vzdrzevan , na novo prebarvan ( ni posledica kakega karanbola garantirano.) Avto je vreden tega denarja :!:
Lahko dobis tel. od lastnika, ce zelis ( na PM)
:tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Pol pa samo iskat a prej se prepričaj kakšen je.....lp

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar So maj 27, 2006 8:11 pm

David_ je napisal/-a:Saj avto sem šel gledat, ter ga tudi sam poslikal, vendar me skrbi ker je avto iz tujine pripelan v Slovenijo! Po moje je vreden okrog 400 -450k ker sem na lastne oči videl! Ampak tak kot en pregovor pravi " Ni vse zlato kar se sveti "!

Avto ni uvozen, in ni karamboliran.
Tip se je odlocu da ga bo presprical, ker je mej nekaj prask :lol:
Sem ti rekel LJUBITELJSKO VZDRZEVAN. :!:
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar So maj 27, 2006 8:12 pm

Za prodajo se je odlocil, ker je kupil stirko golfa karavana.
BMW E46

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So maj 27, 2006 8:23 pm

Ce ti je res tolko do GTI napisa na avtu ql, ampak ne bodi presenecen ce te bo od 150km/h naprej drzal kaksen tdi 110ps ;)
Eden izmed najbolj vzdrzljivh motorjev v g3, porabo kot je zgoraj soncek napisal je mal prehuda(ce kolega 16v-ja spravi na relaciji na 7l, bo tale se manj pil), 10l/100km ja po mestu, pa da filter poje..
Cena je pa premajhna ce je res tako ful "ljubiteljsko" ohranjen..

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So maj 27, 2006 8:28 pm

AXioN je napisal/-a:Ce ti je res tolko do GTI napisa na avtu ql, ampak ne bodi presenecen ce te bo od 150km/h naprej drzal kaksen tdi 110ps ;)
Eden izmed najbolj vzdrzljivh motorjev v g3, porabo kot je zgoraj soncek napisal je mal prehuda(ce kolega 16v-ja spravi na relaciji na 7l, bo tale se manj pil), 10l/100km ja po mestu, pa da filter poje..
Cena je pa premajhna ce je res tako ful "ljubiteljsko" ohranjen..

Še ta cena je previsoka pa dej mal zastopa da daš še 500 jurjev zdravn in da dobiš avto ko nov že časi so bili in danes je drugače.....pil mu bo velik tam okrog 10l/100km pač uni je imel motor vredu in je tok manj pil.....poraba je vse odvisna od načina a povprečna bo kar 10l nemogoče 7l na 100km...

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar So maj 27, 2006 8:31 pm

Ja avto je bil noter v ceno vracunan, tak da ni mogel vec dobit oz. dat.
Ja po evro taxsu ni pac nic vreden j*** ga, samo pa je avto v nulo porihtan vzdrzevan
in letom primerno ohranjen.
Kolega je GTI freak, trenutno je v avstriji na Vorterseju.
BMW E46

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO So maj 27, 2006 9:19 pm

Če bi že kupoval Gtija bi uzeu 16v-ja z 150konji....poznam enga se prodaja iz kranja letnik 97,črn,avtoma.klima skratka usa oprema pa hoče 660k zanga.če te zanima ti lahko dam njegovo številko pa se zmenta.

Kontakt na PM

Lp.alen

Drgač pa poraba ob normalni vožni pa mislim da nebi mogla bit velka :roll:
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne maj 28, 2006 11:24 am

sonček je napisal/-a:
- klimatska naprava
- tonirana stekla
- servo volan
- športni volan
LP;David

Aja pa še to sej nismo leta 95 k si lahko pelov 300km7h pa si dobu 10 jurjev kazni če so te kiflv ustavl dans se ni za zajebavat ker če boš prekoračil še enkrat tok po šev izpit lari fari neznn kam.........zgubu ga boš tk da jest bi kupu tega zarad stajlinga in bi dal not dizl motor to se dans dela saj pri nas tle v hribih je tku(kupmo golfa 2 benc in damo montirat dizl not)

Kdor daje dizel mašine v takale vozila bi mu jest vrat zavil :nae

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne maj 28, 2006 12:14 pm

Kdor daje dizel mašine v takale vozila bi mu jest vrat zavil :nae[/quote]

Se podpisem pod to!!!Kok mi je zau tistga rdecega coradota ki ga ima eden in je dal v njega od golf 2 1.6 dizel motor, prej pa je bil strup od avta G60 :evil:

lp

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Ne maj 28, 2006 12:26 pm

vuko87 je napisal/-a:Se podpisem pod to!!!Kok mi je zau tistga rdecega coradota ki ga ima eden in je dal v njega od golf 2 1.6 dizel motor, prej pa je bil strup od avta G60 :evil:

lp

Pa saj je turbo diesel :roll: ali celo z intercoolerjem :roll: pol ma pa ze celih 80konj :roll:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Ne maj 28, 2006 12:49 pm

sonček je napisal/-a:Še ta cena je previsoka pa dej mal zastopa da daš še 500 jurjev zdravn in da dobiš avto ko nov že časi so bili in danes je drugače.....pil mu bo velik tam okrog 10l/100km pač uni je imel motor vredu in je tok manj pil.....poraba je vse odvisna od načina a povprečna bo kar 10l nemogoče 7l na 100km...

In to gre pravt eden ki vozi tas dizla :woohoo

Modell GTI 2,0
Motor 115 PS
0 - 100 km/h: 10,1
bei 90 km/h : 5,8
bei 120 km/h : 7,3
Stadtzyklus : 10,3

Modell GTI 2,0
Motor 150 PS
0 - 100 km/h: 8,3
bei 90 km/h : 6,3
bei 120 km/h : 8,1
Stadtzyklus : 10,9

In koliko naj bi po tvojem potem porabil VR6, najbrz ga je tezko spravit pod 20l, kaj?

Nekj pa morm se povedat, vecina lastnikov GTI golfov ne zna skrbet za avto, edina stvar ki jo vecina res zna, je tiscat na gas do daske. Ce bi vecina redno servisirala avto, tako kot se zagre nekaterim ne bi avto pil 10++

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po maj 29, 2006 7:14 pm

Če bi rad GTI- ja kupi 16 ventilarja. Ma bolj ugodno razmerje poraba/moč, in to da je bil poštrihan ker je imel par prask, je pa tudi malo čudno, še posebi ker se sedaj avto prodaja. Jaz bi ga prebarval samo če bi ga imel namen naprej obdržat, ne vidim logike no.
Možno je pa vse.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po maj 29, 2006 10:22 pm

Spyker je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
- klimatska naprava
- tonirana stekla
- servo volan
- športni volan
LP;David

Kdor daje dizel mašine v takale vozila bi mu jest vrat zavil :nae

Zakaj pa da nebi zamenal motor če maš prej golfa 3 bencinarja zakaj nebi dal not dizlski motr, kaj je tukaj dejansko za vas narobe, pač ni bencinar ja pa dizl, dejte se navadit da po forumih ne dajete takih komentarjev....če mi ma kdo kaj za povedat nej mi piše na PS.

Pač jest sem dal primerjavo za navadni nič staylinga golf 3 ta je pač športni in tudi sam vem da pač v tak avto nebi pasalo dizelski motro edino ena vrjanta je da daš not 1.9 tdi a ta motor ni lahko dobit.......lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov