Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Vectra, Primera, itd.

Napisal/-a Marsovček Po avg 21, 2006 2:00 pm

Torej: iščem nekaj večjega od zdajšnjega Clia :) , z okoli 100 KM. Predvsem se mi gre za varnost in zanesljivost, vzdrževanje naj ne bi bilo predrago, nujna avtomatska klima. Ne iščem "rakete", ampak avto za relacije, med 15 in 20 kkm/leto. V proračunu je ohlapnih 1,5 M.

Audije in VAG sem izključil, ker jih za moj okus preveč kradejo, Italijani me ne privlačijo, ... Od preostale ponudbe mi je nekako najbolj všeč kaka Vectra (1.8 ali 2.0 dti) ali Primera (1.8 ). Potem sem prebrskal še http://www.reliabilityindex.co.uk in http://www.parkers.co.uk in ugotovil, da sta približno enako glede pokvarljivosti, pri Vectri je bilo precej pripomb glede "handlinga" (ne najdem lepega prevoda :oops: ), Primera bi pa naj imela neudobne sedeže. Le-te še nisem videl od znotraj.

Potem sem slučajno naletel še na tega Saaba: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=991379. Izgleda solidno, ohranjen je kar lepo, ima 202 kkm in je bil uvožen iz Belgije. Privlači me predvsem zaradi varnosti, opreme in tudi, ker je bolj redka zadeva. Moti me pa, da je na www.reliabilityindex.co.uk dobil bolj slabo oceno :? .

Zanima me:
- kake so vaše izkušnje glede teh avtov; predvsem glede na zgornje pripombe? Se Saab res tako kvari?
- imajo ti motorji za pogon odmičnih gredi zobat jermen ali verigo?
- kaki so kaj servisni intervali & približni stroški za dele?
- sta Japonec in Šved pocinkana?

Kaj priporočate? Meni od razmišljanja že izpadajo lasje... :roll: :)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po avg 21, 2006 8:34 pm

Priporocam ti primero, sem jo sam imel pa lahko recem da me nikoli ni pustila na cedilu.
Imel pa sem 1,6 16V z 100km, poraba je tam nekje 8 litrov, motorji so zelo zanesljivi in nezahtevni za vzdrzevanje, majo verigo ,ki krmili odmicne gredi ne pa zobati jermen, prednost verige je da se ne menjava razen ce je potrebno, pri cemer lahko prisparas veliko denarja. Tudi oce ima ze drugo primero, pa je rekel da nikoli vec drug avto.
Odlocitev je tvoja
Ce pa te zanima kaj bol podrobnega pa pisi na PM.
LP
LeoCar
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po avg 21, 2006 8:39 pm

Servisni intervali pri PRIMERI 1,6 so na 15000km
Na tvojem mestu bi vzel tole:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=918377
BMW E46

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Po avg 21, 2006 11:32 pm

In zakaj jo potem dotični proda ali zamenja za manjše vozilo??? Očitno le niso tolk majhni stroški z njo...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To avg 22, 2006 6:16 am

leoCar je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=918377

nissan primera je super avto,
seveda je pri tem, ki ti ga ponujajo dva posta zgoraj (izgleda lep in sploh) tako kot pri vsakem rabljenem - vse je potrebno natančno pregledati, najboljše z mehanikom
(sam bi avto sigurno odšel pogledati!)

vipo je napisal/-a:In zakaj jo potem dotični proda ali zamenja za manjše vozilo???

zakaj nekdo zamenja avto za manjšega:
- ker so otroci končno odšli od hiše,
- ker se seli v hišo z manjšo garažo,
- ker ima dovolj tega, da vsak dan butne avto pri parkiranju,
- ker je ugotovil, da je kupil avto, katerega velikosti sploh ne potrebuje,
- ker se ločuje in mora izplačati ženo, brez avta (čeprav manjšega) pa le ne more biti,
- ker mu gre tako na tesno, da mu tistih nekaj fickov, ki jih bo prihranil, če bo šel na clia 1,5 dCi, dosti pomeni
- ker ...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto To avg 22, 2006 9:30 am

odlično napisano :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To avg 22, 2006 10:49 am

Hja, včeraj sem šel pogledat eno Primero '99. Notranjost me nekako ni najbolj navdušila, s prodajalcem sva skoraj 5 min. iskala, kje se odpre prtljažnik ;) , tudi stikala bi lahko bila za moj okus bolj logično razporejena.
Resno me zanima tudi, kako se vidijo znaki na displayu klime & co. ponoči - črna barva na sivem ozadju :roll: ?

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki To avg 22, 2006 11:19 am

Marsovček je napisal/-a:Resno me zanima tudi, kako se vidijo znaki na displayu klime & co. ponoči - črna barva na sivem ozadju :roll: ?

Saj ponoci imas prizgane luci in avtomatsko tudi razsvetljene displaye (rdece, oranzno, zeleno, modro...) Skoraj vsi displayi so pri dnevni svetlobi sivi, pisava pa je crna.
Primer
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 12:09 pm

H kakšnemu prodajalcu si pa ti to šel, da ne ve, kje se odpira prtljažnik? K trgovcu? Preprodajalcu?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Vectra, Primera, itd.

Napisal/-a Mojster Miha To avg 22, 2006 1:05 pm

Marsovček je napisal/-a:Torej: iščem nekaj večjega od zdajšnjega Clia :) , z okoli 100 KM. Predvsem se mi gre za varnost in zanesljivost, vzdrževanje naj ne bi bilo predrago, nujna avtomatska klima. Ne iščem "rakete", ampak avto za relacije, med 15 in 20 kkm/leto. V proračunu je ohlapnih 1,5 M.

Audije in VAG sem izključil, ker jih za moj okus preveč kradejo, Italijani me ne privlačijo, ... Od preostale ponudbe mi je nekako najbolj všeč kaka Vectra (1.8 ali 2.0 dti) ali Primera (1.8 ). Potem sem prebrskal še http://www.reliabilityindex.co.uk in http://www.parkers.co.uk in ugotovil, da sta približno enako glede pokvarljivosti, pri Vectri je bilo precej pripomb glede "handlinga" (ne najdem lepega prevoda :oops: ), Primera bi pa naj imela neudobne sedeže. Le-te še nisem videl od znotraj.

Potem sem slučajno naletel še na tega Saaba: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=991379. Izgleda solidno, ohranjen je kar lepo, ima 202 kkm in je bil uvožen iz Belgije. Privlači me predvsem zaradi varnosti, opreme in tudi, ker je bolj redka zadeva. Moti me pa, da je na www.reliabilityindex.co.uk dobil bolj slabo oceno :? .

Zanima me:
- kake so vaše izkušnje glede teh avtov; predvsem glede na zgornje pripombe? Se Saab res tako kvari?
- imajo ti motorji za pogon odmičnih gredi zobat jermen ali verigo?
- kaki so kaj servisni intervali & približni stroški za dele?
- sta Japonec in Šved pocinkana?

Kaj priporočate? Meni od razmišljanja že izpadajo lasje... :roll: :)

Glede na št.letno prevoženih km bi osebno razmišljal o dizlu - s tega vidika se mi zdi boljša ponudba VECTRA. Imaš pa dva agregata - osebno bi se odoločil za 2,2 l - obstaja tudi 2,0 l vendar je po mojem prepričanju nekoliko prešibek.
V primeru, da je bencin zate boljša izbira se mi v tem razredu zdi 2,0 l "mašina" boljša izbira kot 1,8 l.

BTW - kaj pa kakšna HONDA ACCORD oz TOYOTA AVENSIS - po mojem prepričanju boljša tako kot VECTRA, kot PRIMERA.

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar To avg 22, 2006 1:47 pm

Marsovček je napisal/-a:Hja, včeraj sem šel pogledat eno Primero '99. Notranjost me nekako ni najbolj navdušila, s prodajalcem sva skoraj 5 min. iskala, kje se odpre prtljažnik ;) , tudi stikala bi lahko bila za moj okus bolj logično razporejena.
Resno me zanima tudi, kako se vidijo znaki na displayu klime & co. ponoči - črna barva na sivem ozadju :roll: ?

Barva je svetla bela skoraj ze nezno plava!
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar To avg 22, 2006 1:58 pm

Za prtljaznik v primeri:
Odpre se z tipko ,ki je na armarurki levo od volana, drzis kaki dve sekundi.
Kaj pa kaksna testna voznja, je nisi preizkusil ali kaj :?:
BMW E46

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 22, 2006 2:51 pm

Poleg tega ima stikalo (električno) zadaj na prtljažniku. Primero letnik 2000 majo starši in dela kot urca, sedeži so pa kar dobri. Če so ti tej v Cliotu všeč, potem boš nad uniim navdušen.

"Naš" je 1.8, kuri okoli 8l/100km, kar je normalna poraba. Avto ni nek športnik, kot tudi ne neka huda potovalna limuzina, nekaj vmes je. Displeji se vsi vidijo dovolj dobro. 5vratni ma placa še pa još. Pokvarilo se ni še nič, enkrat je bil na servisu zaradi menjave neke elektronike za ABS preventivno, po navodilih Nissana, ter enkrat ker je maček v mašino zlezu, ko je mama mašino vžgala ga je jermen zagrabil in padel dol. Nasplošno pa samo redni servisi.

Nasplošno zelo dober avto in bi se jaz, na tvojem mestu, vsekakor odločil zanj. 8)

Aja, ogreje se tako hitro kot noben avto do sedaj.
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar To avg 22, 2006 2:56 pm

Nixxon je napisal/-a:Poleg tega ima stikalo (električno) zadaj na prtljažniku. Primero letnik 2000 majo starši in dela kot urca, sedeži so pa kar dobri. Če so ti tej v Cliotu všeč, potem boš nad uniim navdušen.

"Naš" je 1.8, kuri okoli 8l/100km, kar je normalna poraba. Avto ni nek športnik, kot tudi ne neka huda potovalna limuzina, nekaj vmes je. Displeji se vsi vidijo dovolj dobro. 5vratni ma placa še pa još. Pokvarilo se ni še nič, enkrat je bil na servisu zaradi menjave neke elektronike za ABS preventivno, po navodilih Nissana, ter enkrat ker je maček v mašino zlezu, ko je mama mašino vžgala ga je jermen zagrabil in padel dol. Nasplošno pa samo redni servisi.

Nasplošno zelo dober avto in bi se jaz, na tvojem mestu, vsekakor odločil zanj. 8)

Aja, ogreje se tako hitro kot noben avto do sedaj.

Bogi macek, kaj se pa je z njim zgodilo, za primero me ne skrbi, za macka pa :D
BMW E46

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 2:57 pm

Nixxon je napisal/-a:...ter enkrat ker je maček v mašino zlezu, ko je mama mašino vžgala ga je jermen zagrabil in padel dol.

Ta je pa ena najboljših, kar sem jih slišal! :rofl

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To avg 22, 2006 10:13 pm

vipo je napisal/-a:H kakšnemu prodajalcu si pa ti to šel, da ne ve, kje se odpira prtljažnik? K trgovcu? Preprodajalcu?

leoCar je napisal/-a:Za prtljaznik v primeri:
Odpre se z tipko ,ki je na armarurki levo od volana, drzis kaki dve sekundi.
Kaj pa kaksna testna voznja, je nisi preizkusil ali kaj :?:

To sem se čisto mimogrede ustavil pri (niti ne tako malem) trgovcu. Saj potem sva odkrila tipko :P .
Sem pa opazil, da je ta okrog zadnjih blatnikov že kar lepo začenjala rjaveti... Očitno ni pocinkana, se to sicer pogosto pojavlja?

Ima kdo tudi kak komentar na Saaba? :roll:

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo To avg 22, 2006 11:13 pm

Saabov je pri nas zelo malo. Je pa to letalo ;) . Sem zadnjic videl pri trgovcu za Saab rabljenega 9-3, dizel, za 1500 ksit, letnik 2000 (vsaj mislim, da je nekaj takega) in se mi ne zdi slaba varianta. Zelo verjetno je pa uvožen, tako da niti ne veš, koliko km ima zares.
No, prakse z njim nimam, tako da raje nič ne komentiram. Lahko pa vprašaš na slo Volvo-Saab forumu, če kdo kaj ve. Pa še to si preberi http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=39238.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 23, 2006 10:04 am

leoCar je napisal/-a:Bogi macek, kaj se pa je z njim zgodilo, za primero me ne skrbi, za macka pa :D

Na žalost ga je to ubilo, najbrž ga je jermen zagrabil ter močno butnil ob nek del avta. Bučko mali. Tisto leto nismo imeli srečo z mladički. Tudi drugega smo na podoben način izgubili, čeprav smo potem pazili. :cry:
Slika

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Sr avg 23, 2006 10:18 am

Še to: slišal sem, da Vectre mučijo alternator, senzorji odmične gredi in 60 kkm interval za zobati jermen. Imajo te enake probleme tudi dizelski motorji (2.0 in 2.2 dti)?

F22_Raptor
Nov uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a F22_Raptor Sr avg 23, 2006 12:04 pm

lej moj tastari ma vektro 1.6 100km letnik 2000 in ti lahko konkretno povem kako in kaj. okvare: pri naši vektri se je 2x pokvarla klima. prvič sta jo dala popravit pa je blo kr 100 jurjov za plačat tak da sta se odločla da je ne popravita več. naslednji je bil lager na zdnjem desnem kolesu. spet ena draga zadeva. pri motorju je crkno zaganjač. foter ga je zamenjo z ponaredkom. res poceni zadeva samo avto zboli ko tank ko ga zaštartaš. crknila je vodna pumpa - nebi komentiral. pri sprednjih sovoznikovih vratih več ne dela centralno zaklepanje. računalnik so mu ze 2x nastavlali. ker je vbrizgno bencin v motor ko se mu je zazdelo. potem avto rjavi ko satan. to sta že popraula kvalitetno in poceni.
to je dost šimfarije za danes :lol: :P
drgač pa je avto sam po sebi (či odšteješ zgorajnašteto) zelo ok. klub mali mašini in veliki teži je zelo poskočen. tak da bi ti veči motorji zelo dobro služili. vozo sem 2.2 dizla pa 2.0 bencinca pa ti bovem da ma dovol moči za udobno potovanje na dolge relacije in po vsakem tereni. notranjost je dobra. (oz kaki paket udobja ima avto) naš nima ka extra sedežov medtem ko sta mela 2.2 dizl pa bencinar res ful udobne sedeže. (sta bla v višjem luksuznem rangu ko je naš)
aja da pripomnim glede okvar in rje: vse je odvisno na kako serijo naletiš. moj dalni sosed ma enaki model samo 98 letnik pa mo še ni nič crknilo pa o rji tut ni duha pa ne sluha. tak da...
o nisanu so ti tak povedli kako in kaj. za sabba bi reko da je hudičevo dober luksuzni stroj. ma odličen motor odlično notranjost odlično podvozje........ edina napaka je bla ponavlam bla da so meli napako na krmilnem mehanizmu, samo to je blo dalniga leta 2000 če se ne motim. je pa res da jih ni za dobit razn če je novi al pa fulllllll stari.

veliko sreče pri nakupu

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov