sonic je napisal/-a:Tisti Auris je že prodan (hehe, morda ga je avtor teme tekel kupit), ampak bom vseeno komentiral:
sicer priznam da se mi je zdela cena slabih 15 jurjev kar ugodna za nov dizel karavan s toliko opreme, če ti je všeč Auris in če ti je dovolj tako majhen dizelski mlinček.
Vseeno pa jaz za 10-kilometrske vožnje raje ne bi kupoval sodobnega dizla, ker se bo hitro zapacal DPF pa še kaj drugega, pa bodo težave in stroški...
Sabur je napisal/-a:
Mimogrede koliko res moja relacija 20 km v OBE smeri škodi turbini od dizla?
hahehihoh je napisal/-a:Sabur je napisal/-a:
Mimogrede koliko res moja relacija 20 km v OBE smeri škodi turbini od dizla?
Ta tvoja relacija ne bo škodila turbini popolnoma nič. Ne skrbi glede turbine. Bolj bi bil kritičen filter trdih delcev, če bi se vozil res samo po mestu, vendar pri tebi je ta skrb odpisana.
Moj dizel ima narejenih 180 tisoč km večinoma po mestu, s prvo turbino in prvo sklopko. Brez problemov.
TOYOTA je napisal/-a:....poglej 1.8 bencinarja, saj proti 1.6 porabi približno isto (cca. 7.6), je kultiviran in dovolj zmogljiv za prehitevanja, oba motorja imata verigo zato stroškov velikega servisa ni, povprečno so servisi okoli 150 do 200€, glede dizlov poznam 2.0, tudi 6 stopenjski menjalnik , avto je poskočnješi od bencinarja, poraba mala, glede stroškov so podobni bencinarjem, mogoče malenkost dražje, tudi ta dizel nima jermena, tako da velikega servisa tudi ni, za bmwjev 1.6 d motor pa ne bi vedel, sem ga pa vozil in je tudi ok za vozit, prirejen toyotinim specifikacijam zato se ne opazi, da je motor drugega proizvajalca, sam dpf filter pa tudi ni problematičen, ker greste parkrat na daljši izlet in se naredi regeneracija, tako da ni problemov zamašitve...drugače pa dobra izbira...
Daedalus je napisal/-a:TOYOTA je napisal/-a:....poglej 1.8 bencinarja, saj proti 1.6 porabi približno isto (cca. 7.6), je kultiviran in dovolj zmogljiv za prehitevanja, oba motorja imata verigo zato stroškov velikega servisa ni, povprečno so servisi okoli 150 do 200€, glede dizlov poznam 2.0, tudi 6 stopenjski menjalnik , avto je poskočnješi od bencinarja, poraba mala, glede stroškov so podobni bencinarjem, mogoče malenkost dražje, tudi ta dizel nima jermena, tako da velikega servisa tudi ni, za bmwjev 1.6 d motor pa ne bi vedel, sem ga pa vozil in je tudi ok za vozit, prirejen toyotinim specifikacijam zato se ne opazi, da je motor drugega proizvajalca, sam dpf filter pa tudi ni problematičen, ker greste parkrat na daljši izlet in se naredi regeneracija, tako da ni problemov zamašitve...drugače pa dobra izbira...
A je res težko kakšno piko dat vmes?
Moral sem.
Redno servisiranje do 120.000 km: 2017,11 EUR
20.000 km: 264,91 EUR / 40.000 km: 312,17 EUR / 60.000 km: 405,33 EUR / 80.000 km: 312,17 EUR / 100.000 km: 264,91 EUR / 120.000 km: 457,62 EUR
Časovni interval med servisi je največ 1 leto ali 20.000 prevoženih kilometrov.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov