Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 05, 2008 10:23 pm

cox bi reko a3 letnik okoli 2000 1.8T 4x4 + 4k za predelavo na 300ps 8) :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jun 05, 2008 11:44 pm

Tista bela fiesta z rdečimi sedeži se mi zdi super nakup. Pa še več ali manj vsem tvojim pogojem ustreza, ne vem kaj čakaš. Edino prva stvar, ki jo narediš pri fiesti je, nekako znižaš tisti zic, ker je nagravžno visok. Pri 145ki tistih par centimetrov pridobiš, če odstraniš višinsko nastavljivost (kot da kdo resnično hoče višje sedeti v raketi).Pa sklopka je pri fiesti preveč mehka, na kar se pa itak navadiš sčasoma.
Avto kot komplet je pa itak best buy.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jun 06, 2008 5:35 am

men je tud tista bela fiesta všeč!

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe jun 06, 2008 7:55 am

jaz dam pa glas za colta czt :-P 8)
fiesto st bi pa mogoče samo zastonj vzel, drugače me ne prepriča

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Pe jun 06, 2008 9:06 am

malo brskam po italianskih straneh in sem našel tale avto
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Začel sem se dogovarjati s prodajalcem in mi je poslal tole:

Najprej prvi mail po mojem klasičnem povpraševanju:

Hello ,

The car is in excellent condition,1 hand, GERMAN papers,never
involde in any accidents, the engine works perfectly, it has the
technical book and all papers, REAL km,and all the other options .I sell it cheap
because I just moved to London, UK. Now nobody wants to buy it here in
UK because it's european,German made car with the steering wheel on the
left side. The car is allready at a shipping company in a garage and I
can send it anywhere in Europe in 2-3 days to your home on my expence.
If you are interested please reply me so I can give you more
information.

Thank you!

Ko sem zahteval dodatne informacije:
Hello ,

IS still for sale.You have the pics in attach file.The car is like new,in perfect condition ,no scratches,no damage.The price i am looking for my Opel Corsa € 9.900 including the shipping costs,insurance and handling.All the car's documents are prepared for the sale. The deal will be made through M-T Transports ( www.quality-transport.com ) which is a shipping company and my car is in their custody. They will handle everything,payment, delivery and all the documents. I will pay for shipping and insurance so you don't have to worry for more expences. The car will arrive to you in about 2-3 days and you will have 5 days to inspect it before take thedecision to buy it or not.I sell the car at this price because i have a personal problems and i need the money urgently.If you are interested to buy my car you must accept to make the deal through M-T Transports because right now i`m not in London, Uk,I am in a business trip in Europe and the car is in London in the custody of the shipping company. All that you have to do is to take a look on their website and make a decision if you decide to buy please Email me your full informations ( name and address ) and i will contact the company with your full informations so they can send the car at your home address and they will contact you with information ( payment/shipping ) on how to complete this transaction.When the car is sent they will contact you with the informations about the shipping (Tracking Number so you can check the STATUS of the delivery ONLINE on there website ) and with the informations about making a 30% deposit at them on there Payment Agent name and address so the company can be sure that you will have the money to buy the car when it will be delivered to your home address. The car was checked by their repairmens and it is ready to be shipped.Just email me back and let me know if you want to buy the car.

Sincerely !

Corsa OPC za 9.900€. Malo mi je sumljivo vseskupaj pa bi vas prosil za nasvet.

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Pe jun 06, 2008 9:10 am

Kakor se meni zdi, gre tu za nateg. Že velikokrat sem slišal skoraj identično zgodbo o tem, da se je nekdo preselil u london in da ga tam ne more prodati zaradi lokacije volana.
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Pe jun 06, 2008 9:57 am

DoubleG je napisal/-a:Corsa OPC za 9.900€. Malo mi je sumljivo vseskupaj pa bi vas prosil za nasvet.

Opel Corsa OPC, kot nova z 18'' in ledram za 10.000 EUR?? nevem če je sam teb sumljivo. Take pravljice neboš doživel... :)

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Pe jun 06, 2008 9:58 am

Sorry tudi jaz mislim da gre tukaj za nateg. Sploh tistih 30% vnaprej mi je sumljivih.Pošlji mu email in mu razloži, da si slišal da na takšen način nategujejo ljudi. Povej mu da v naprej ne daš nič denarja ;)

Če se ne motim je že bilo govora o takšnih nategih na avtomobilizmu.
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe jun 06, 2008 11:11 am

Hehe! Vse zgodbice so identične :D
Ne bi blo pa slabo če bi blo to res:D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jun 06, 2008 11:12 am

pomoje morš iskat čim novejši avto ja.. (ne pa starega zgonjenega audija..)

30% vnaprej a to dejansko kdo nasede? denar na licu mesta..

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Pe jun 06, 2008 11:14 am

lol, textbook nateg. ;) Jaz sem tudi že skoraj kupil Evo IX za 12.000 € :)

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Pe jun 06, 2008 11:36 am

Zakaj bi dajal 30% vnaprej. :roll: Pošlji mu mail naj določi kraj in čas pa mu neseš 100% denar na roko ( pa se kakih 1000 mu primakni zraven :twisted: ).
Drugače pa je to nateg.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 06, 2008 11:36 am

OPC-jke skor gotov ne boš dobil pod 13k €, razen razbite. Tko da je tole nateg! Ker ta avto s tako opremo je po tamalem 25k €.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 06, 2008 11:51 am

daj še meni enega takega te zrihtaj pa ti dam 11k :) itak da je nateg :)

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Pe jun 06, 2008 12:06 pm

Koristni nasvet:

Vsi ki kupujete rabljen avto imate pravico preveriti, če je avto ukraden. Ti lahko kupiš tudi OPC-jko za 10k, pa mogoče jo boš loh 1 mesec užival, sam ne se čudit če ti jo bojo zaplenil, ker je bila ukradena, ti pa boš ob 10.000 EUR, ki jih nikoli ne boš več videl

lp, j

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jun 06, 2008 5:35 pm

to je 100% nateg,naj ti pošlje podatke o avtu da lahko preveriš če je ukraden

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 06, 2008 5:45 pm

DoubleG: evo si pozabil uporabit iskalnik... tu imas ze predelane teme ravno na temo UK
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60336
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=39439

vsi mu tulite nateg nateg nihce pa se ne poglobi v ze objavljene teme torej vire, dokaze
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So jun 07, 2008 12:16 am

MacTron je napisal/-a:DoubleG: evo si pozabil uporabit iskalnik... tu imas ze predelane teme ravno na temo UK
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60336
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=39439

vsi mu tulite nateg nateg nihce pa se ne poglobi v ze objavljene teme torej vire, dokaze

Ah si mi pokvaril zabavo, pa ravno sem hotel reči doubleG.ju, če lahko vpraša če je še kakšna Brera za 13-14k pa vzamemo v kompletu s tisto Corso vred :lol:

DoubleG par opcij je, sploh pa pri takem avtu ki ga ti kupuješ (torej ne nujno a v veliki večini pri starosti dveh let in opravljenih 50.000km imajo skoraj sigurno eno prometno za sabo...)

1. Kupiš v SLO, od nekega lastnika ali pa od pooblaščenega prodajalca posebej za tisto znamko.
2. Naročiš v eni izmed firm uvoz in zadevo prekleto preplačaš, je pa ponavadi tko da te ne nategnejo in temeljito pregledajo avto.
3. Si na preži na avstrijskem in italjanskem avto.netu in gledaš do 200km za mejo.

4. Je pa še ta opcija z Londonom, ampak če boš to naredu raje pošlji meni tistih 30%, mu bom js naprej poslal :lol:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jun 07, 2008 7:53 am

blackmagic je napisal/-a:Zakaj bi dajal 30% vnaprej. :roll: Pošlji mu mail naj določi kraj in čas pa mu neseš 100% denar na roko ( pa se kakih 1000 mu primakni zraven :twisted: ).
Drugače pa je to nateg.

Se strinjam s tem. Ponudi mu da prideš osebno avto iskat, pol boš pa vidu kak ti bo odgovoril ;) .

miha_321
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_321 Če jun 12, 2008 2:47 pm

Vzami avto k boš mel kakšno veselje od njega.

Jst bi vzel kakšnega francoza. Renault, Peugeot. Čeprav Peugeot skor bolš ker ma bolj kvaliteten motor. Citroena nebi vzel ker pobere samo tisto kar mu pusti peugeot.

Corso 192 sem vozil, Minija S smo mel doma. To gre v ovinkih samo naravnost. To so firme k nimajo izkušenj s športnimi podvozji ne v preteklosti ne zdej. Grejo zelo dobr za konje k jih imajo, samo vožnja ni zabavna.

Moj glas dobi: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2113962#

S čipom si krepko čez 200km
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov