xxxl je napisal/-a:... no v glavnem ... lahko se kurte in ne vem kaj zraven počnete ... ampak legalno pridobiti homologacijo za vozilo z ameriškega trga pač žal ni mogoče ...
... preklical vse možno in enostavno pridobil takšno informacijo ...
... 1. bi moral zamenjat vsa svetlobna telese (op.prev. luči)
... 2. zamenjat stekla (v kolikor nimajo E oznake in kakor jaz vem vozila za USA nimajo)
... 3. zamenjati števec iz MPH v KM/H
... 4. pridobiti od Slo. zastopnika potrdilo, da je EURO motor (ki ga pa ne dajo, če ni bilo vozilo namenjeno za evropski trg in ker seveda ščitijo lastno pipo iz katere se cedita med in mleko)
... in seveda plačati pred vsem tem 10% carine (na ceno vozila z prevozomm) ... na ta znesek +20% DDV in na ta kompleten znesek +DMV
... recimo novi Jeep Grand Cherokee 5.7 Overland stane v USA cca. 42.000$ oz. cca. 29.000EUR (vir KellyBlueBook) ... z zgoraj omenjeno kalkulacijo (in prevozom) bi stal cca. nekaj preko 44.000EUR ... pri nas je akcijska cena takšnega vozila cca.52.000EUR (da pri tem že "prihranite 6.000EUR)... s tem, da ima USA avto več opreme že v štartu ...se pravi razlika vsaj 8.000EUR ...
![]()
... da ne govorimo o rabljenih ... kjer je razlka še večja (ker vozila v USA malce več zgubijo na vrednosti)
... ampak ne bo šlo ... ker to je "Jelovica" (za vse tiste ki se spomnite reklame)![]()
... "keep on dreaming"
silencer_ je napisal/-a:Bolj kot za kupit, se zaenkrat zanimam le za info koliko bi me prisel Subaru Legacy 2.5 B4 (ce lahko se ceno za GT) , ker ga Evropi ni mozno kupit.
Nekaj debate je tudi ze bilo na temo, ce lahko tak avto sploh homologiramo v Sloveniji/Evropi. Ali je to sedaj potrjeno in ali se lahko pojavijo tudi kaksne neprijetnosti pri samem uvozu?
Sem opazil, da se teh novih Subarujev (npr 3.0 masina) v Slo sploh nic ne prodaja. So se dokaj novi verjetno in folk to kup za dl cajta...
Na www.autotrader.com sem jih pa nasel kar veliko. A v Ameriki vsi prodajajo avte k majo enkrat 40k km narejenih?
10x
lp
Courage™ je napisal/-a:Odpres firmo na nekih otokih, jo das v mirujoce stanje pa avto registriras na firmo, polek tega da bos mel tuje tablice ti niti policaji ne bojo mogli gnjavit.
chgotom je napisal/-a:xxxl je napisal/-a:... no v glavnem ... lahko se kurte in ne vem kaj zraven počnete ... ampak legalno pridobiti homologacijo za vozilo z ameriškega trga pač žal ni mogoče ...
... preklical vse možno in enostavno pridobil takšno informacijo ...
... 1. bi moral zamenjat vsa svetlobna telese (op.prev. luči)
... 2. zamenjat stekla (v kolikor nimajo E oznake in kakor jaz vem vozila za USA nimajo)
... 3. zamenjati števec iz MPH v KM/H
... 4. pridobiti od Slo. zastopnika potrdilo, da je EURO motor (ki ga pa ne dajo, če ni bilo vozilo namenjeno za evropski trg in ker seveda ščitijo lastno pipo iz katere se cedita med in mleko)
... in seveda plačati pred vsem tem 10% carine (na ceno vozila z prevozomm) ... na ta znesek +20% DDV in na ta kompleten znesek +DMV
... recimo novi Jeep Grand Cherokee 5.7 Overland stane v USA cca. 42.000$ oz. cca. 29.000EUR (vir KellyBlueBook) ... z zgoraj omenjeno kalkulacijo (in prevozom) bi stal cca. nekaj preko 44.000EUR ... pri nas je akcijska cena takšnega vozila cca.52.000EUR (da pri tem že "prihranite 6.000EUR)... s tem, da ima USA avto več opreme že v štartu ...se pravi razlika vsaj 8.000EUR ...
![]()
... da ne govorimo o rabljenih ... kjer je razlka še večja (ker vozila v USA malce več zgubijo na vrednosti)
... ampak ne bo šlo ... ker to je "Jelovica" (za vse tiste ki se spomnite reklame)![]()
... "keep on dreaming"
Po tej tvoji logiki potemtakem nikoli noben ameriski avto ni in ne bo vozil po slovenskih cestah mimo uradnih uvoznikov...
No, ni cisto tako: nemska firma
http://auto-mandt.com
dela predelave, homologacije, TUV certifikate za ameriska vozila ze prek 30 let, poglaj si malo na njihovi strani, kako to izgleda.
LP iz Chicaga!
ocean je napisal/-a:chgotom...že več k en tedn nazaj sm ti PM poslou, pa ga še nisi odpru, pa te prosm če ga lahk pogledaš, pa mi sporočiš kej več o tem;)
Tayfun je napisal/-a:Kar se tiče US avtov pri nas je kar problematično glede uvoza, tako kot je napisal že xxxl...
Pred časom sem pomagal pri uvozu GMCja iz USA, pridobil sem potrdilo o izpolnjevanju Euro 2 norme iz Nemčije od GM Europe. Pri predstavništvu GM JV Evropa (Slovenija) je bila izjava pred cca. 3. leti, da jim ni v interesu da bi se tak avto uvozil in da mi ne mislijo izdajat certifikatov. Števci so že bili km/h ter mph, evropskih luči ni bilo možno dobiti, razen zadnjih, zadnje so se kupile v Avstriji in namontirale, inštalirala se je zadnja meglenka, električar je predelal blinkerje, da niso skozi svetili. Na sprednje luči pa smo dali lasersko vgravirat oznake od Jeep Grand Cherokeeja tako da so bile vpisane E oznake in podobno, naknadno so bili tudi vgrajeni vzglavniki. Torej avto je izpolnjeval vse tehnične predpise in vseeno ni bilo možno narediti homologacije, čeprav so nas 4 krat pošiljali sem pa tja, končni odgovor je bil, avta ni možno homologirati, ker nima pozicijskih luči.
Sam sem pred 3 leti kupil v Nemčiji avto, ki je bil izdelan v USA za US tržišče, ter nov uvožen v Nemčijo. Tri leta sem se vozil na nemške tablice nakar sem ga pred mesecem homologiral in registriral. Rečeno mi je bilo da me kot ''jedva'' spustijo, čeprav ni vse tako kot bi moralo biti. Ob homologaciji so bile popisane vse oznake na svetlobnih telesih, steklih, vzglavnikih in varnostnih pasovih ter vnešene v centralni računalnik... od ministrstva bi naj bilo odrejeno da se US vozila ne smejo homologirat.
Torej po legalni poti je možno vozilo iz USA uvoziti in registrirati pri nas samo, če je lastnik vozila, ki ga uvaža lastnik vsaj 6 mesecev in je imel v teh 6 mesecih začasno ali stalno prebivališče v državi od koder se uvaža!
Pri homologaciji je potrebno po novem imeti na tipsko tablico vgravirano oznako evropske homologacije za posamezno vozilo, problem je v tem da vozila iz USA tega nimajo, da pa se pomučkat glede kake Corvette, Viperja, Hummerja in drugih US vozil, ki so bili uradno namenjeni evropskemu trgu.
Najprej bi me zanimalo, katero slovensko ministrstvo je izdalo taksno "odredbo", ki je tako zelo usmerjena proti US avtomobilom? Zunanje? Ce je temu res tako, bodo ZDA zelo "vesele", kako jih Slovenija obravnava in bo to prava tema za razgovor med Secretary of State in slovenskim zunanjim ministrom Ruplom!
Problem je v tem, ker izgleda slovenske oblasti ne locijo, ali pa nocejo locit, uvoza avtomobilov iz tam neke Culukafrije (beri zastarelih) in pa avtov iz ZDA, ki so ze zdaj nad evropskimi normami glede izpuha in tudi varnosti. Posebej californijski standardi o cistem izpuha so najstrozji na svetu! Izgleda pa, da ne zadovoljujejo slovenskih homologatorjev...
Sonny je napisal/-a:Mene tudi zanima, je potemtakem sploh možno na nek normalen in ne super kompliciran in dolg način v SLO registrirati avto uvožen iz ZDA ali se ne da ?
xxxl je napisal/-a:Po tej tvoji logiki potemtakem nikoli noben ameriski avto ni in ne bo vozil po slovenskih cestah mimo uradnih uvoznikov...
No, ni cisto tako: nemska firma
http://auto-mandt.com
dela predelave, homologacije, TUV certifikate za ameriska vozila ze prek 30 let, poglaj si malo na njihovi strani, kako to izgleda.
LP iz Chicaga!
... moj prispevek se ni nanašal na logiko ampak na dejstva in postopek kako to poteka pri nas (v Sloveniji) ... kako v Nemčiji ne vem ... in če omenjeno podjetje (http://auto-mandt.com ) tudi to dela verjetno to tudi zaračuna (menjave luči itd. ... vprašanje ali kalkulacija znese ...![]()
... 1. nakup vozila v USA in prevoz preko USA do pristanišča in prevoz do "Bremenhafna" (piši kao što govoriš) in nato prevoz do omenjenega podjetja v Nemčiji ... plačilo storitve (ne vemo koliko) ... in nato prevoz v SLO (cca 400 eur na kamiončki, če imaš veze in poznanstva) ...
... 2. po neki logiki (ja sedaj govorim o logiki) bi moral biti US Title napisan na neko nemško podjetje, če hočemo vso homologacijo in TUV certifikate pridobiti v Nemčiji, da bi nato pridobili nemški Brief na svoje ime ...
... tukaj se mi poraja naslednja misel![]()
... nemškemu podjetu (ne vem še kateremu) bom moral po vsej verjetnosti nakazati denar za nakup vozila v USA, kjer ga bo le-to podjetje napisalo na svoje ime (se pravi v da bo njihovi lasti) in potem lahko upam, da ga bodo prepisali na mene ... ker vem da "švabo" ne bo zalagal svojega denarja zame ... yeah right :P ... pa ne mi omenjat kakšne pogodbe ipd., ker bodo itak v nemščini, pa dobi pravnega prevajalca itd itd ...
![]()
... 3. in če bo vse po sreči ... bom dobil vozilo na svoje ime ... nemški Brief itd. homologacijo ... in potem pa vse dajatve plačal še v SLO ... in ga končno registiral ...![]()
... ni kaj ... sila enostavno ... samo je malce preveč "če-jev" in "mogoče-jev" ...![]()
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov