[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a sonic Pe nov 21, 2014 8:54 am

gasolinedream je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:To da ne ve točnih mer za npr. 30 vozil v programu pa tudi ni nič nenavadnega. Saj zato pa so katalogi.

Jaz pa mislim da bi lahko približno vedel. Saj nobena znamka nima 30 vozil, morda 5-10, pa modeli se ne menjajo vsako leto, toliko si pa že da zapomniti.

Če bi jaz imel v lasti avto salon, bi od vsakega prodajalca absolutno pričakoval da za vsak model vsaj okvirno pozna vse kombinacije motorjev, menjalnikov in osnovnih paketov opreme, pa približne mere in zmogljivosti, sicer ne more opravljati svojega dela in bi ga vrgel iz službe.

Mja, 5-10, potem pa še karavanske, cabrio, limuzinske ter 3 in 5 vratne verzije. Sicer razumem kaj hočeš povedat, ampak stvarem je kdaj težko sledit. Saj ne rečem, tukaj smo pač avtomobilski navdušenci, in nam to ni problem. Dan za dnem, pa zanimanje počasi zbledi, pravtako pa spomin: )

Čakaj malo - če je neko področje tvoja služba in kruh, pač moraš slediti. Tu smo res avtomobilski navdušenci, ampak verjetno ima nas večina povsem druge službe ali posle kot avtomobilizem. Ravno tisti, ki jim je prodaja avtov služba ali posel, pa bi morali vedeti vsaj o 'svoji' znamki vsaj toliko kot povprečen navdušenec. Madona saj je tam vsak dan po 8 ur, naj pregleda kataloge in cenike, pa konkretne avte v salonu, a ni ravno to njegova naloga...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 21, 2014 9:45 pm

Indel je napisal/-a:Kaj pa če bi mogoče kakšen uporabnik foruma, ki ima GOLF 7(ali LEON-a) z motorjem 1.6 TDI in kakšen uporabnik z motorjem 2.0 TDI povedal koliko ima trenutno porabo na ravnini pri hitrosti 140 km/h. Občutek imam da je na forumu veliko uporabnikov, tako da bi lahko tako ugotovili. Potovalni računalnik pa tako ima že vsak novejši avto.

Passat 1.6 105KM na full
Slika

pri 160 km/h (pri 130 je točno 6)
Slika

in Audi 2.0 143KM pri 200km/h
Slika

Odsek Drnovo-Čatež 7 km - popolna ravnina, le dan brez vetra je treba najdit...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 22, 2014 9:45 am

Indel je napisal/-a:Kakšna je pa poraba Audija A3 pri 130 km/h?

Ne vem zakaj taka vprašanja.
Malo poglej na spritmonitor, pa boš dobil okvirno sliko.

MadIggy
Novinec

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So nov 22, 2014 10:24 am

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So nov 22, 2014 11:12 am

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 22, 2014 11:25 am

Greš s kolegom/ženo v neko malo večjo avtohišo in vzameta za eno uro 2 golfa: 1,6 in 2,0 TDI, resetirata potovalce, vozita en za drugim in vidiš relativno razliko.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So nov 22, 2014 1:41 pm

To je razumeti tako, kot da bi tisti deci razlike bil dealbreaker. Mene je pri testnem 1,6 motilo samo to, da ni bil živahen iz križišč. 2.0 je bistvena razlika. Pri nadaljnji vožnji razlike ni bilo in verjamem, da je ni niti pri pospeševanjih (105 vs 110 KM). Sem pa s testnim šel iz Postojne do Nadiže in bila vožnja z 1.6 popolnoma OK.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So nov 22, 2014 7:07 pm

Indel je napisal/-a:Sedaj mi pa povejte nekaj, 70% se bom vozil po avtocesti na tempomat 140km/h. S katerim motorjem bo manjša poraba, 1.6 Tdi ali 2.0 Tdi

Torej, če prav razumem gledaš 1.6 TDI z 81 kW? Kajti le ta ima 6 prestav (pustimo ob strani 4Motion).
J.McLane je napisal/-a:Ima kdo podatek o vrtljajih 1.6 in 2.0 TDI pri 140?

Okvirno si sledijo zadeve približno takole:
1.6TDI 77kW - 2600
1.6TDI 81kW - 2200
2.0TDI 110kW - 2250
81kW verzija ima bistveno daljša prestavna razmerja kot 77kW (če je isto kot pri Octaviah, predvidevam, da je). Zadeva je za po AC odlična, zmanjka pa malo pri vožnjo po regionalkah in po mestu, saj so kot rečeno prestavna razmerja precej dolga, tako da je treba tudi kaj prestavit. Po mojem mišljenju bo 81kW verzija še vedno malenkost varčnejša.
uros11 je napisal/-a:To je razumeti tako, kot da bi tisti deci razlike bil dealbreaker. Mene je pri testnem 1,6 motilo samo to, da ni bil živahen iz križišč. 2.0 je bistvena razlika. Pri nadaljnji vožnji razlike ni bilo in verjamem, da je ni niti pri pospeševanjih (105 vs 110 KM). Sem pa s testnim šel iz Postojne do Nadiže in bila vožnja z 1.6 popolnoma OK.

Se strinjam 1.6 TDI s 77kW je pod 1800 vrtljaji precej mrtev, tam potem navor občutno naraste in potem zadeva pelje normalno naprej. Pri 2.0TDI je te stopnice bistveno manj in da nekaj od sebe tudi v nižjih vrtljajih. AMPAK. 1.6 TDI z 81kW je po mojih izkušnjah čisto druga zgodba. Tistih 5 KM se sliši malo in predvidevam, da niti nimajo veze, ampak zadeva vleče sprejemljivo že v nižjih vrtljajih, od nekje 1500 naprej, če se prav spomnim. V glavnem, kot da je popolnoma drug motor. Če bi sam izbiral tega s 77kW ne bi več gledal, sploh, ker pri 81kW dobiš še bistveno daljša prestavna razmerja in šesto prestavo. Le ta pa, kot sem napisal. Po AC je to super, saj motor deluje pri teh hitrostih z minimalnimi vrtljaji, kar doprinese k nizki porabi. Žal pa to pomeni, da je potrebno malce več prestavljat v mestu in na regionalki, saj ni zgolj to, da prestaviš v šesto in se potem pelješ od 60 km/h naprej.
1.6 TDI s 77kW sem pa prepričan, da pri 140 km/h rabi več kot 2.0 TDI.

Dilema 1.6 TDI 81kW in 2.0TDI: khm, težka je, čeprav bi se sam verjetno odločil za 1.6TDI (predvsem zaradi doplačila in potem registracije, razliko bi pa namenil v opremo). Vendar je tukaj potem še vidik vzdržljivosti, kjer pa se mi zdi, da je tehtnica bolj v prid 2.0 TDI (kljub temu, da sta v Golf-u 7 oba motorja dodelana in ''nova'').
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 23, 2014 6:30 am

Vsekakor je šest prestav bolje kot pet, če so dobro razporejene. Absolutno pa je šest slabo razporejenih prestav slabše kot pa pet dobro. Tako da, dobi si ustrezen avto za test in potestiraj, če ti zadeva ustreza. Pa ne 5km, temveč kar naredi lep krog.
Zgolj v info: sam sem imel z Octavio 1.6TDI Greenline (torej 81kW motor s šestimi prestavami) povprečno porabo 3,5 litra (verjamem, da nekaj računalnik laže, ampak običajno je to do 10%), kar se mi zdi za tak avto fenomenalno. Imam pa zelo specifičen način vožnje :lol:, tako da ne tega jemat za referenco.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne nov 23, 2014 12:19 pm

Ma kaj jaz vem. Mislim, da neke hude razlike v porabi ni. Jaz imam (kot sem pisal na 1. strani) porabo 5,9 lit pri Octavii 1.6 TDI 105KM in 5 prestav. Šparam je sploh ne. Pri 2.0 TDI mašini bi bila poraba verjetno tudi tu nekje, ker bi jo še mal bolj gnal.

Sem opazil, da imam jaz pri 3 različnih avtomobilih stalno porabo okrog 6 lit (+/- 0,2 lit), s tem da je razlika predvsem v končni hitrosti oz. vožnji po AC.

Je pa 2.0 TDI vsekakor bolj primeren za dinamične voznike, ker pač lahko več prehitevaš, se vključuješ itd, drugače je pa 1.6 zadeva kar uredu. Meni recimo zadostuje, kljub dinamičnemu načinu vožnje. Vsekakor bi bila 2.0 TDI s 150KM dobra zadeva, čez čas bi se navadil, pa potem nekih 20 dodatnih konj, čez čas še 20.. Pač človek se navadi in razvadi.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 23, 2014 3:40 pm

Indel je napisal/-a:@mtl: Hvala za pojasnila, lepo napisano. Jaz sem si pa vedno predstavljal da več je prestav v avtomobilu krajše je prestavno razmerje, ker moreš večkrat prestavit ne pa daljše. Očitno ne vem niti kaj je prestavno razmerje. :shock:

Novejši avtomobili imajo vsi bistveno daljša prestavna razmerja ne glede na število prestav. Pač vse za manjšo porabo :).
Zgolj kot primer. Stari 1.9tdi 77kW je imel pri 1900 vrtljajih 95 km/h, potem novejši 1.6tdi 77kW jih je imel 105 km/h, oboje peta prestava.

PS: upam, da boš vzel ACC.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl Ne nov 23, 2014 9:01 pm

Lahko je napaka na konfiguratorju ali pa so dejansko spremenili opremsko politiko (kar žal ne bi bila redkost).

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 23, 2014 9:29 pm

Ne jemlji konfiguratorja kot referenco, ampak uradni cenik na strani!

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 23, 2014 9:38 pm

Zakaj bi pa doplačeval za športno podvozje, za naše ceste ti ne priporočam, ker se boš kmalu kesal. Tudi tale Golf 40let mi je totalno brezveze, športno pa ja da :roll:, za naše ceste no way in še enkrat no way.
Zakaj bi plačeval toliko za avto, potem se pa pelješ dosti udobneje v pol cenejšem C3-ju npr.
Don't worry, be happy ;)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 23, 2014 9:44 pm

@metor: Tudi to je res, v praksi pa razlika sploh ni tako obcutna pri golfu. Najbolj se opazi trse podvozje pri vecjih udarcih-pri manjsih sploh ne. Sam na podlagi preizkusenega nisem videl nikakrsnega smisla v sportnem podvozju-se tak golf se vseeno pelje skozi ovinke slabse kot mazda3 s standardnim podvozjem.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 23, 2014 11:36 pm

Vseeno se mi zdi brezveze plačevat več, da bol trese, obenem pa pri sami dinamiki ne pridobiš veliko.
Jah Mazda 3 je mogoče res bolj dinamična ampak so jo označili za neudobno: http://www.avtomobilizem.com/testi/mazd ... 7-02-2014/ je pa res, da so z 18 palčnimi tudi P308, Leon, Golf,..mnogo trši, kot pri 16palčnih. Sicer mi je pa taka, kot je testirana najbolj lepa, je res top. Deluje veliko bolj skladno, kot kombilimuzina z dolgim nosom in prisekanim zadkom.
Don't worry, be happy ;)

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po nov 24, 2014 6:27 am

Športno podvozje je mimo, že tako je Golf trd. 40let oprema je zame neuporabna. Za naše ceste tdi 110 čisto zadostuje, za dinamičnega voznika pa tdi 150. Razlika v porabi med njima po spritmonitorju le dobre 0,5 litra.

Če pogledam Transporterja t5 1.9 tdi 105 ps, pa se kljub 2 tonam, kolikor tehta prazen, lepo premika. 160 gre za šalo - se lepo zavrti, hitreje od tega pa niti ne zmore. Sem se pa zadnjic peljal z T4 2.4D brez turbine okoli 80 ps in še syncro, 7 potnikov, pa smo se v jutranjih urah ves čas peljali po prehitevalnem pasu po AC, ker strnjena kolona ni šla hitreje kot 130km/h. Kombi pa 500.000 prevoženih.

Toliko za lažjo predstavo, da Golf, ki tehta 1200 kg in ima 110 ps, ne bo imel težkega dela.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po nov 24, 2014 6:27 am

:D
Zadnjič spremenil mavrica, dne Po nov 24, 2014 6:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po nov 24, 2014 9:46 pm

Meni je uranovo siva odlična barva, zgleda kul, ima globino, zelo hvaležna kar se tiče umazanije...aja pa še zastonj je :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov