Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bubo
Nov uporabnik

Kupujem prvi avto

Napisal/-a Bubo So mar 21, 2015 10:18 pm

V bližnji prihodnosti želim kupiti rabljen avto in o avtomobilih milo rečeno nimam pojma, zato se logično obračam z vprašanjem na vas. V zadnjih parih urah sem si prebral kar preceje postov na forumu vendar ne najdem nič pametnega zase.

Iščem avto od 3.000€ do 3.500€, kjer bo skupni strošek registracije in zavarovanja med 400 in 450€ na leto. Avto bom večinoma uporabljal za vožnjo po Ljubljani in za občasne daljše relacije (1x-2x tedensko iz Ljubljane do Tržiča, Maribora, Kopra...). Vseeno mi je ali je bencin ali dizel (me pa zanima kaj se bolj splača in zakaj). Vseeno mi je koliko je prevoženih kilometrov, kdaj je bil prvič registriran, mi je pa važno, da se avto ne kvari, ko pa se, da ne predstavlja prevelikega stroška (kar je pa verjetno želja vseh :)). Vseeno mi je tudi za firmo in model (ne bi imel Fiat punta) me pa zanima kakšni so razlogi za kater model.

Hvala za vašo pomoč.

gas zajla
Nov uporabnik

Re: Kupujem prvi avto

Napisal/-a gas zajla So mar 21, 2015 10:43 pm

Kaj pa manjka fiat puntu
Punto je najugodnejši za vzdrževanje kolikor sem jaz seznanjen.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla So mar 21, 2015 11:50 pm

Napotki za pregled rabljenega vozila....

http://avtonasveti.com/kako-kupiti-rabljen-avtomobil/

Lp.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 22, 2015 12:10 am

Moj se prodaja....

viewtopic.php?f=56&t=100549&start=0

Je tudi na A.net kjer ima višjo ceno ( da me ne kliče lih vsak ki bi avto samo preprodal) . Cena BO nižja od tiste napisan.....bo pa seveda mičken višja od povprečja....ker avto je praktično nov...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne mar 22, 2015 10:39 am

Hyundai Getz, Renault Clio, Volkswagen Polo?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne mar 22, 2015 11:09 am

kupuješ prvi avto, ampak če si mlad šofer te zavarovanje ne bo prišlo 400 eur :) potem mora biti švoh avto :D (zaradi doplačila za mladega šoferja)

drugače pa če ni prepovedano. čez 2 ali 3 mesece bo na prodaj hyundai getz, 1.3 85 KM, 5 vrat, bencinar, daljinsko zaklepanje, bluetooth povezava s telefonom za klice in glasbo, usb, cd mp3. nima klime, letnik 2002 (december 2002). ampak cena se bo vrtela okoli 1000 eur
edit: menjani obe sprednji manšeti, menjani obe zajli za ročno zavoro. deluje odlično, edino tankat je treba druga pa brez problema.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne mar 22, 2015 11:10 am

Eden, ki mu največ pade cena, je Opel Astra, 2005-2008 letniki, bencin, H model, so 2.900-6.500€.
Clioti III pa 3.250-5.690€.
Mislim da mi ni treba posebej govorit, da je Astra boljši avto od Clia.

Bubo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bubo Ne mar 22, 2015 12:01 pm

gas zajla je napisal/-a:Kaj pa manjka fiat puntu
Punto je najugodnejši za vzdrževanje kolikor sem jaz seznanjen.

Mi smo družina Fiatov (pred tem pa Yugotov) in sem se jih po toliko letih enostavno najedel. Ni mi ga problem voziti, če ni drugega, ampak ne bi ga pa kupoval. Bolj tehten razlog pa je, da ima moja mami že drugega Puntota in ima dvakrat na leto z njim en velik strošek. Najpogosteje akumulator, pred tem pa še zobnik in amortizerji. Res je sicer, da je avto star 15 let in da so določene okvare pričakovane ampak vseeno bi se jih najraje izognil, če imam možnost.

Nikola - napotke za kupovanje rabljenega avtomobila sem si že prebral. Sigurno ga bom šel pa kupovat z nekom, ki ima izkušnje s tem.

Darkside - nisem mlad voznik, samo avta nisem nikoli kupoval, ker sem si ga lahko sposojal od cimra. Zdej se je pa situacija spremenila.

Glede Cliotov nisem povsem prepričan ampak se mi zdi, da je to eden izmed avtomobilov, s katerimi je par kolegov v preteklosti imelo kar precej problemov, nisem pa apriori proti, tako kot recimo proti Puntotu. Sta mi pa zanimiva Opel in Hyundai. Kakšno je pa vaše mnenje o Citrotenih, Fordu in Toyoti?

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne mar 22, 2015 2:59 pm

Od Toyote ti svetujem Yarisa. Je lušten majhen nekvarljiv avto edina slaba stvar so visoke cene. Potem za Hyundai Getz 1.4 ti lahko iz druge roke povem, da se v 8 letih od nakupa ni pokvarilo popolnoma nič samo tanka in vozi. Edina slaba stran je, da pri težki nogi zna dost popit :D Za Forda in Opla ti bo pa kdo drug svetoval, edino poglej za kakšno Corso, ker jih eni hvalijo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 22, 2015 4:18 pm

Dokler ti amortizerji,akumolator in ne vem kakšen zobnik predstavlajo nek hud strošek potem sploh ne kupuj avta oz. najbolje da kupiš novega in upaš da ne bo problematičen.Mami pa le povej da naj punta pelje k štromarju da bo našel zakaj akumolatorje tako hudič jemlje.

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Ne mar 22, 2015 5:00 pm

Naredi si selekcijo, da boš imel lažjo izbiro. Pišeš da ti je vseeno koliko kilometrov ima prevožen avto. To naj ne bo čisto tako - saj pri avtu, ki ima veliko število kilometrov, lahko pričakuješ kakšen večji strošek popravila. Glede na tvoje potrebe bi ti svetoval bencinarja. Sprašuješ tudi o Toyoti. Za ta denar lahko dobiš Yarisa ali pa tudi Corollo. Oba avtomobila sta zelo zanesljiva - posebno Corolla.
Poglej še malo po Mazdi - tudi Mazda 3 je dobra izbira - dober in zanesljiv avto.
Napotke za nakup rabljenega avtomobila si že dobil, sedaj pa veselo na lov za čimboljši avto.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po mar 23, 2015 7:36 am

Kakšna seat ibiza 1.4 jo mam že dolgo časa, sicer starejši letnik 2001, vse tip top razen potrošni material (kolesni ležaj, izpušni del, sklopka, olje, filtri, zavore...).

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po mar 23, 2015 1:11 pm

sparky je napisal/-a:Od Toyote ti svetujem Yarisa. Je lušten majhen nekvarljiv avto edina slaba stvar so visoke cene. Potem za Hyundai Getz 1.4 ti lahko iz druge roke povem, da se v 8 letih od nakupa ni pokvarilo popolnoma nič samo tanka in vozi. Edina slaba stran je, da pri težki nogi zna dost popit :D Za Forda in Opla ti bo pa kdo drug svetoval, edino poglej za kakšno Corso, ker jih eni hvalijo

7,5 imam porabo pozimi ko je bolj mrzlo, sicer ne teram takrat (če je sneg), drugače pade pod 7 ;)
podatki so pa že zgoraj omenjeni kaj imam

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po mar 23, 2015 2:40 pm

Na tvojem mestu bi pogledal za kakem hyundai coupe. Mal si preber na forumih o tem avtu in so zelo dobre izkušnje. Pa še link do objektivne ocene avta http://avtonasveti.com/hyundai-coupe-2002-2009/

Se mi zdi kr dobra izbira. Lahko tud starejše modele kot je ta v linku, baje so vsi kvalitetno narjeni.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po mar 23, 2015 5:13 pm

Lastil sem si Grande Punta 1.4 16v in iz svojih izkusenj lahko samo pohvalim ta avtomobil saj kljub temu, da je notranjost narejena iz bolj kot ne plastičnih materijalov in da vozne lastnosti niso vrhunske je za povprečnega uporabnika (moje subjektivno mnenje) povsem dober avto. prevozil sem z njim okrog 40k km in v tem času nisem imel omembe vrednih izrednih stroškov.
Je pa seveda res da je pomembno kakšen odnos je imel prejsnji lastnik, ker poznam primer ko je avto prevozil okrog 100k km v 4 letih in niti enkrat v tem času ni videl konkretnega čiščenja kaj šele servisa nato pa ga je prodal kot vrhunsko ohranjeno vozilo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 24, 2015 7:37 pm

ojnica je napisal/-a:Kakšna seat ibiza 1.4 jo mam že dolgo časa, sicer starejši letnik 2001, vse tip top razen potrošni material (kolesni ležaj, izpušni del, sklopka, olje, filtri, zavore...).

Se lahko vzdržiš takih? Res, da si nekredibilen, a morda kak nov uporabnik to lahko spregleda in ti bo še verjel. Taki naj si preberejo to temo.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To mar 24, 2015 8:02 pm

Avto dela dobro ker ima tud že veliko kilometrov.
Sm pač pedanten :mrgreen:

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Pe mar 27, 2015 12:10 am

Kupi mojega:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... nta%20Chic

Za svojo velikost zelo prostoren, redno vzdrževan, elegantna oblika, vedno do sedaj in tudi danes deluje bp.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe mar 27, 2015 7:36 am

wildbliw je napisal/-a:Kupi mojega:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... nta%20Chic

Za svojo velikost zelo prostoren, redno vzdrževan, elegantna oblika, vedno do sedaj in tudi danes deluje bp.

Off: Ta avto je pa toliko ogromen, da ni šel cel na eno siko.

On: Avtorju teme svetujem, da na avto.net vnese željene kriterije in potem sam po svoji presoji nekoliko zoži svoje želje na nekaj modelov.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Pe mar 27, 2015 8:03 am

Off: Ta avto je pa toliko ogromen, da ni šel cel na eno siko.

Res je, s kamero se da malo čarati. Drugače pa nisem ničesar skrival, res pa nisem hotel pokazati lanske vinjete, saj je na avtu letošnja!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov